„Pastarasis sezonas labiau siejosi su psichologinės dramos žanru. Tuo tarpu ateinančiame sezone vėl grįšime į kriminalinę dramą, kurioje bus daugiau veiksmo ir santykių tarp grupuočių aiškinimosi. Patikėkite, atskleistos dar ne visos kriminalinės paslaptys. Seriale, žinoma, liks visi žiūrovams įdomūs inkliuzai ir vaiduokliai, su kuriais gyvena mafijos grupuotės galva Fredas Koganas“, – pažadėjo režisierius.

Vis tiktai pokyčių galima įžvelgti kasmet. Pastabiausi serialo gerbėjai pro akis nepraleidžia gerėjančios vaizdo kokybės. R. Rudokas pasakoja, kad tai – ne tik tobulėjančios technologijos, bet ir kiekvieno filmavimo aikštelės darbuotojo nuopelnas, rašoma pranešime spaudai.

„Kadangi serialui sukurta komanda dirba jau daug metų, mes visi puikiai žinome, kokio rezultato siekiame. Scenaristas parašo scenarijų ir mes iškart žinome, kaip tai turi būti nufilmuota. Tad priemonės yra tik įrankis. Visas darbas jau būna nudirbtas iki filmavimo, kuris tampa malonumu.

Žinoma, darbo įrankiai taip pat keičiasi. Tobulėja kamerų kokybė. Kiekvieną sezoną jas atnaujiname, tad jos vis gražiau piešia vaizdą. Montažo režisieriai irgi geba taip nuspalvinti kiekvieną kadrą, kad žiūrovui jis būtų pateikiamas kaip saldainiukas. Tai yra komandinis darbas.

Negalėčiau išskirti nė vieno žmogaus, kiekvienas yra labai svarbus – pradedant scenaristu ir baigiant filmavimo aikštelės administratoriumi, vairuotoju ir t.t. Labai malonu turėti tokią stiprią komandą, gebančią kurti aukštą reitingą turintį produktą“, – sako R. Rudokas.

Įprastai vasarą režisierius kartu su „Videometros“ komanda kuria romantinės komedijos „Moterys meluoja geriau“ serijas, o žiemą prasideda kriminalinės dramos „Prakeikti“ filmavimai. Nors tiek pagrindiniuose, tiek epizodiniuose vaidmenyse dažniausiai galima išvysti tuos pačius veidus, galimybė filmuotis suteikiama ir naujiems talentams.

„Galima sakyti, kad jau eilę metų čia vaidina beveik tie patys aktoriai. Ateinančių personažų yra nedaug, kadangi tikrai labai kruopščiai juos atsirenkame. Bet naujas žmogus, turintis gebėjimų ir noro kilti profesionalumo laiptais, irgi yra laukiamas.

Naujus veidus stebime, žiūrime, kaip jiems pavyksta tobulėti, dirbti. Ir jeigu žmogus yra talentingas, nebijo darbo, yra mėgiamas žiūrovų ir nesipurto televizijos aktoriaus įvaizdžio, kaip kai kurie šios profesijos atstovai, į jį mes žiūrime su didžiuliu malonumu ir viltimi. Kiekvieną naują žmogų visada vertiname atskirai. Stengiamės neapsirikti ir tik labai retais atvejais prašauname pro šalį. Per daug metų išsiugdėme nuojautą“, – patikina pašnekovas.

Ne tik serialo gerbėjams, bet ir vieni kitiems aktoriai, operatoriai bei kiti filmavimo aikštelės darbuotojai tapo šeimos nariais. Nepaisant to, retkarčiais vieniems ar kitiems kyla noras pakelti toną. Tačiau tai, anot režisieriaus, neturi nieko bendra su asmeniniais nesutarimais.

Aktorius Albinas Keleris

„Kartu dirbame jau daugybę metų ir žinome, ko tikėtis vienam iš kito. Mes nesistengiame dirbti prakaituodami, mes – mėgaujamės. Tai turbūt ir mato žiūrovas. Ne dėl to gyvename, kad eitume į darbą kaip į katorgą. 6 val. ryto prabudęs aš su dideliu džiaugsmu lipu iš lovos ir džiaugiuosi kiekviena man suteikta galimybe.

Tikiuosi, kad taip gyvena ir mūsų aktoriai, operatoriai, grimeriai ir visi kiti darbuotojai. Aišku, aikštelėje pasitaiko visko. Būna, pasigirsta ir skambių žodžių, ir keiksmažodžių. Tiek iš operatorių, tiek iš aktorių ar mano pusės. Tačiau tai yra darbiniai pokalbiai, neturintys nieko bendra su asmeninėmis nuoskaudomis ar pykčiais“, – patikino R. Rudokas.

Aktorius Albinas Keleris ir Justina Nemanytė

Birželio 23 dieną serialo fanai stebėjo jau paskutinę trečiojo sezono „Prakeiktų“ seriją. Kūrėjai pažada, kad ateinantis sezonas, kurį transliuos naujos kartos televizija „Go3”, atskleis dar daugiau kriminalinio pasaulio paslapčių, atneš įtraukiančių intrigų ir pateiks herojams nelauktų nesuvestų sąskaitų. Čia žiūrovų lauks pamilti aktoriai Kęstutis Jakštas, Vytautas Rumšas, Saulius Siparis, Vytautas Kaniušonis, be abejo, grėsmingoji Koganų šeima – aktoriai Albinas Keleris, Arnas Butkus Simonas Storpirštis, Robertas Lenartavičius bei nauji ir netikėti veidai. Ar seriale pasirodys kulkos sulaukusi vienintelė Koganų sesuo Laura (akt. Justina Nemanytė)? Stebėkite naujame serialo „Prakeikti“ sezone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)