„Šiųmetės projekto poros – ypač skirtingos charakteriais, pomėgiais, profesijomis ir tautybėmis, tačiau visus juos vienija aistra šokiui ir užsispyrimas siekti laimėtojo titulo. Džiugu matyti, kad jau pirmųjų repeticijų metu profesionalūs šokėjai atrado kalbą su mūsų žvaigždėmis, o šie uoliai klauso jų patarimų, be galo stengiasi ir ruošiasi artėjantiems tiesioginiams projekto eteriams. Tikiu, kad trečiasis „Šok su žvaigžde“ sezonas bus įtempčiausias bei atnešiantis daugybę staigmenų“, – pranešime spaudai teigia LRT vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas.

Pristatome projekto „Šok su žvaigžde“ dalyvius:

Jomantė Šležaitė ir Rafal Narkevič

Jomantė – operos solistė (sopranas), tapytoja, tarptautinių dainavimo konkursų laureatė. Rafal – draudimo rizikos specialistas, modelis, šokėjas, choreografas, žaidžia krepšinį VKL. „Mes abu perfekcionistai ir dėl to Rafal man labai patinka. Abudu labai aiškiai žinome, ko norime vienas iš kito ir ką mes stengiamės padaryti“, – džiaugiasi Jomantė. Pora projekte išsiskirs šokių tematika. Jiedu stengsis, kad pasirodymuose šokių temos atspindėtų geriausių skaitytų knygų ir matytų filmų motyvus.

Asta Pilypaitė ir Edvinas Belousovas

Asta – dainininkė, muzikos pedagogė, Alytaus miesto savivaldybės tarybos narė, dviejų dukrų mama.
Edvinas – šokėjas, choreografas, šokių treneris, daugkartinis Lietuvos ir Danijos sportinių šokių čempionas, finansininkas.

Asta ir Edvinas tikina, kad jiedu bus ta pora, kuri pasirūpina visomis detalėmis – tiek preciziškai atidirbtais šokių žingsneliais ir pasirodymais, tiek įspūdingais kostiumais.

„Į projektą atėjau norėdama išmokti kuo daugiau šokių, jų technikos, žingsnelių, laikysenos. Džiaugiuosi, kad mūsų su Edvinu matymas sutampa“, – sako Asta.

Roberta Orlauskaitė ir Gedvinas Meškauskas

Roberta – raitelė, reklamos specialistė, prekės ženklo kūrėja ir mama. Siekia 2024-aisiais sudalyvauti Vasaros paralimpinėse žaidynėse. Gedvinas – šokėjas, Lietuvos sportinių šokių čempionas, vicečempionas, bronzos medalininkas, Europos čempionato bronzos laimėtojas. 2019 metais su atlikėja Paula Valentaite laimėjo projektą „Šok su žvaigžde“.

„Mano didžiausias noras ir tikslas – motyvuoti žmones po bet kokių traumų ir išgyvenimų. Kartais žmonės patys nesupranta, kiek jie gali. O aš geresnio šokių partnerio nei Gedvinas šiame projekte negalėjau gauti. Labai pergyvenau, kad gal kas nenorės su manimi šokti, nes būtų sudėtingiau nei įprastai“, – pasakoja Roberta.

Oneida Kunsunga-Vildžiūnienė ir Rolandas Beržinis

Oneida – kino ir teatro aktorė, kurios kelias profesionalioje scenoje prasidėjo dar besimokant LMTA antrame vaidybos kurse, sukūrus vaidmenį Jono Jurašo spektaklyje „Dvejonė“. Vėliau sekė Liz vaidmuo režisieriaus Oskaro Koršunovo „Išvaryme“ ir daug kitų įsimintinų rolių. Viena ryškiausių – pagrindinis Otelo vaidmuo 2021-ųjų metų O. Koršunovo stektaklyje „Otelas“. Šiemet aktorė gavo ir Venus vaidmenį atgarsio sulaukusiame Grzegorzo Jarzynos spektkalyje „Soliaris 4“. Aktorė taip pat vaidino filmuose „Nesamasis laikas“, „Edeno sodas“, „Pats sau milijonierius“ ir kt.

Rolandas – profesionalus šokėjas ir šokių treneris. Šokėjas sukaupęs 12 metų darbo su vaikais ir suaugusiaisiais patirtį, vienas pirmųjų „Pro/Am“ judėjimo trenerių.

Oneidos ir Rolando teigimu, per šokį galima kalbėti apie svarbius dalykus, atverti vidinio pasaulio dilemas. „Nenorime lygintis su kitomis poromis, nes visi esame skirtingi. Kiekvienas turime unikalią istoriją, tad savąją bandysime išreikšti šokiu“, – teigia projekto dalyviai.

Mantas Vaitiekūnas ir Ieva Konopliovaitė

Mantas – aktorius, Auksinių scenos kryžių nominantas už Šopeno vaidmenį Rimo Tumino spektaklyje „Mistras“. 2021-ieji aktoriui atnešė naujų karjeros vėjų. Valstybinio Vilniaus mažojo teatro spektaklyje „Ka/stingas“ M. Vaitiekūnas šiemet debiutuoja kaip režisierius ir scenarijaus autorius.

Ieva – profesionali šokėja, daugkartinė Lietuvos sportinių šokių čempionė, tarptautinių varžybų prizininkė ir nugalėtoja.
Poros teigimu, jųdviejų stiprybė – apsikeitimas vaidmenimis: Mantas po truputį save atranda šokėjo amplua, o Ieva save išbando aktorės rolėje. Gal tai padės jiems laimėti projektą?

Gabrielius Vagelis ir Melisa Valinovič

Gabrielius – atlikėjas, dainų autorius, penkiskart nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyvis. Melisa – šokių mokytoja, choreografė, trenerė, dirbanti su įvairaus amžiaus vaikais nuo vienerių metų.

Projekto dalyviai teigia, kad su kitais konkursantais nekovos, nes jųdviejų tikslas – turėti gerą laiką ir išmokti sušokti kuo daugiau skirtingo žanro šokių.

„Abu esame linksmi ir pozityvūs žmonės, todėl kitiems skleisime tik gerą nuotaiką ir nuoširdumą. Dramų bus tik tuomet, jeigu norėsime pajuokauti“, – sako Gabrielius ir Melisa.

Jurgis Brūzga ir Katerina Voropaj

Jurgis – atlikėjas, dainų kūrėjas, karys-savanoris, dviejų mergaičių tėtis. Katerina – šokių mokytoja, choreografė, televizijos šokių projektų dalyvė ir nugalėtoja. Televizijos šokių projektuose ji išmokė šokti ne vieną žinomą vyrą.

„Jurgis yra stropus mokinys. Nežinau, ar atlieka namų darbus, bet labai daug pasižymi, ką turėtų namie padaryti. Repeticijos linksmos, nekeliame vienas kitam streso. Mano tikslas supažindinti Jurgį su dešimt šokių, o apie laimėjimą kalbėti kol kas anksti“, – šypsosi Katerina.

Kaip juokauja Jurgis, jųdviejų poros stiprybė ir išskirtinumas – žemas ūgis ir greitas smūgis: „Mažiukai būna labai greiti ir vikrūs. Ką nors mes tikrai nugalėsime“.

Marijanas Staniulėnas ir Ieva Brigita Riepšaitė

Marijanas – choreografas, režisierius, grupės „The Roop“ choreografas ir šokėjas. Ieva Brigita – šokėja, daugelio Lietuvos ir tarptautinių sportinių šokių konkursų nugalėtoja ir finalistė, šokių mokytoja.

Šokėjų pora teigia, kad nemokantį šokti žmogų kai kuriais atvejais išmokyti sportinių šokių yra lengviau nei tą, kuris jau turi patirties kitų žanrų šokiuose. Su tuo jiedu kasdien susiduria repeticijų metu – Marijanui sportiniai šokiai yra naujiena. Vis dėlto, jųdviejų poros stiprybė – gebėjimas abiems įsilieti į šokio kūrimą.

