Atrankai pateiktas kūrinys turi būti iki 2021 m. rugsėjo 1 d. niekur neskambėjęs ir ne ilgesnis kaip 3 min.

Šių metų atrankoje kiekvienam dalyviui LRT skirs finansinę paramą, kurią jie turės galimybę panaudoti fonogramos gamybai ir sceniniam įvaizdžiui.

Eurovizija“ – viena iš temų, vienijanti ir prie televizijos ekranų pritraukianti pačius skirtingiausius Lietuvos žmones. Tai pramoga, kuri mus suburia, kurią stebime, balsuojame, palaikome, kalbame, todėl visuomeninis transliuotojas stengiasi vis aukščiau kelti „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos kokybės kartelę. Tikimės, kad dėl LRT skiriamo finansinio indėlio atrankoje turėsime daug lygiaverčių ir kokybiškų pasirodymų, nepriklausomai, ar tai atlikėjai, pritraukiantys pilnas arenas klausytojų, ar tai talentingi, bet dar galimybės būti išgirstiems neturėję kūrėjai“, – pranešime spaudai teigia LRT generalinės direktorės pavaduotojas Gytis Oganauskas.

LRT planuoja dalyviams išskirti iki 54 000 eurų, neįskaitant mokesčių, paramą – ši suma būtų padalyta maksimaliam 36 dalyvių skaičiui. Jei darbo grupės atranką įveiks mažiau dalyvių, automatiškai bendra suma bus mažesnė. Skiriamas finansinis indėlis kiekvienam negali būti panaudotas kaip autorinis atlygis dainos autoriams, tai pinigai, kurie turi būti panaudoti fonogramos gamybai ir sceniniam įvaizdžiui.

2022 m. atranka nebus ilgesnė nei 6 laidos: trys atrankos laidos, du pusfinaliai ir finalas. Priklausomai nuo atrinktų dalyvių skaičiaus, laidų gali būti ir mažiau. Pirmoji nacionalinės atrankos laida planuojama kitų metų sausio pradžioje.

Praėjusiais metais pirmą kartą nacionalinės atrankos vyko be žiūrovų studijoje. Šiuo metu šalyse esanti epideminė situacija nėra džiuginanti, todėl gali būti, kad šis principas galios ir ateinančiose atrankose. Visus etapus stebės audito bendrovė. Atlikėjai ar grupės galės pasirodyti tik su vienu kūriniu. Komisija atrankos dalyvių pasirodymus stebės atskiroje studijoje.

Žiūrovų balsavimo rezultatai rodomi tik kiekvieno atrankos koncerto pabaigoje. Per atranką už žiūrovų balsavimą LRT gauti pinigai kartu su kita visuomeninio transliuotojo finansine parama bus skiriami atrankos nugalėtojo pasirodymui tobulinti.

Atrankos procesą prižiūrės G. Oganausko vadovaujama darbo grupė, kurią sudaro: LRT televizijos programų departamento vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas, LRT populiariosios muzikos vyriausiasis redaktorius Ramūnas Zilnys, LRT Muzikos redakcijos vyresnysis redaktorius Darius Užkuraitis, LRT Skaitmeninių aktyvų skyriaus vadovė Lina Patskočimaitė, LRT Komunikacijos ir rinkodaros departamento vadovė Rūta Putnikienė, LRT atstovė ryšiams su visuomene Miglė Savickaitė, televizijos režisierius Povilas Varvuolis ir kompozitorius, muzikos prodiuseris Vytautas Bikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)