Laidoje „Sveikas rytojus“ apie tai kalbėjo ir Lietuvos estrados dainininkas Egidijus Sipavičius, kuriam kiekviena žiema reiškia itin išaugusį darbo krūvį bei padidėjusias rizikas sveikatai, rašoma pranešime spaudai.

„Šventiniu laikotarpiu vyksta daug koncertų, renginių, tenka daug važinėti, tad neišvengiamai jaučiu nuovargį. Tai žinodamas, artėjant gruodžiui, dažniausiai ruošiuosi iš anksto“, - apie įtemptą švenčių laikotarpį pasakojo E. Sipavičius.

Garsus Lietuvos dainininkas dalinosi, kad pats sezono pikas jam – Naujieji metai, kai atlikėjas sukaupia visas jėgas ir iš širdies dainuoja bei švenčia kartu su klausytojais. Šiais metais Naujuosius E. Sipavičius pasitiks „Eglės sanatorijoje“ Birštone, kur vėliau, po švenčių ir pailsės.

Vyras pasakojo, kad žiemą visada ima labiau rūpintis savo sveikata ir įvairiais būdais stiprina imunitetą.

„Žiemą dažnai pasidarau vandens su tarkuotu imbieru ir citrinos sultimis. Išgėrus tokią vitaminų ir energijos dozę, gaunama daug energijos. Taip pat sportuoju, maudausi prūde, nesvarbu, ar vanduo užšalęs, ar ne. Šiek tiek atsargiau į tai žvelgiu koncertinio turo metu, nes menkiausias peršalimas gali pasibaigti bėdomis su balsu“, - kalbėjo E. Sipavičius.

Pasak dainininko, jaustis žvaliam ir darbingam padeda per ilgus metus išugdyti įpročiai, vienas tokių – sotūs pusryčiai.

„Pusryčių metu geriu kavą, kuri padeda prabusti, taip pat, mano pusryčiai turi būti sotūs ir maistingi. Pasikrovus jėgų, prasideda darbai, lakstymai“, - pasakojo žinomas vyras.

Žiemai įpusėjus ir pasibaigus itin aktyviam koncertiniam sezonui, Egidijus Sipavičius poilsiui renkasi ir aktyvią veiklą, ir sanatorinį poilsį.

„Pats geriausias poilsis man – slidinėjimas kalnuose. Taip pat susigalvojame visokių veiklų namuose ar sodyboje, pavyzdžiui, čiuožinėjame pačiūžomis. Labai mėgstu pirtį, tad bent kartą per savaitę stengiuosi į ją nueiti. Tai labai gerai grūdina organizmą, sužadina įmuninę sistemą“, - dalinosi žinomas dainininkas.

E. Sipavičius laidoje pasakojo, kad propaguoja ir sanatorinį poilsį, labai mėgsta įvairias procedūras. Pasak žinomo vyro, tai puikus būdas atsipalaiduoti, palepinti save.

„Tai savęs lepinimas: guli, nieko nedarai, vanduo cirkuliuoja, fantastika“, - kalbėjo vyras.

Medicinos aktualijų ir sveikatos laida „Sveikas rytojus“ – sekmadieniais, 12 valandą per TV8.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją