Savo karjerą su grupe „Foje“ A. Mamontovas pradėjo dar 1983-iaisiais ir nuo tada jo pavardę žino visi. Šou pasaulio taisyklės ir mados keitėsi, tačiau šio kūrėjo dainos visuomet sutinkamos su džiaugsmu ir nekantravimu, o paskelbęs apie koncertus jis surenka pilnas sales gerbėjų, rašoma pranešime spaudai.

Žmonės negaili jam savo dėmesio ir meilės – tokios šlovės A. Mamontovui gali pavydėti bet kuris atlikėjas. Atlikėjas, aktorius ir prodiuseris, paklaustas apie tokią savo sėkmės paslaptį, yra atviras – jis daro tai, kas jam išties patinka. Kurdamas jis užmiršta save ir dega aistra savo darbui.

Kelis svarbius patarimus jis duos ir laidos žiūrovams. Ne vieną tai privers susimąstyti, ar išties gyvenime veikia tai, ką nori labiausiai.

Daina, kuri yra neatsiejama nuo laisvės

A. Mamontovas buvo vienas „Roko maršo“ dalyvių, rėmusių Lietuvos nepriklausomybę, o jo dainos iki šiol daugeliui kelia sentimentus. Viena garsiausių „Foje“ dainų – „Laužo šviesa“ – skambėjo ir kruvinąją Sausio 13-osios naktį, kai žmonės savo kūnais gynė trapią šalies laisvę.

„Tą naktį buvau prie televizijos bokšto ir viską mačiau savo akimis. Turbūt buvo baisu sėdėti namuose ir per radiją klausytis, kas vyksta, bet, ten, vietoje... Sunku buvo patikėti, kad atvažiavo kažkoks tankas, šaudo kareiviai, šviečiančios kulkos lekia į dangų, pervažiavo žmogų... Tai tiesiog neatrodė kaip realybė. Galvoji, negi tai vyksta mano mieste, kuriame niekada nevyko nieko panašaus?“ – apie visa apimantį nerealumo jausmą laidoje pasakos A. Mamontovas ir dalinsis mintimis, kurios buvo užklupusios jį tą lemtingą vakarą.

Pasakodamas apie koncertinę veiklą, atlikėjas atskleis ir nemažai sovietinės tvarkos ir gyvenimo kuriozų, susijusių su armija ir tuomet tvyrojusia niūria įtampos ir baimės dvasia. O šiandien jis su šiokia tokia ironija prisimena, kad tuomet laidotuvėse grodavo daugiau, nei vestuvėse.

Šeima – ramybės uostas

A. Mamontovo gali džiaugtis ir tvirtais santykiais su šeima. Šiandien jo vaikai jau suaugę, gyvena užsienyje, tačiau jų ryšys tebėra stiprus ir artimas. Šeima, anot jo, yra ta vieta, kurioje yra saugu. Būtent artimieji ištikus nesėkmei atskubės į pagalbą pirmieji.

Kūrėjas atskleis savo nuomonę apie socialinių tinkų žvaigždes ir burbulus, į kuriuos jos patenka, pasidalins įžvalgomis apie tikrąjį populiarumą bei įvertinimą. Laidos žiūrovai sužinos, kur žinomas nori būti A. Mamontovas ir kada populiarumas jam gali padėti išsisukti iš nepatogios situacijos.

Laidos svečias pasidalins ir savo ateities planais. Vienas jų – nelengvai įgyvendinamas, tačiau įspūdingas. Jau netrukus koncertines arenas užtvindys milžiniškas vandens ir spalvų pasaulis, kuriame karaliaus A. Mamontovas ir jo muzika. Ar koncertų klausytojai išgirs šiuose pasirodymuose „Laužo šviesą“, sužinosite jau šį sekmadienį.

Norintys išgirsti, kaip A. Mamontovas tarnaudamas sovietų kariuomenėje sugebėjo užsiimti kūrybine veikla bei ką jis mano apie savo draugus, kviečiami jau šį sekmadienį nepraleisti laidos „Pasaulis pagal moteris“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją