Penktoje laidoje dėl išlikimo varžėsi ir žiūrovų palaikymo laukė sopranas Jomantė Šležaitė-Paukštė ir Rafal Narkevič, raitelė, reklamos specialistė, prekių ženklo kūrėja Roberta Orlauskaitė ir Gedvinas Meškauskas, aktorė Paulina Taujanskaitė ir Rolandas Beržinis, dainininkas Jurgis Brūzga ir Katerina Voropaj.

Savo jėgas šokio aikštelėje taip pat išbandė choreografas Marijanas Staniulėnas ir Ieva Brigita Riepšaitė, aktorė Aleksandra Metalnikova ir Audrius Kleišmantas, atlikėjas Norbertas Liatkovskis (Norbė) ir Viktorija Šeinker, dainininkė Eglė Jakštytė ir Vykintas Širmas, LRT laidos „Į sveikatą“ vedėjas, sporto treneris Alanas Dzeranovas ir Eglė Bertulytė.

"Šok su žvaigžde" laida / Foto: Justino Stacevičiaus, LRT

Vakaro pabaigoje žiūrovų laukė išskirtinis Vilniaus tango teatro pasirodymas. Kompozitoriaus Astoro Piazzollos 100 metų jubiliejaus proga dainininkė Egidija Mačiulytė kartu su šokėjais Ieva Konopliovaite ir Emmanueliu Riquelme parengė muzikos ir šokio reginį pagal A. Piazzollos tango „Obvilion“.

Balsavimo rezultatai

Šį šeštadienį ant šokių parketo sukosi devynių porų šokiai. Susumavus komisijos ir žiūrovų balus, viena pora turėjo palikti projektą. Ja tapo Eglė ir Vykintas. Akivaizdu, kad tokie rezultatai buvo netikėti ir pačiai porai, mat išgirdus žinią, kad jie turi palikti parketą, garsi dainininkė neslėpė drebančių rankų ir, nesulaikiusi nuostabos, išsižiojo.

Praėjusį šeštadienį susumavus komisijos bei žiūrovų balus paaiškėjo, kad tretieji projektą turėjo palikti atlikėja Asta Pilypaitė ir Edvinas Belousovas. Daliai žiūrovų šis posūkis taip pat atrodė netikėtas.

Porų pasirodymus stebėjo, vertino ir komentavo sportinių šokių profesionalai. Dalyvius vertino 20 medalių iš pasaulio ir Europos pirmenybių Lietuvai parvežusi profesionali sportinių šokių šokėja Lina Chatkevičiūtė, Lietuvos sportinių šokių federacijos viceprezidentas, nusipelnęs Lietuvos sporto treneris Virginijus Visockas ir triskart Europos profesionalų Lotynų Amerikos šokių vicečempionas Justas Kučinskas.

Kaip ir kiekvienoje laidoje, svarbi buvo ne tik profesionalų komisija, o ir žiūrovų balsai.

Savo balsą už labiausiai patinkančią porą Delfi kvietė atiduoti ir specialiame balsavime, esančiame šiame straipsnyje. Tiesa, ši apklausa buvo skirta tik išreikšti savo simpatijas, todėl realiems šokėjų balams projekte šie rezultatai įtakos neturėjo.

Laidos eiga ir komentarai

Šokių aikštelę šeštadienį atidarė sporto treneris Alanas Dzeranovas ir Eglė Bertulytė. Pora žiūrovus nusprendė užburti fokstrotu su ispaniškais prieskoniais. Deja, komisija turėjo kritikos.

„Mes matėme ir tango užuomazgų, ir rumbos, na, fokstrotas, tai jau buvo kietesnis riešutėlis. Pats žodis simbolizuoja švelnų lapės žingsnį, deja, šito nemačiau“, – pastebėjo V. Visockas.

