007

Septintieji apdovanojimų metai pasufleravo 007 agento temą, kur pagrindiniais herojais tampa Vaidas Baumila ir Kristina Radžiukynaitė. Jų užduotis – sustabdyti blogietį Televizoristą, kuris bando užkariauti visus pasaulio ekranus. Tiesa, kaip pabrėžia apdovanojimų režisierius Šarūnas Kirdeikis, įkvėpimo buvo semtasi ne tik iš Bondiados filmų, rašoma pranešime spaudai.

„Šiais metais vadovaujamės filmų apie šnipus stereotipais ir žymiausiomis jų scenomis. Visas šou ir apdovanojimai nebus atskiri, o jungsis į vieną siužetinę liniją, kurioje Vaidotas ir Kristina dalyvauja atpažįstamose grumtynių scenose, naudoja įvairius išmanius prietaisus, patenka į dramatiškas ir kartais komiškas situacijas“, – artėjančių apdovanojimų šou dalį šiek tiek atskleidžia režisierius.

Ypatingas dėmesys kaskadiniams triukams

Greičiausiai nėra tokio šnipų filmo, kuriame nebūtų įspūdingos grumtynių ar gaudynių scenos. Š. Kirdeikis sako, kad tai bus labai svarbi viso šou dalis, todėl su šokėjais scenoje pasirodys kaskadininkai, kuriuos koordinuos Tomas Ereminas. Profesionalus kaskadininkas ir koordinatorius yra dirbęs „Stranger Things“ filmavimuose Lietuvoje, su tokiais populiariais filmais kaip „Thor“ ir „Assasins Creed“, „Fury“ ir kitais.

„Bondo tema, mums kaip kaskadininkams labai artima. Kaip tik teko sudalyvauti naujausios Bondo dalies „Ne laikas mirti“ pasiruošime: pilnas triukų ir iššūkių filmas. Bandysim keletą panaudoti ir čia. Kaip ir kiekvienais metais šarūnas mums visada sugalvoja įdomių ir kūrybiškų užduočių, todėl bus tikrai įdomu. Aišku, miuziklas turi visiškai kitą specifiką nei filmas, todėl triukai nebus grandioziniai, tačiau muštynių scena, kaip ir šokis privalo turėti savo choreografiją. To reikia išmokyti aktorius, o ir patys kaskadininkai turi įeit į tokį ritmą“, – apie pasiruošimą šou daliai pasakoja T. Ereminas.

Tikisi, kad užteks plaučių

Slaptąjį agentą apdovanojimuose įkūnysiantis V. Baumila pasakoja, kad scenoje jau yra turėjęs pasirodymų, kur reikia laipioti, kristi, dalyvauti muštynių scenose ir tuo pačiu metu dainuoti arba sakyti tekstą.

„Tačiau čia kitaip nei teatre mes su Kristina turim vadovautis labai greitu ir efektingu scenarijumi. Tam reikia visiškai kitokio ir intensyvesnio pasiruošimo. Toks režimas man nėra naujiena, kaip tik –
vienas maloniausių dalykų, kai repeticijose susirenka atlikėjai, šokėjai, kaskadininkai. Kol kas repetuoju ir šoku nedainuodamas, bet kai reikės vienu metu intensyviai šokti, tai tikriausiai bus tokių momentų, kur reikės dvigubai įkvėpti ir pasiruošti. Manau, kad plaučiai atlaikys: aš sportiškas žmogus“, – apie intensyvias repeticijas kalba V. Baumila.

Lapkričio 9 dieną transliuojamuose „Tech Top 2021“ apdovanojimuose tradiciškai bus išdalinti apdovanojimai geriausiai metų technikai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją