„Vienas iš 3 milijonų“ – pirmas pilno metro dokumentinis filmas apie vieną populiariausių Lietuvos dainininkų, kurtas 2021 metų vasarą ir rudenį. Filmą režisavo – Eimantas Belickas, rašoma pranešime spaudai.

Idėja kurti filmą kilo Lietuvos nacionaliniam transliuotojui (LRT), ją palaikė ir prisidėjo „Lietuvos kino centras“ ir asociacija LATGA. Idėjos įgyvendinimo ėmėsi kino kūrimo kompanija „Make it happen“ ir muzikos prodiusavimo kompanija „Promostar“.

Pagrindinis vaidmuo filme ir teko pačiam M. Mikutavičiui, tačiau šis filmas unikalus tuo, kad jame sutiko nusifilmuoti visi, kurių tik buvo paprašyta: Marijono šeima, tėvai, draugai, muzikologai, muzikantai, į koncertą susirinkę žiūrovai.

Marijono fenomeną taikliai apibūdino vienas artimiausių dainininko bičiulių, TV laidų vedėjas, Martynas Starkus: „Jis – paprastas, gali būti kiekvieno draugas. Ir tuo pačiu turi kažką išskirtinio, ko neturime nė vienas mūsų“.

Režisierius Eimantas Belickas daugiau nei valandos trukmės filme per dainininko kasdienybę talentingai atskleidė jo svarbiausius kūrybos etapus.

„Filmo turinys atitinka pavadinimą. Norėjosi Marijoną parodyti kaip vieną iš mūsų. Įlįsti į jo gyvenimą ir pabūti visiškai šalia. Pavyko pabūti labai arti ir pamatyti tokį, kokio viešumoje niekas nematė. Nesinorėjo kurti nublizginto nerealaus superžvaigždės paveikslo.

Tokių nušlifuotų, su realybe ne daug bendro turinčių, pakanka šiandieniniuose žurnaluose, socialiniuose tinkluose, gyvenimo būdo laidose. Iš paskutiniųjų stengėmės išvengti netikrumo ir, manau, mums pavyko", - įsitikinęs režisierius.

Bandydama atkurti dainų gimimo atmosferą, kūrybinė komanda atrado lieptelį, ant kurio parašytas „Trijų milijonų“ tekstas, filme girdimas ir autentiškas „Balintų sienų“ variantas, kuris it žaibas kirto dainininkui į galvą automobilyje užstrigus radijo stočiai.

Marijonas filmavimo metu buvo ir prigimtinai nutrūktgalviškas, ir atviras iki skausmo. Dokumentiniame filme paliestas ir laikas, kurį prisiminti ne vien smagu: ankstyvoji, pirmųjų Nepriklausomybės metų, kūryba ir grupė „Bovy“.

Ne visi iš to sudėtingo laikmečio išėjo nugalėtojais. Kai kurie ten pasiliko amžinai. Tie, kuriems pasisekė labiau, kaltes dėl draugų likimo nešiojasi ir šiandien. „Buvo vidinis diskomfortas pasakoti apie tam tikrus dalykus, apie kuriuos šiaip nebūčiau linkęs kalbėti“, – sako Marijonas, kartą paprašęs išjungti kameras, nes kalbėti tapo per sunku.

Privatumą itin saugantis dainininkas išskirtinai filmavimo komandai pirmą kartą atvėrė ir savo namų duris. Kaip į jo muziką reaguoja sužadėtinė Ieva Daugirdaitė? Kokia vienintelė tėčio daina patinka jo penkiamečiui sūnui Majui? Kokį laišką dar būdamas vaikas Marijus užkasė arimuose ir ar pavyko jam laikytis ten duoto pažado? Kokias relikvijas sodo namelio palėpėje kaupia dainininko mama Vida ir ar paprasta tėčiui Juozui sugroti „Tris milijonus“ akordeonu? O kaip dabar gyvena prabangusis kabrioletas, kuriame prieš aštuonerius metus buvo nufilmuotas garsusis, didelę įtaką dainininko gyvenimui padaręs, vaizdo klipas „Drąsių nieks nežudo“?

Visa tai ir daug daugiau – filme „Vienas iš 3 milijonų“ gruodžio 9 d. 21.30 per LRT. Filmo režisierius – Eimantas Belickas, operatorius – Algirdas Vaičaitis, garso režisierius – Andrius Kriščiūnas, grimo dailininkė – Aurelija Krebsaitė, prodiuseriai: „Make It Happen“ ir „Promostar“. Filmą finansavo: LRT, „Lietuvos kino centras“, Asociacija LATGA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)