Šį šeštadienį ant šokių parketo išvydome aštuonių porų pasirodymus, kuriems be galo reikėjo žiūrovų palaikymo – kaip ir kiekvieną šeštadienį, susumavus komisijos ir žiūrovų balus, viena pora paliko projektą. Šįkart balų pritrūko aktorei Aleksandrai Metalnikovai ir Audriui Kleišimantui.

Kaip ir kiekvieną savaitgalį, aštuonios poros pristatė naujus šokius, o vakaro pabaigoje žiūrovų laukė net dvi muzikinės staigmenos.

Šeštoje laidoje dėl išlikimo varžėsi ir žiūrovų palaikymo laukė sopranas Jomantė Šležaitė-Paukštė ir Rafal Narkevič, raitelė, reklamos specialistė, prekių ženklo kūrėja Roberta Orlauskaitė ir Gedvinas Meškauskas, aktorė Paulina Taujanskaitė ir Rolandas Beržinis, dainininkas Jurgis Brūzga ir Katerina Voropaj.

Savo jėgas šokio aikštelėje taip pat išbandė choreografas Marijanas Staniulėnas ir Ieva Brigita Riepšaitė, aktorė Aleksandra Metalnikova ir Audrius Kleišmantas, atlikėjas Norbertas Liatkovskis (Norbė) ir Viktorija Šeinker, LRT laidos „Į sveikatą“ vedėjas, sporto treneris Alanas Dzeranovas ir Eglė Bertulytė.

Vakaro pabaigoje žiūrovų laukė net dvi staigmenos. Atlikėja Monika Linkytė „Šok su žvaigžde“ scenoje atliko dainą „Visada šalia“. Žiūrovų taip pat laukė ir šiųmetės projekto dalyvės Astos Pilypaitės grįžimas ant šokių parketo – dainininkė gerbėjams paruošė dainą „Naktinis traukinys“. Projektą pradėję kaip favoritai, atlikėja Asta Pilypaitė ir Edvinas Belousovas savo kelionę baigė ketvirtojoje laidoje, pritrūkus žiūrovų palaikymo.

Porų pasirodymus kaskart stebi, vertina ir komentuoja sportinių šokių profesionalai. Šeštajame šokių vakare dalyvius vertino Lietuvos sportinių šokių federacijos viceprezidentas, nusipelnęs Lietuvos sporto treneris Virginijus Visockas, triskart Europos profesionalų Lotynų Amerikos šokių vicečempionas Justas Kučinskas ir daugkartinė Lietuvos ir įvairių tarptautinių šokio varžybų čempionė Eglė Visockaitė. Kaip ir kiekvienoje laidoje, buvo svarbi ne tik profesionalų komisija – savo balsą už patinkančią porą buvo kviečiami atiduoti ir projekto žiūrovai.

Delfi savo skaitytojus taip pat kvietė dalyvauti apklausoje, rezultatus galite matyti čia:

VAKARO EIGA IR KOMENTARAI

Pirmieji ant parketo pasirodė Norbertas Liatkovskis (Norbė) ir Viktorija Šeinker. Jiedu atliko romantišką fokstrotą.

„Labai smagu, kad tokiu nuotaikingu šokiu pradėjot. Norbertai, sveikinu, kad tapote atsakingesnis. Aišku, yra šiokių tokių priekaištų technikoje, reikėtų laikytis kuo tiesesnę laikyseną“, – komentavo Virginijus.

„Norėčiau pasakyti, kad esate šio projekto intriga. Po praėjusio karto labai susidomėjau jūsų pora. Matau geras savybes, plastišką kūną, įsijautimą, sugebėjimą dinamiškai judėti. Bet matau didelį potencialą“, – kalbėjo Justas.

Komisija porai skyrė 22 balus.

Šeštoji „Šok su žvaigžde“ laida / Foto: Domanto Umbraso | LRT

Antru numeriu kvikstepą demonstravo Paulina Taujanskaitė ir Rolandas Beržinis.