„Šiame projekte aš mokinys, nes man sportiniai šokiai yra sunkūs, jaučiuosi suvaržytas tam tikrų taisyklių kūno atžvilgiu. Svarbiausia man – būti pavyzdžiu kitiems ir sulaužyti nusistovėjusius standartus. Esu čia dėl idėjos ir vizijos“, – pasakoja M. Staniulėnas.

Aleksandra Metalnikova ir Audrius Kleišmantas

Aleksandra – aktorė, mama, geriausia aktorė Dalios Tamulevičiūtės profesionalių teatrų festivalyje, „Sidabrinės gervės“ nominantė už antraplanį vaidmenį filme „Pelėdų kalnas“, įvairių muzikinių televizijos projektų dalyvė ir nugalėtoja.

Audrius – šokėjas, buvęs Lietuvos standartinių sportinių šokių vicečempionas, tarptautinių varžybų nugalėtojas bei prizininkas. Šokėjas yra atstovavęs Lietuvą standartinių šokių pasaulio čempionate ir buvęs pasaulio reitinge 16-oje vietoje. Audrius šiemet yra vienintelis „Šok su žvaigžde“ šokėjas-profesionalas, projekte dalyvausiantis pirmą kartą.

Aleksandra ir Audrius jau pirmųjų repeticijų metu suprato, kad vienam kitą jiems skyrė likimas. „Todėl mums labai lengva bendrauti, repetuoti ir siekti bendrų tikslų. Atrodo, kad esame pažįstami jau kelerius metus, nors ką tik susipažinome“, – džiaugiasi naujai iškepta šokių pora.

Norbert Liatkovski (Norbe) ir Viktorija Šeinker

Norbe – atlikėjas, įvairių televizijos projektų finalininkas, muzikinio realybės šou antrosios vietos nugalėtojas. Viktorija – dailiojo čiuožimo choreografė, vertėja, Lietuvos sportinių šokių vicečempionė.

„Mano partneris labai gabus, per daug perfekcionistas ir truputį drama“, – juokiasi Viktorija.

Poros teigimu, jųdviejų stiprybė – paprastumas ir darbas dėl kitų: „Stengsimės kiekvienam žiūrovui ir komisijos nariui sukurti šventę“.

Eglė Jakštytė ir Vykintas Širmas

Eglė – atlikėja, televizijos projektų dalyvė, žinoma ELEY pseudonimu. Vykintas – įvairių televizijos projektų šokėjas, sportinių šokių treneris, teatro ir miuziklų artistas.

„Kai susitikome pirmą kartą, pirmi Eglės man pasakyti žodžiai buvo tokie, kad ji nori, jog viskas mūsų pasirodymuose būtų kuo profesionaliau pateikta. Eglė turi savo tvirtą nuomonę, yra maksimalistė, žiūri į savo darbą kryptingai. Kai randame kompromisą, tai duoda gerą bendrą rezultatą. Mes atėjome dalyvauti, negalvojame apie pergalę, bet norime, kad kiekvienas pasirodymas būtų maksimaliai išpildytas. Mūsų pora simbolizuos charizmą ir estetiką“, – džiaugiasi Vykintas.

Alanas Dzeranovas ir Eglė Bertulytė

Alanas – LRT laidos „Į sveikatą“ vedėjas, vienas iš sporto bendruomenės UŽ 7 MARIŲ įkūrėjų, sporto treneris, trijų vaikų tėtis, sveiką gyvenseną praktikuojantis „ruonis“ ir lektorius. Eglė – 15 metų šokanti profesionali šokėja, tarptautinių varžybų finalininkė, šokių trenerė. Studijuoja visuomenės sveikatą.

Alanas ir Eglė tvirtai tiki, kad gali laimėti šį projektą. Eglei iš visiško molio pavyksta nulipdyti gerą vaizdą, o Alano užsispyrimas ir noras tobulėti porą veda į priekį. „Mūsų energiją ir pasiryžimą laimėti matys tiek teisėjai, tiek žiūrovai“, – užtikrintai teigia „Šok su žvaigžde“ dalyviai.

„Šok su žvaigžde“ – kiekvieną šeštadienį 21 valandą nuo spalio 9 dienos per LRT.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)