„Šiandien jūsų fokstrotas buvo šiek tiek kietokas. Jame svarbu naudoti kelius, čiurną, o jūsų dalis žingsnių buvo ant tiesių kojų“, – sakė L. Chatkevičiūtė.

„Gražus sumanymas, tikrai potencialiai geras šou, kuriame daug spalvų ir charakterio. Pritariu kolegoms, kad norisi matyti ne atskirus žingsnius“, – apibendrino J. Kučinskas.

Iš viso komisija porai skyrė 18 balų.

"Šok su žvaigžde" laida / Foto: Justino Stacevičiaus, LRT

Raitelė, reklamos specialistė Roberta Orlauskaitė ir Gedvinas Meškauskas žiūrovams nusprendė parodyti tai, kas slepiama už scenos ir savo šokiu nukėlė į šou užkulisius. Pora ant parketo sukosi rumbos ritmu, pasirinkę lietuvišką – Gyčio Paškevičiaus – dainą. Kūrinys be galo sujaudino teisėją Liną – moters akyse pasirodė ašaros. Deja, ir ši pora neišvengė kritikos.

„Griebė už širdies, kad net sunku sutapatinti su jūsų šokiu. Už dainą būtų dešimt. Šiandien, Roberta, aš jus vėl mačiau tokią nesaugią, o norėtųsi, kad tą dainą pateiktum įkvepiančiai, jog negalima sustoti. O šokyje, atrodo, užsidarėte, atrodo, kad žmogus liūdnas, o norisi daugiau drąsos, džiaugsmo šokiuose“, – sakė L. Chatkevičiūtė.

„Man, regis, jūs patekote į tos dainos spąstus. Tai buvo tarsi dainos klipas. Patekote į gana monotonišką nuotaiką ir rumba tapo priedu“, – antrino L. Kučinskas.

„Na, ta nedrąsa yra savotiškai žavi, kaip jūs šokote. Gal tai ateityje pasikeis, bet tai, ką jūs darote scenoje – veža“, – paguodė V. Visockas.

Komisija porai iš viso skyrė 19 balų.

"Šok su žvaigžde" laida / Foto: Justino Stacevičiaus, LRT

Kvikstepo žingsnelius šeštadienį demonstravo dainininkas Jurgis Brūzga ir Katerina Voropaj. Ši pora dažnai vertinama irgi kaip vieni galimų šou favoritų. Svingo elementais puoštas numeris sulaukė teigiamų komisijos įvertinimų.

„Katerinos kojos buvo labiau ritme, nei Jurgio. Noriu pasakyti, kad šokis įvyko. Mano galva, tai yra pirmas šokis, kuris pavyko šiandien. Viskas buvo labai neblogai“, – sakė J. Kučinskas.

„Šiandien jums tikrai pasisekė, sušokote skoningą ir gana sudėtingą šokį, viskas derėjo“, – kalbėjo V. Visockas.

„Aš grožėjausi jūsų pradžia ir spalvingumu, ir žaismingumu, buvau įtampoje, kad kas bus, kai prasidės kvikstepas. Ir, kai jis prasidėjo, man atlėgo, nes jūs pasirinkote ne per daug sudėtingą choreografiją, kurią buvo lengva atlikti“, – komentavo L. Chatkevičiūtė.

Komisijos nariai iš viso porai skyrė 25 balus.

"Šok su žvaigžde" laida / Foto: Justino Stacevičiaus, LRT

Aktorė Aleksandra Metalnikova ir Audrius Kleišmantas susidūrė su sunkumais – iki pasirodymo jiedu ilgai nerado tinkamos dainos šokiui, todėl negalėjo pradėti repetuoti. Visgi šokėjai sugebėjo išmokti choreografiją ir žiūrovams pristatė lėtą valsą.

Pasirodo, kad pora ėmėsi labai jautrios temos – Aleksandrą šokiui įkvėpė Vėlinių metu netikėtai pamatytas kūdikio kapas. Ją tai sujaudino. Ar jausmingas ir aktoriniais elementais pripildytas pasirodymas pasibeldė į teisėjų širdis?

