Surinkę mažiausiai balų, galimybės dalyvauti kitame etape neteko Alanas Dzeranovas ir Eglė Bertulytė.

Praėjusį šeštadienį projekte buvo pirmąkart surengtas „Teisėjų iššūkis“, kuriame dalyviai ruošėsi pasirodymams su „Šok su žvaigžde“ teisėjais. Ypatingo vakaro pabaigoje dalyvių laukė staigmena – aštuntoje laidoje niekas nekrito ir į sekantį projekto etapą pateko šešios poros.

Devintoje laidoje dėl išlikimo varžėsi ir žiūrovų palaikymo laukė sopranas Jomantė Šležaitė-Paukštė ir Rafal Narkevič, aktorė Paulina Taujanskaitė ir Rolandas Beržinis, dainininkas Jurgis Brūzga ir Katerina Voropaj.

Savo jėgas šokio aikštelėje taip pat išbandė choreografas Marijanas Staniulėnas ir Ieva Brigita Riepšaitė, atlikėjas Norbertas Liatkovskis (Norbė) ir Viktorija Šeinker, LRT laidos „Į sveikatą“ vedėjas, sporto treneris Alanas Dzeranovas ir Eglė Bertulytė.

„Šok su žvaigžde“ dalyviai šiam šeštadieniui parengė net po du pasirodymus – patobulintą šokį, kurį jau teko matyti ant šokių parketo ir visiškai naują pasirodymą.

Šį kartą buvo sumuojami dviejų laidų rezultatai: aštuntos ir devintos laidų komisijos bei žiūrovų balai. Surinkusieji mažiausiai projektą turėjo palikti.

Susumavus praėjusio šeštadienio komisijos ir žiūrovų balus tampa akivaizdu, kad šįkart labiausiai žiūrovų palaikymo reikėjo Jomantei ir Rafal, praėjusią savaitę surinkusiems 43 balus.

Ramiausiai galėjo jaustis Marijano ir Ievos Brigitos pora, kurie surinko 47 žiūrovų ir komisijos balus. Antroje vietoje liko Paulina ir Rolandas (46 balai), trečioje – Alanas ir Eglė (45 balai), ketvirtoje ir penktoje vietoje rikiavosi Norbė ir Viktorija (44 balai) ir Jurgis su Katerina (44 balai).

Porų pasirodymus stebėjo, vertino ir komentavo sportinių šokių profesionalai. Devintajame šokių vakare dalyvius vertino triskart Europos profesionalų Lotynų Amerikos šokių vicečempionas Justas Kučinskas bei daugkartinės Lietuvos ir įvairių tarptautinių šokio varžybų čempionės Eglė Visockaitė ir Lina Chatkevičiūtė.

Vakaro eiga ir komisijos vertinimai

Marijanas Staniulėnas ir Ieva Brigita Riepšaitė

Pirmieji ant parketo pasirodė choreografas Marijanas Staniulėnas ir Ieva Brigita Riepšaitė. Pora sušoko jau žiūrovams matytą, tačiau kur kas energingesnį čia čia čia.

„Marijanai, kol kas jūs dar mums neparodėte nė vieno blogo šokio. Man labai patiko, kad jūs pradėjote jausti skirtumus tarp šokių ir tuos skirtumus perkėlėte ne tik į judesius, bet ir į veidus“, – komentavo Eglė Visockaitė.

„Visi muzikiniai akcentai šiandien buvo išpildyti aiškiau nei bet kada“, – šokėjus gyrė L. Chatkevičiūtė.

„Šalia geros technikos atsiranda tam tikra autorystė. Pakviesčiau tave dabar pradėti ieškoti savo kelio“, – palinkėjo Justas Kučinskas, skyręs porai aukščiausią balą.

Komisijos balai: 28.

Antrajam šokiui pora pasirinko Vienos valsą, kurį atliko spindinčių žvaigždžių apsuptyje pagal romantišką Jessie Ware dainą „Say You Love Me“. Tiesa, šokėjai neslėpė, kad dėl nuovargio repeticijų metu tarp jųdviejų kyla konfliktų. Anot Marijano, pykčiai juos priveda prie kūrybinių atradimų.

