Projektas pagal BBC formatą vienija skirtingų kartų, profesijų ir pomėgių žmones, kurių tikslas – išeiti iš komforto zonos, išbandyti savo jėgas ir garsiai tarti: „Muzika – mano rankose!“

Muzikinio šou metu žiūrovams griaunami stereotipai, kad dirigento lazdelę ir simfoninį orkestrą gali valdyti tik išrinktieji.

Tai – netiesa: reikia daug noro, pastangų ir aistros, tačiau kiekvienas gali tapti maestro.

Projekto dalyviai magiškoje scenoje šešias savaites iš eilės diriguos Operos ir baleto teatro simfoniniam orkestrui. Projekte dalyvauja visiems žinomi savo sričių personalai: aktoriai, dainininkai, laidų vedėjai. „Maestro“ projekte jėgas išbandys muzikologė ir LRT laidų vedėja Zita Kelmickaitė, režisierius Vytenis Pauliukaitis, aktoriai Dainius Kazlauskas, Lina Rastokaitė, etiketo žinovas, TV laidų vedėjas Giedrius Drukteinis, atlikėjai Monika Pundziūtė-Monique ir Free Finga, taip pat didžėja Samanta Savickytė (Dj Samanta).

Dalyvius vertins profesionalų komisija. Ją sudaro Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vyriausiasis dirigentas Ričardas Šumila, Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro įkūrėjas, meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Gintaras Rinkevičius, pasaulinio garso mecosopranas Justina Gringytė.

Projekto vedėju tapo charizmatiškasis tenoras Merūnas Vitulskis.

Kažkas triumfuos, kažkam nepasiseks, o po savaitės repeticijų su profesionaliais dirigentais jie grįš atlikti naujo kūrinio. Tiesa, ne visi – kiekvieną savaitę vienas iš dalyvių turės palikti projektą.

Kad įtikintų, jog tikrai verti maestro vardo, dalyviai privalės daryti tai, ką daro geriausi pasaulio dirigentai. Skaityti natas? Nebūtina. Skaičiuoti iki keturių? Gali padėti. Spinduliuoti magišką energiją? Be abejo. Būsimųjų maestro laukia ne tik visų iki skausmo žinomi klasikos kūriniai, tačiau ir geriausi kino filmų muzikos takeliai, bei popmuzikos ir roko dainos.

Projektas „Maestro“ LRT eteryje startuos jau rugpjūčio 28 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)