„Alkoholizmas yra įgyjamas, bet kad esu alkoholikas pripažinau paskutinis. Kadangi tai – smegenų liga, tai reiškia, kad smegenys tave apgaudinėja. Jos tau pasako milijoną priežasčių, kodėl tau reikia išgerti, kodėl tu neturi problemų dėl šito, kodėl tau reikia pasislėpti juodai minutei... Aš buvau priėjęs tokią ribą, kai aš gerti nenorėjau, bet negerti negalėjau“.

„Realiai viskas veikia taip, kad, kol tu nestukteli į dugną, tol tu nieko nekeiti. Bėda ta, kad kiekvieno žmogaus dugnas yra skirtingoj vietoj“, – pasakos Marius ir neslėps jog per tuos 20 vartojimo metų daug kartų bandė atsikratyti žalingo įpročio.

Deja, nesėkmingai, rašoma pranešime spaudai. Galiausiai lemtingais tapo žmonos žodžiai ir jos nusistatymas: niekada nebedangstyti alkoholio problemų turinčio vyro.

Taip Marius Jampolskis atsidūrė anoniminių alkoholikų susirinkime ir ištarė: „Sveiki, aš – Marius ir aš esu alkoholikas“... Taip prieš 2 metus ir 2 mėnesius prasidėjo Mariaus kelias į blaivybę.

Sudėtingą periodą prisimins ir Mariaus kolegė Irūna, kuri metų metus vien iš pokalbio telefonu suprasdavo: šiandien Marius jau gėrė. „ Aš pažinojau du Marius. Ir šis, kuris jau dvejus metus nebegeria, yra mano draugas. Mes pagaliau pradėjome kalbėtis“, – džiaugiasi Irūna.

Itin sudėtingus išgyvenimus „KK2 Penktadienyje“ prisimins ir renginių vedėja Laima Tamulytė, kuri lygiai prieš metus susilaukė dukters. Įdomiausia tai, kad apie vaikus jiedu su vyru svajojo net 20 metų ir jau buvo susitaikę: jų šeima bus iš dviejų. Taigi, buvo tikras šokas, kai nuėjo pas gydytojus ieškodama onkologinės ligos, o jai pasakė: tuoj gims dukra!

Tuo metu dainininkė Božena Krasilova į „KK2 penktadienį“ atvyks po... mėnesio komoje. Koronavirusas jaunos moters nepražudė tik per plauką. „Dėkoju gydytojams. Sakiau, kad noriu tik vienintelio – gyventi, auginti vaikus“.

Skaudžios ir pamokančios istorijos – jau šį vakarą 19.30 „KK2 penktadienyje“ tik per LNK!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)