„Originali Vienos valso versija ir labai gražiai įpintas modernus šokis“, – sakė E. Visockaitė.

„Manęs šįkart neįtikino emocija. Ši daina – apie meilę. Jūs turėjote ta šiluma dalintis vienas su kitu“, – pastebėjo L. Chatkevičiūtė.

Komisijos vertinimas: 27.

Jurgis Brūzga ir Katerina Voropaj

Antrieji pasirodė dainininkas Jurgis Brūzga ir Katerina Voropaj, komisijos nariams dar kartą pademonstravę ankstesnėje laidoje matytus, bet jau laisvesnius džaivo judesius.

„Nežinau, kodėl, bet atrodo, kad šitame šokyje atsipalaiduoji ir tavo rankos bei kojos tarsi šoka savaime. Nežiūrint į tai, viskas dar yra ir muzikalu“, – Jurgį gyrė L. Chatkevičiūtė.

„Jurgi, sužibėjai šiame šokyje. Labai organiškai ir natūraliai jauteisi. Toks jausmas, kad šoki ne kažkieno primestą džaivą, o savo paties išraišką. Tai – tavo šokis“, – sakė Justas Kučinskas.

„Buvo daug daugiau ekspresijos ir laisvumo. Galbūt kartais nuovargis turi savo pliusų, kadangi tada mes neturime jėgų jaudintis“, – pastebėjo Eglė Visockaitė.

Komisijos balai: 27.

Antrajam šokiui pora pasirinko fokstrotą.

„Šou nuostabus. Sukūrėte prabangią kalėdinę atmosferą. Tol, kol Jurgis nepradėjo šokti fokstroto. Tada dingo Jurgio pasitempimas ir jis pats“, – pastebėjo L. Chatkevičiūtė.

„Panašu, kad pradėjai skaičiuoti žingsnelius. Jeigu nebūtų reikėję šokti fokstroto, šokis būtų geresnis“, – komentavo J. Kučinskas.

Komisijos balai: 25.

Jomantė Šležaitė-Paukštė ir Rafal Narkevič

Treti aistringąjį tango sušoko sopranas Jomantė Šležaitė-Paukštė ir Rafal Narkevič.

„Aš patikėjau jūsų drama, todėl šokio minusai nesutrukdė mums įsijausti“, – kalbėjo L. Chatkevičiūtė.

„Didžiulio skirtumo nemačiau. Galbūt galėjote pakeisti bent kelis žingsnelius. Šokis – geras, tačiau ar geresnis nei praėjusį kartą – nežinau“, – sakė J. Kučinskas.

„Atkreipkite dėmesį į pastabas, nes mes norime, kad jūs tobulėtumėte. Norime jums padėti. Praėjusį kartą pasakiau jums pastabą, tačiau šiandien vėl išvydau tą patį judesį“, – pastebėjo E.Visockaitė.

Komisijos balai: 27.

Antrajam šokiui pora pasirinko džaivą.

„Pasirinkote sušokti labai ilgą ir pakankamai sunkią choreografiją. Buvo matyti, kad jums pritrūko jėgų“, – sakė E. Visockaitė.

„Pritariu, išties pritrūko laiko ir jėgų. Linkiu, kad Jomantė susiimtų ir rastų jėgų dirbti toliau“, – palinkėjo L. Chatkevičiūtė.

Komisijos balai: 23.

Alanas Dzeranovas ir Eglė Bertulytė

Ketvirtieji ant parketo pasirodė LRT laidos „Į sveikatą“ vedėjas, sporto treneris Alanas Dzeranovas ir Eglė Bertulytė, dar kartą pristatę Vienos valsą.

„Linksmas, nuotaikingas, šviesus, lengvas. Man atrodo, kad šokio charakteris atitinka jus, Alanai“, – pastebėjo E. Visockaitė.