„Paulina, nebijokite klysti. Kai atsiranda baimė, būtinai kažkas tokio ir nutinka. Jaučiau, kad norite parodyti nuotaiką, kvikstepo charakterį. Svarbu, kaip jūs suvaldysite savo vidinę emociją suklydus. Linkiu drąsos ir negalvoti apie klaidas – kartais iš to gimsta gražūs dalykai“, – komentavo Eglė.

„Buvo paslydimų, kūno atsiskyrimų, bet taip nutinka šokant. Klausimas, kiek sugebėsite būti atsipalaidavusi ir skrieti su šokiu. Man labai patiko muzika“, – sakė Justas.

„Visada reikia žiūrėti pirmyn. Reikia visada analizuoti, kas bus toliau. Sukūrėte labai puikų šokį“, – tikino Virginijus.

Jiedu iš teisėjų pelnė 23 balus.

Šeštoji „Šok su žvaigžde“ laida / Foto: Domanto Umbraso | LRT

Trečioji pora – Alanas Dzeranovas ir Eglė Bertulytė – šeštosios laidos metu pasirinko atlikti Vienos valsą. Tiesa, jame buvo gausybė ryškių spalvų bei balionų, nes šokis buvo orientuotas ir į mažuosius žiūrovus.

„Jis buvo geriausias iš to, ką jau esate sušokę. Puikiai išnaudojote visą erdvę“, – gyrė Justas.

„Nuostabus pasirodymas. Tik pabaigoje lyg nepritiko lėtieji žingsniai, kažkokia dinamika buvo nutrūkusi. Matau įdirbį. Pasirodo, visur reikia darbo“, – sakė Virginijus.

„Matosi, kad privertėte savo kūną jūsų klausyti. Labai gražiai atskleista šokio mintis“, – tikino Eglė.

Teisėjai Alanui ir Eglei skyrė 25 balus.

Šeštoji „Šok su žvaigžde“ laida / Foto: Domanto Umbraso | LRT

Ketvirtieji pasirodė charizmatiškieji Jurgis Brūzga ir Katerina Voropaj. Pora sušoko sambą.

„Mačiau eskimų gyvenimo nuotrupas. Labai įdomus užmanymas, bet pasigedau bendros šokio linijos. Kas pabaigoje įvyko, negalėčiau pasakyti. Muzika tikrai buvo samba, bet žingsniai truputėlį nederėjo. Reikėjo panaudoti daugiau kūno. Žingsniai buvo daromi lyg abejojant“, – komentavo Virginijus.

„Džiugesį ant parketo tikrai atnešėt. Norėjau matyti daugiau laisvės, daugiau kūno, daugiau minkštesnių kojų“, – kalbėjo Eglė.

„Pradžia buvo nemažai žavinti, įdomi. Kojos yra lėtokos – Jurgi, kartais nespėjate atvykti su muzika. Aštri muzika ir lėtokos pėdos duoda vaizdą, kad nesame užtikrinti tuo, ką matome“, – kritikos negailėjo Justas.

21 – tiek balų porai šįkart skyrė komisija.

Šeštoji „Šok su žvaigžde“ laida / Foto: Domanto Umbraso | LRT

Penktieji ant parketo žaismingojo džaivo ritmu žengė Aleksandra Metalnikova ir Audrius Kleišmantas. Iš vėžių aktorės neišmušė iš šokio metu netyčia atsisegęs sijonas.

„Jau seniai pastebėjome, kad Aleksandra yra labai drąsi moteris, jai labai patinka triukai. Bet kiekvienas triukas reikalauja labai daug darbo. Susikoncentravę į šiuos dalykus jūs pavogiate laiko iš to, ką turėtumėte mokytis – šokio technikos“, – sakė Eglė.

„Jūsų šou truko 2 minutes ir 15 sekundžių. Varžybinis džaivas trunka 1 minutę ir 30 sekundžių. Fizine prasme pasirinkot labai didelį iššūkį. Gal tas iššūkis atėmė ir kokybės“, – kalbėjo Justas.

„Jūs tikrai iškėlėte sau iššūkį – tokiame tempe sušokti šokį nėra lengva“, – komentavo Virginijus.

Komisija Aleksandrai ir Audriui skyrė 24 balus.

Šeštoji „Šok su žvaigžde“ laida / Foto: Domanto Umbraso | LRT

Šeštuoju numeriu šeštojoje „Šok su žvaigžde“ laidoje pasirodė Jomantė Šležaitė-Paukštė ir Rafal Narkevič. Pora pasirinko emocingąjį tango šokį.

„Jomante, su šiuo šokiu grįžote į savo lygą. Tai, ką matėme, buvo labai kokybiška. Kai atliekate charakteringus judesius, atliekate ne tik techniką, bet ir pajuntate, ką tai reiškia. Mačiau tam tikrus išgyvenimus, pojūčius, kurie buvo padiktuoti to, ką darėte“, – sakė Justas.

„Maža duobelė buvo, bet tai nebuvo didelis minusas. Buvo prikaustantis šokis, jūsų būsena. Pas jus buvo viskas subtiliai, galima tik gražius žodžius rinkti“, – tikino Virginijus.

„Pas šokėjus yra duobės ir pakilimai. Dabar pavyko užsokti ant aukščiausio kalno. Mane sužavėjo jūsų ramybė, balansas, kiekvieno judesio išjautimas, spalvos“, – gyrė Eglė.

Iš teisėjų pora gavo net 29 balus.

Šeštoji „Šok su žvaigžde“ laida / Foto: Domanto Umbraso | LRT

Septintieji prieš komisijos ir žiūrovų teismą stojo Roberta Orlauskaitė ir Gedvinas Meškauskas. Pora įsiklausė į komisijos patarimus ir pasirinko smagesnį šokį – kvikstepą.

„Na ir puiku! Labai džiaugiuosi, kad negaliu šiandien pasakyti, jog esate susigūžusi, nedrąsi. Labai jus sveikinu. Viskas gyvenime įmanoma“, – džiaugėsi Virginijus.

„Roberta, jums labai tinka šypseną. Ji sušildė ir mus. Tai buvo labai gerai“, – sakė Eglė.

„Jūs pasirinkote labai gerą žanrą – miuziklo žanrą. Atvėrėte geriausius savo gebėjimus. Esate labai gražūs, didelis malonumas jus matyti“, – komentavo Justas.

Komisija Robertai ir Gedvinui skyrė 28 balus.

Šeštoji „Šok su žvaigžde“ laida / Foto: Domanto Umbraso | LRT

Paskutiniai – aštuntieji – ant parketo sukosi Marijanas Staniulėnas ir Ieva Brigita Riepšaitė. Jiedu šeštajai laidai pasirinko sušokti standartų neatitinkančią sambą.

„Labai gražiai techniškai išpildyta. Judesiai labai plastiški, minkštos kojos. Marijano kūnas labai muzikaliai atsiliepia į sambos ritmą“, – sakė Eglė.

„Čia buvo ta šokis, kurį aš norėsiu žiūrėt. Prie jo norisi grįžti. Čia buvo daug subtilių dalykų – kūnu papasakojote apie santykius. Muzikos pasirinkimas nustebino, žvilgtelėjau, ar čia samba. Bet pakui įtikinote“, – komentavo Justas.

„Daugelis šokėjų nenorėtų šokti tokios lėtos sambos. Tai sudėtinga. Muziką reikia išpildyti. O čia matėme pilną išpildymą. Viskas buvo partnerystėje. Jis jautė jausmą, o ta jausmas buvo labai gražus“, – džiaugėsi Virginijus.

Iš teisėjų Marijanas ir Ieva Brigita pelnė maksimalų balų skaičių – 30.

Šeštoji „Šok su žvaigžde“ laida / Foto: Domanto Umbraso | LRT
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)