Praėjus savaitei po finalinių UEFA EURO 2020 rungtynių Italija – Anglija ir nurimus aistroms, laidos „Laisvas smūgis“ vedėjas Martynas Starkus, futbolo ekspertai Deividas Šemberas, Edgaras Jankauskas, Valdas Ivanauskas, Arūnas Klimavičius ir prodiuseris Mykolas Adamavičius dalijasi mėnesį trukusio futbolo maratono įspūdžiais ir akimirkomis iš filmavimo užkulisių, rašoma pranešime spaudai.

Nuo birželio 11-osios iki liepos 11-osios buvo parodytos 51 Europos futbolo čempionato rungtynės ir daugiau nei 100 laidų „Laisvas smūgis“. Specialiai UEFA EURO 2020 skirtoje laidoje, kurios vedėju tapo Martynas Starkus, futbolą komentavo Lietuvos futbolo žvaigždės. Specialius reportažus iš vienuolikoje Europos miestų vykusių rungtynių ruošė LNK sporto žinių vedėja Asta Žukaitė ir laidos „Labas vakaras, Lietuva“ vedėjas Aurelijus Bezekavičius.

Po Lietuvą keliavo, konfliktus tarp futbolą norinčių žiūrėti ir to daryti neleidžiančių sprendė bei stebėjo, kaip šalis švenčia futbolo čempionatą, humoristas, laidų vedėjas Paulius Ambrazevičius. Tiesa, tai toli gražu ne visa projektą kūrusi komanda – prodiuseris Mykolas Adamavičius atskleidžia, kad mėnesį futbolu kvėpavo beveik penkiasdešimt komandos narių.

„Toks, kokį visą mėnesį stebėjote, EURO 2020 projektas, gimė 2018 metais, kai mano idėją įspūdingoje studijoje turėti buvusius geriausius Lietuvos futbolo žaidėjus, kurie rungtynes analizuos profesionalia įranga, palaimino LNK kanalų grupė. Nors startas tikrai buvo nelengvas, buvo be galo malonu stebėti galutinį išties aukšto lygio rezultatą.

Mano tikslas buvo parengti žiūrovui vakarietišką produktą, todėl, pradedant studija bei futbolą analizavusių ekspertų komanda ir baigiant jų drabužiais, viskam kėliau aukštus reikalavimus. Esu be galo dėkingas visai komandai, kurie mėnesį laiko gyveno šiuo projektu – nuo vedėjo Martyno Starkaus iki grimo dailininkių“, – džiaugiasi laidos „Laisvas smūgis“ prodiuseris M. Adamavičius.

„Tai buvo išties nuoširdžiai lauktas čempionatas, penkerių metų pertrauka, niekada tokios ilgos nebuvo, buvau labai pasiilgęs futbolo, todėl intensyvus ritmas ir miego trūkumas liko antrame plane, o išlikti budriems padėjo kava – prodiuseriai sakė, kad per mėnesį komanda išgėrė daugiau nei tūkstantį penkis šimtus puodelių kavos. Žodžiu, mėgavomės darbu ir čempionatui įpusėjus netgi šiek tiek liūdėjome, kad netrukus visa tai baigsis. Iš tiesų, likimo dovana dirbti darbą, kuris susijęs su gyvenimo pomėgiu ir aistra“, – atvirauja M. Starkus.

Futbolo ekspertai choru tvirtina, kad džiaugiasi tapę precedento Lietuvoje neturinčio projekto dalimi.

„Esu tikras, kad netradicinis laidos formatas ir interaktyvūs sprendimai futbolą Lietuvoje pakėlė į aukštesnį lygį. Visi kartu dirbę komandos nariai – savo srities profesionalai ir į kiekvieną detalę buvo žiūrima ypač atsakingai, pavyzdžiui, filmavimams skirtus marškinius „Vilkma Bespoke“ siuvo individualiai kiekvienam“, – pasakoja A. Klimavičius.

Martynas Starkus – eterio profesionalas, tačiau futbolo ekspertų ketveriukei užduotis dirbti tiesioginiame eteryje teko pirmą kartą.

„Nors sugrįžti į profesionalią futbolo aplinką buvo tikrai įdomu, reikia pripažinti, kad darbas tiesioginiame eteryje kupinas streso. Turbūt būtent streso suvaldymas ir tapo didžiausiu iššūkiu, mat visa kita buvo vienas malonumas”, – šypsosi D. Šemberas, tapęs vienu „Laisvo smūgio“ ekspertų.

Rungtynes tarp Italijos ir Anglijos rinktinių stebėjo 14 proc. Lietuvos vyrų, net pusė tuo metu įsijungusių televiziją (48,9 proc.). Tuo metu žiūrimiausia programa tarp moterų – Olimpinės atrankos krepšinio varžybos Lietuva – Slovėnija, kurias žiūrėjo 11,2 proc. šalies moterų.

Įspūdingai pasibaigęs UEFA EURO 2020 buvo rekordinis ir eteryje – čempionatą iš viso buvo įsijungę net 1 mln. 529 tūkst. žiūrovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)