Jos bus įteiktos geriausiam 2006-ųjų pagrindinio vaidmens atlikėjai, atlikėjui, antro plano aktoriui ir aktorei, geriausiam režisieriui, scenaristui.

Bene labiausiai žiūrovų ir kritikų laukiamas apdovanojimas – „Oskaras“ už geriausią metų filmą. Šiemet šiam apdovanojimui nominuotas iš Taivano kilusio režisieriaus Ango Lee „Kuprotas kalnas“, Steveno Spielbergo „Miunchenas“, Bennetto Millerio „Kapotė“, George‘o Clooney „Labos nakties ir sėkmės“ bei Paulo Haggiso „Avarija“. Favoritu laikomas ir kitose kategorijose nominuotas „Kuprotas kalnas“, pasakojantis apie dešimtmečius trukusią dviejų kaubojų meilę.

Nuo 1929-ųjų kasmet rengiama ceremonija prikausto viso pasaulio kino mėgėjų dėmesį. Nominuotiems ir apdovanojamiems aktoriams ir režisieriams „Oskarų“ naktis garantuoja pasakišką šlovę ir nesibaigiančius pinigus, o žiūrovams tai nepakartojamas reginys, pristatantis garsiausių dizainerių rūbais vilkinčias pirmo ryškumo žvaigždes.

Renginį ves garsus amerikiečių TV laidų vedėjas Johnas Stewartas. Nominacijas pristatinės iš Pietų Afrikos kilusi aktorė Charlize Theron, pati pristatyta nominacijai už geriausią pagrindinį vaidmenį filme „Šiaurės šalis“. Prieš dvejus metus ji buvo apdovanota „Oskaru“ už geriausią moters vaidmenį filme „Monstras“.

Lietuvos žiūrovams ceremoniją stebėti padės LTV žurnalistė Lolita Sutkaitienė.

„Oskarų“ apdovanojimų šventė – naktį iš kovo 5-osios į kovo 6-ąją 3 val. tiesiogiai per LTV2.