„Na, aišku, tai yra labai jautri tema, kuri iš pradžių net neleidžia laisvai žiūrėti į šokį, kaip jūs šokate. Bet mes tą turime padaryti. Noriu pasidžiaugti ir mokine, ir mokytoju, nes buvo išmokta daug judesių, jie atlikti išties techniškai“, – pastebėjo V. Visockas.

„Šiandien jums noriu paploti. Taip, taip, jūs iš tiesų esate uolūs, užsispyrę ir geri šokėjai“, – taip pat gyrė L. Chatkevičiūtė.

„Aleksandra, jūs esate viena nuosekliausiai tobulėjančių šokėjų. Tai matosi su kiekviena laida, kaskart vis geriau. Jei tai išlaikysite ir toliau, bus labai įdomu“, – tikino J. Kučinskas.

Teisėjai porai skyrė 27 balus.

"Šok su žvaigžde" laida / Foto: Justino Stacevičiaus, LRT

Netrukus po to į aikštelę žengė aktorė Paulina Taujanskaitė ir Rolandas Beržinis. Jiedu pristatė pasadoblį. Daug kas neabejoja, kad šios poros galimybės išties didelės. Galbūt tai norėdami dar kartą įrodyti šokėjai pasirinko šokį su sudėtingais žingsneliais ir pakėlimo elementais.

Šokio metu, kai poros kojos tarsi pynėsi tarpusavyje, Paulina slystelėjo parketu ir nugriuvo. Tiesa, jos partneris greitai ją pačiupo, tad tai pastebėti galėjo tik patys akyliausi šou žiūrovai. Na, ir, žinoma, komisija. „Skauda širdį. Skauda širdį“, – po šokio vos atgaudama kvapą susijaudinimo dėl nesėkmės neslėpė Paulina. Ne mažiau skaudžiai atrodė ir finalinis aktorės nusileidimas nuo partnerio nugaros ant savo kojų. Tačiau visa tai susižavėjimo šia originalia pora nesumažino.

„Svarbu, kad neskaudėtų dar kitos kūno dalies nuo to griūvimo. Visko būna. Ir man taip yra nutikę. Nemalonu. Bet nieko tokio. O kalbant apie šokį, dar jūs net nepradėjote šokti, man jau patiko. Jūsų kūnas kalbėjo istoriją, apie kurią grojo ir muzika <...> Ko pasigedau, tai stiprios finalinės dalies“, – guodė L. Chatkevičiūtė.

„Kodėl įvyko tas kritimas? Gal dėl to per didelio tonuso. Norisi sukurti daugiau judesio iš laisvės, o ne iš įtampos. Jūsų koordinacija – puiki. Tai yra labai potencialus šokis“, – kalbėjo J. Kučinskas.

„Ne veltui choreografas jus gyrė kaip potencialus nugalėtojus, bet jums reikia išnaudoti savo stipriąsias puses“, – sakė V. Visockas.

Komisija porai iš viso skyrė 25 balus.

"Šok su žvaigžde" laida / Foto: Justino Stacevičiaus, LRT

Atlikėjas Norbertas Liatkovskis-Norbė ir Viktorija Šeinker šį šeštadienį ėmėsi rumbos. Meilės istoriją ant parketo komisija vertino gerai, nors ir pastebėjo klaidų.

„Nesutinku, kad Norbertas nėra šokėjas. Esi gabus judėtojas, tikrai tai sugebantis. <...> Norisi palinkėti, kad susiimtum ir laimėtum šį projektą“, – rėžė J. Kučinskas.

„Tai, kad tu galėtum šokti modernius šokius, net neabejoju. <...> Pasirašiau, kad esi gabus, bet nenorintis dirbti vaikinas. Linkiu pagauti tą paukštį, kuris nuvestų tave į šokių pasaulį, nes tu tikrai gali būti ne tik dainininkas“, – sakė V. Visockas.

„Nenuvylėte šiandien manęs. Esi tikrai gabus. Tikiuosi, kad esi ir ambicingas, todėl linkiu padvigubinti treniruočių skaičių“, – šyptelėjo L. Chatkevičiūtė.

Po pasirodymo Norbertas susigraudino ir eteryje neslėpė ašarų.

Teisėjai porai skyrė 24 balus.

"Šok su žvaigžde" laida / Foto: Justino Stacevičiaus, LRT

Lėto valso žingsniu šįkart sukosi dainininkė Eglė Jakštytė ir Vykintas Širmas.

„Na, man atrodo, kad jūs truputėlį ilgiau praleidote laiką dainuodami, o ne šokdami. Jūsų pakėlimai buvo stipresni, nei pats lėtas valsas. Gal muzika buvo per lėta, gal jums buvo sudėtinga šokti. Pas jus, Egle, šiandien mačiau daugiau įtampos nei įprastai“, – pastebėjo V. Visockas.

„Sunku šokti pagal tokią muziką. Ne kiekvienas profesionalas pasirinktų šokti pagal tokią lėtą muziką, bet, manau, kad jūs visai neblogai susitvarkėte“, – sakė L. Chatkevičiūtė.

„Antrinu Virginijui, kad jūsų stiprioji dalis buvo pakėlimai, net dailiojo čiuožimo elementai. Dar noriu jus pagirti, kad viso šokio metu išlikote gražūs“, – nusišypsojo J. Kučinskas.

Lėtas valsas iš komisijos narių iš viso pelnė 23 balus.

"Šok su žvaigžde" laida / Foto: Justino Stacevičiaus, LRT

Savo jėgas tango ritmu šokio aikštelėje demonstravo ir choreografas Marijanas Staniulėnas bei Ieva Brigita Riepšaitė. Teisėjai porai pažėrė kritikos.

„Šiame tango nemačiau nė lašelio meilės, vien agresija. Techniškai gal ir neblogai atliktas šokis, bet mano širdžiai buvo per grubu“, – neslėpė L. Chatkevičiūtė.

„Šiandien pasiilgau Mariano ir šokio interpretacijos. Norėčiau pasakyti daugiau gerų dalykų, bet pasiliksiu ateičiai“, – sakė J. Kučinskas.

„Techniniai dalykai atlikti tikrai neblogame lygyje, bet man čia kažkas nederėjo. Gal muzika su tematika nederėjo? Žinau, kad jūs abu esate kūrybingi, manau, kad kitoje laidoje tai apmąstysite. <...> Geras šokis, bet druskos ir pipirų pritrūko“, – apibendrino V. Visockas.

Teisėjai už šį pasirodymą iš viso skyrė 24 balus.

"Šok su žvaigžde" laida / Foto: Justino Stacevičiaus, LRT

Vakarą uždarė sopranas Jomantė Šležaitė-Paukštė ir Rafal Narkevič. Šokėjai pristatė spalvingą ir lotynų ritmų persmelktą čia čia čia.

„Man norisi pasidžiaugti jūsų Lotynų Amerikos įvaizdžiu ir laikysena. Retkarčiais pasirodydavo, kad šoka tikrai profesionali šokėja, bet buvo ir klaidų“, – šyptelėjo J. Kučinskas.

„Pusė šokio jūs šokote ne ritme. Jei tai būtų rimtos varžybos, būtų kalba apie nulį. Bet kitą pusę galima užskaityti gerai“, – sakė V. Visockas.

„Jomante, jūs turite be galo grakščią figūrą, kuri puikiai atrodo šokant tokius šokius“, – pagyrė L. Chatkevičiūtė.

Parketą uždaręs šou iš viso sulaukė 22 komisijos balų.

"Šok su žvaigžde" laida / Foto: Justino Stacevičiaus, LRT
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)