Laidoje „Pagaminta Lietuvoje“ Eglė Kernagytė dalinsis prisiminimais apie Vytauto Kernagio pasiekimus, jo kuklumą ir nuoširdumą, apie didybę, kurią jis nešė su savimi tardamas žodį „Lietuva“, apie tai, kaip sugebėdavo visus apjungti ir eiti ne prieš sistemą, o už teisybę, rašoma pranešime spaudai.

„Sako, tokių žmonių per šimtmetį būna vos keletas. Aš tuo nuoširdžiai tikiu. Mano tėtis užaugo teatralų šeimoje ir gyvenimas namuose buvo kaip teatras: ekspresyvus, galingas, labai aktyvus. Matyt, svarbiausias dalykas, kad jis turėjo laisvę reikštis, išreikšti tai, kas yra jo viduje ir rado būdų kaip tai padaryti“, – pasakojo Eglė, paklausta apie tėčio talentus.

Vytauto Kernagio aktorinė karjera prasidėjo nuo pat vaikystės, turint tėvus teatralus, matyt, tai neišvengiama. Prisiminus įspūdingiausią maestro vaidmenį teatre, jo dukra pasidalino tėčio pasakota istorija.

„Nedaug kas žino, kad tėtis vaikystėje buvo žvairas ir labai apkūnus. Jo tėvai vaidino teatre ir jiems spektaklyje reikėjo pažo, tokio suodino berniuko, kuris pasitikdavo visus. Tai tėtis visada kartojo, kad jis buvo mažas, storas, žvairas pažas ir nuo to prasidėjo jo karjera“, – šypsojosi Eglė.

Eglė Kernagytė su tėčiu Vytautu Kernagiu

Tam, kad Vytauto Kernagio atminimas neišblėstų, praeitų metų pabaigoje buvo pristatyta Vytauto Kernagio mobilioji programėlė, kuri taip ir vadinasi: „Kernagis“. Programėlėje maestro gerbėjai gali rasti visas jo dainas, archyvinius kadrus iš jo gyvenimo, vaidybos ir televizinių projektų. Labai simboliškai šią mobiliąją programėlę pirmasis išbandė Andrius Mamontovas, turėjęs itin asmenišką ryšį su Vytauto Kernagio muzika.

Paklausta apie koncertus, kurie tikrai būtų griausmingai nuskambėję visoje Lietuvoje, tačiau dėl karantino ribojimų šio metu negalimi, Eglė sako, kad Vytauto Kernagio fondas rankų nenuleidžia ir jubiliejus tikrai bus paminėtas.

Prisiminti Vytautą Kernagį ir jo kūryba kviečiame jau šį pirmadienio vakarą, 22 val., per 2TV kanalą, laidoje „Pagaminta Lietuvoje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)