„Aš didžiuojuosi, kad pas mus yra tiek daug garbingų, pajėgių žmonių, kurie prisideda prie šios misijos“, – renginio pabaigoje vaizdo klipe kalbėjęs džiaugėsi Prezidentas Valdas Adamkus.

Paramos koncerto „PasiDalink“ scenoje pirmą kartą kartu pasirodė šeimyninis duetas – Monika Marija ir Dovydas Laukys. Romantiškoji Raminta Naujanytė-Bjelle gyvai atliko labai jautrią dainą pritardama fortepijonu. Žiūrovus už televizijos ekranų dainomis džiugino Vidas Bareikis ir „Baltos varnos“, Tadas Juodsnukis, Iglė, Katažina Zvonkuvienė, Monika Linkytė, Edmundas Kučinskas, grupė „8 kambarys“, savo žinomiausius šlagerius atliko estrados karaliai – grupė „Rondo“.

Koncerto metu savo gyvenimo istorijomis dalinosi ir visiems aukojantiems dėkojo „Maisto banko“ remiami seneliai, nelaimės užkluptos šeimos, vienišos mamos su mažais vaikais. Vieniems jų organizacijos parama reikalinga tik laikinai, kol atsistos ant kojų, kitiems ši pagalba bus reikalinga visą gyvenimą. Dažniausiai tarp tokių žmonių patenka vos galą su galu suduriantys senoliai. Vaizdo siužetuose matyti vaikai dėkojo ir džiaugėsi, kad Lietuvoje yra tiek daug gerų žmonių, neliekančių abejingais ir prisidedančių prie „Maisto banko“ veiklos.

Su nepasiturinčiais asmenimis dirbančios labdaros organizacijos pasakoja, kad Lietuvoje vis dar yra žmonių, kurie džiaugiasi pačiais paprasčiausiais kasdieniais maisto produktais – miltais ar duona. Todėl „Maisto banko“, kuris šiuo metu remia daugiau nei 143 tūkst. žmonių, pagalba jiems yra labai svarbi ir būtina išgyvenimui.

Šių metų grandiozinis paramos koncertas buvo išskirtinis ir tuo, kad „Maisto bankas“ švenčia savo veiklos dvidešimtąjį gimtadienį. Organizacijos pradžią prisiminė pirmieji savanoriai ir įkūrėjai, pasidžiaugę, kad šiandien „Maisto bankas“ nuo mažytės, vos viename mieste veikusios organizacijos, išaugo į didžiulę paramos organizaciją, kuri paramą dalina daugiau nei 200 Lietuvos vietovių.

Jau dešimtmetį ant „PasiDalink“ scenos stovintis Rolandas Vilkončius ir renginyje debiutuojanti Indrė Kavaliauskaitė žiūrovus kvietė nenustoti ir toliau palaikyti „Maisto banko“ veiklą bei nenustoti aukoti, nes jų pagalba stokojantiems ir kova su maisto švaistymu kiekvieną dieną daro reikšmingą pokytį mūsų pasaulyje.

Renginio organizatoriai nuoširdžiai dėkoja renginio globėjui Lietuvos Respublikos Prezidentui Valdui Adamkui, koncerto metu kalbėjusiems organizacijos partneriams, dainavusiems atlikėjams, ir generaliniam rėmėjui „Swedbank Lietuvoje“, didžiajam rėmėjui „Yukon Advanced Optics Worldwide“ ir kiekvienam Lietuvos žmogui, nenusisukusiam nuo kasdienybėje sutinkamų problemų. Palaikykite „Maisto banką“ ir toliau telefonu 1343 (auka 3 eurai), aukokite portale aukok.lt ar internetu www.maistobankas.lt/paremk. Vienas paaukotas euras virsta į 15 porcijų maisto.

Tai buvo dešimtasis LNK ir „Maisto banko“ koncertas, iš viso nuo 2012 metų LNK žiūrovai paaukojo beveik 1,7 mln. eurų.

v
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)