„Gyvenime Alanas yra darbštuolis, viską stengiasi padaryti iki galo. Tačiau šiame šou etape šokio emociją aš jau norėčiau matyti ir akyse. Taip pat ir lengvumą pėdose“, – kalbėjo L. Chatkevičiūtė.

„Vienos valsas turi keletą figūrų, tačiau vis tiek turi savo specifiką. Manau, kad Alanas dabar jau tikrai mokės ir galės šokdinti damas Vienos žingsniu“, – komentavo J. Kučinskas.

Komisijos balai: 26.

Antrajam šokiui Alanas ir Eglė pasirinko čia čia čia šokį, kurį įkvėpė filmų apie Džeimsą Bondą tematika.

„Alanai, už vaidybą – dešimtukas. Tačiau klaidų žingsneliuose buvo“, – pastebėjo E. Visockaitė.

„Paprastai slaptieji agentai papuola į chaosą ir turi išlikti šaltų nervų. O čia pats agentas kuria chaosą ir nepaisant to, vis tiek išliko ramus“, – komentavo J. Kučinskas.

Komisijos vertinimas: 20.

Deja, surinkę mažiausiai komisijos ir žiūrovų vertinimų, Alanas ir Eglė turėjo palikti projektą.

Norbertas Liatkovskis ir Viktorija Šeinker

Penktieji - atlikėjas Norbertas Liatkovskis ir Viktorija Šeinker, pristatę komisijai ir žiūrovams jau matytą aistringąjį tango.

„Šiame projekte turime žmogų, kuriam yra asmenybės susidvejinimas. Nes vieną pasirodymą Norbertas yra vienos, o kitą – kitoks. Šįkart šokis buvo nuostabus. Iš kur pas tave tiek energijos? Visi jau pavargę, o tu, regis, tik pradedi įsivažiuoti“, – kalbėjo L. Chatkevičiūtė.

„Man šiame šokyje Viktorija buvo žvaigždė ir tai įmanoma tik partnerio dėka“, – komentavo J. Kučinskas.

Komisijos balai: 28.

Norbertas ir Viktorija antrajam šokiui pasirinko pasadoblį.

„Norbertai, buvo labai gerai atlikta visa choreografija. Tačiau jau tokia riba link „išsitaškymo“. Šiek tiek energijos laikyk viduje“, – patarė L. Chatkevičiūtė.

„Man atrodo tai buvo stipriausiai išpildytas pasadoblio variantas iš mano matytų. Aš be žado. Toks jausmas, kad į Norbertą įlindo velnias“, – stebėjosi E. Visockaitė.

Komisijos balai: 29.

Paulina Taujanskaitė ir Rolandas Beržinis

Aktorė Paulina Taujanskaitė ir Rolandas Beržinis pakartojo savo čia čia čia šokį. Komisijai užkliuvo poros pasirinkta muzika – grupės „Maneskin“ atliekama daina „Beggin“.

„Man truputėlį abejonių sukėlė muzikos pasirinkimas. Klausimas, ar tokia muzika leidžia išryškinti čia čia čia žingsnius. Tačiau šokis buvo pakankamai aiškus ir atpažįstamas“, – komentavo J. Kučinskas.

„O man atrodo, šitas „gabalas“ labai kietas ir tinkantis čia čia čia. Pakankamai aštri ir akcentuota muzika“, – sakė E. Visockaitė.

„Norėjau pasidžiaugti, kad Paulina projekto metu tampa vis moteriškesnė. Pradžioje projekto buvo tarsi berniokas, o dabar jau tikra dama“, – pastebėjo L. Chatkevičiūtė.

Komisijos balai: 25.

Antrajam šokiui ši pora pasirinko fokstrotą.

„Labai gerai panaudojote Paulinos gebėjimą aukštai ir minkštai judėti. Turbūt dėl to ir tiko jums šitas šokis“, – pastebėjo E. Visockaitė.

„Šis fokstrotas buvo dramatiškas ir atitiko savo prigimtį. Čia vyko tikra drama. Gražios, įdomios linijos ir gražiai jūs visa tai sujungėte“, – komentavo J. Kučinskas.

Komisijos balai: 27.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)