Savo Kūčių tradicijomis dalinsis ir atvirai apie šių metų atneštus išbandymus bei išmoktas pamokas prabils Indrė Stonkuvienė, Martynas Levickis, Austėja Jablonskytė ir Juozas Gaižauskas. Na, ir, žinoma, kokios Kūčios be tradicinės Ričardo Doveikos kalbos. Kunigas šiemet ragins susivienyti dėl vakcinų, galimybių paso, migrantų pykstančią ir susipriešinusią tautą bei pagaliau atrasti meilę vieni kitiems, rašoma spaudos pranešime.

„Šie metai tikrai pasikėsino į mūsų tarpusavio santykius, Lietuva labai susipriešino. Mes šiemet kalbėjome apie skirtingumus ir kitoniškumus, bet nesivarginome skirti laiko kitaip mąstančiam žmogui. Man buvo laibai skaudi akcija, kuri vyko socialiniuose tinkluose ištrink kitaip mąstančius, net jei tai tavo brolis ar sesuo. Išsižadėk, nebendrauk... Manau, kad tai veda į tautos suklaidinimą. Nes lietuvius iššūkiai suvienija ir subrandina. Mes mokėjome dalintis duonos kąsniu, mes slėpėme žydus, slėpėme partizanus, mes išsivežėme į Sibirą maldaknyges, kankles, akordeonus ir ten šventėm gyvenimą. Adventas yra tam, kad atsigręžtume į Dievą, į artimą, pasidalintume tuo, ką turime ir suprastume, kad mus visus jungia daug daugiau negu mus skiria“, – Kūčių vakarą 19.30 val. LNK televizijos laidoje „Kūčios su Rūta“ kalbės kunigas.

Paklaustas, o kaip suvienyti susiskaldžiusią tautą, R. Doveika sakys, kad Kūčios kaip tik tam skirtas laikas.

„Kas yra reikalinga, kad aš galėčiau nutiesti tiltą į tą žmogų, kuris mane socialiniuose tinkluose užblokavo arba išvadino plokščiažemiu? Tai išdalinti gerumą, atidaryti šį vakarą plačiai savo namų duris, išskolinti gerumą, išskolinti save, kad mes išeitumėme iš savo uždarų erdvių, išeitume iš savo ambicijų, pretenzijų, žinojimo, susireikšminimo. Išeikime tam, kad vienas kitam gerumu pavirstume“, – ragins kunigas Ričardas Doveika.

Laidos vedėjos Rūtos Mikelkevičiūtės paklaustas, kaip reagavo į Europos komisijos siūlymą nebevartoti žodžio Kalėdos, bet vartoti frazę „šventinis periodas“, R. Doveika be užuolankų atsakys, kad, jei visi drauge pagaliau nesiimsime priemonių, pabaigos pradžia jau nebetoli.

„Manau, kad esame laike, kai matome šitos civilizacijos pabaigos pradžią. Nes visos civilizacijos žlugo tuomet, kai išsižadėjo savęs, savo šaknų ir, manau, kad Europos sąjungos kūrėjai, jos tėvai, kurie buvo giliai tikintys krikščionys, jie iš tikrųjų turi jausti ir jaučia svetimą gėdą už vaikų elgseną ir ten, kur mes šiandien nuėjome“, – kalbės kunigas.

Įspūdingai papuošta studija, atviri, jaukūs bei prasmingi pokalbiai, burtai ir netikėti muzikiniai pasirodymai jau šį penktadienį, Kūčių vakarą, 19.30 val., LNK televizijos laidoje „Kūčios su Rūta“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)