LRT laidoje „Gimę tą pačią dieną“ – trys skirtingi žmonės, trys skirtingos istorijos ir viena juos vienijanti data – 1964-ųjų lapkričio 21-oji, kuomet gretimoje Estijoje, važiuojančiame traukinyje gimė tėvo vardu pavadintas Česlovas Gabalis, rašoma pranešime spaudai.

Nors pasaulį jis išvydo kaimyninėje šalyje, vaikystė jo bėgo Lietuvoje, netoli Varėnos, bet tėvams išsiskyrus, Česlovas persikėlė gyventi su tėvu į Plungę.

„Tėtis turėjo didelę vinilinių plokštelių kolekciją, labai gražiai dainavo, grojo gitara. Iš kartono išsikirpau ir sau gitarą, kuriai reikėjo stygų. Sukarpiau visą tėčio žvejybinį valą, nuo storiausio iki ploniausio, dėl ko jis tikrai neapsidžiaugė“, – pirmaisiais prisilietimais prie muzikos vaikystėje dalinasi dainininkas.

Ši užgimusi meilė muzikai Česlovą lydi visą gyvenimą. Nors pirmuosius žingsnius į sceną jis žengė labai nedrąsiai, tačiau vienuoliktoje klasėje, paniręs į garsų pasaulį, vos neliko kartoti mokyklos kurso.

Visgi, laiku susiėmęs išlaikė egzaminus ir bandė stoti į Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos konservatoriją. Deja, bet nesėkmingai, o metus pradirbęs linų audinių gamykloje, Česlovas išvyko tarnauti Sovietų armijoje. Grįžus po armijos, roko žvaigždės karjeroje nusišypsojo laimė, tačiau atsiradę koncertai ir pasirodymai didelio ekonominio stabilumo nepridėjo.

Česlovas Gabalis

„Viskas buvo natūralu, tik pačios šeimos išlaikymas. Vaikui nepasakysi, kad gal rytoj pavalgysi. Tuo metu mano pasirodymas kainavo vos 20 litų. Tekdavo eiti pas kaimynus skolintis pinigų, vakare atidainuoti, atiduoti skolą ir eiti vėl pas kitus skolintis. Paskui išvažiavau į Emyratus ir tik vokelius siųsdavau namo“, – istorija dalinosi vyras.

Vis tik esminis lūžis karjeroje įvyko, kuomet 1996-aisiais susikūrė legendinė grupė „Pelenai“. Greta to, šlovė Česlovą užklupo ir aktorinėje sferoje, kai režisierius Eimuntas Nekrošius pasiūlė Romeo vaidmenį roko operoje „Meilė ir mirtis Veronoje“.

Tačiau kartu su spektakliais bei koncertais užgriuvo ir populiarumo banga, kurios, kaip sako pats Česlovas, nesureikšmino.

„Nosies užrietimo neišvengsi, bet aš laiku susiėmiau. Tas žvaigždiškumas ne man. Aš norėčiau ramiai, smagiai dirbti savo darbą ir tiek. Žinoma, esi pakylėtas, tave pažįsta ir atrodo, kad žemės po kojom nejauti, tau viskas leistina, tačiau iš tikrųjų tau niekas neleistina. Tu toks pats žmogus, kaip ir visi kiti, tik gal tave daugiau atpažįsta nei bet kurį kitą. Dabar pas mus tiek žvaigždžių, kad nežinau, kurio galima nepažinti, negirdėti ir nežinoti. Labai sunku, praktiškai visa Lietuva žvaigždynas“, – atviravo Č. Gabalis.

Kaip likimo siųstuose išbandymuose nepamesti pagrindinio gyvenimo tikslo? Dokumentinėje apybraižoje „Gimę tą pačią dieną“ – dainininko Česlovo Gabalio, Panevėžio kolegijos technologijos mokslų fakulteto lektorės Danguolės Plungytės ir akušerės-ginekologės echoskopuotojos Rūtos Margienės istorijos.

„Gimę tą pačią dieną“ – ketvirtadieniais 21.30 val. per LRT.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)