„Pagalvojau, kad bus daug žmonių, daug „Toi-Toi“ (biotualetų – „Delfi“). Kaip festivalių lankytojas žinau, kaip būna su tais kilnojamais tualetais, juose dažniausiai pritrūksta tualetinio popieriaus, kai daug žmonių praeina, todėl pagaminau tualetinį popierių. Jei žmonėms pritrūks, tai aš būtinai būsiu tas, kuris pagelbės toje situacijoje sunkiausiu metu“, – laidoje „Jūs rimtai?“ ironizavo M. Bertulis, demonstruodamas tualetinį popierių su maršo scenarijaus autoriaus Artūro Orlausko atvaizdu.

Į klausimą, ar į maršą besirengiantys žmonės, jo nuomone, tiksliai žino, prieš ką kovoja, M. Bertulis atsakė bičiulio Karolio Tiškevičiaus žodžiais: „Jis gerai parašė feisbuke, kad tai bus turbūt pirmas maršas Lietuvoje, kur nei organizatoriai, nei dalyviai nežino, dėl ko jie žygiuoja. Gal pasiilgę žmonės vieni kitų“.

Nors pats keliautojas į maršą nesiruošia, nekritikuoja tų, kurie ketina jame rinktis. „Tegul žygiuoja. Manau, kad nereikia kažkaip jų labai kritikuoti, nes tada būtume tokie patys kaip tie „marozai“, kurie per LGBT paradus šaukia tą žodį iš P raidės“, – kalbėjo M. Bertulis.

„Tegul žygiuoja, jei jiems smagu, tegul pasidaro sau šventę, – tvirtino laidos „Jūs rimtai?“ svečias. – Man ši idėja nepriimtina, tai nedalyvausiu arba apeisiu. Bet jei žmonėms reikia, tai tegul, laisva Lietuva.“

Marše ketina susirinkti tūkstančiai žmonių. Organizatoriams išduotas leidimas surengti net 7 tūkstančius žmonių subursiantį maršą, nors, kiek žmonių iš tikrųjų bus, paaiškės tik maršo metu. M. Bertulis ne tik keliautojas, bet ir „Kitokių pasikalbėjimų“ organizatorius, tad kaip jis reaguoja, kai jis renginius gali rengti su dideliais ribojimais, o marše galės dalyvauti tūkstančiai?

„Gal šiek tiek ir skauda, nes, sakyčiau, nėra sąžininga tokiomis karantino sąlygomis tokį didelį renginį leisti, bet įsivaizduoju, kaip būtų buvę, jei būtų neleidę. Būtų iš karto apkaltinę sistemą, Šimašių, Šimonytę. Manau, kad būtų dar labiau įsiutę, dar labiau putos virstų iš burnos. Tegul žygiuoja, pražygiuoja ir viskas“, – tikino M. Bertulis.

Tiesa, tuo pačiu metu Vingio parko prieigose vyks dar keli antimitingai, viename jų bus kviečiama pasikalbėti apie lytinį švietimą. M. Bertulis tikino nemanantis, kad tie antimitingai turėtų sukiršinti susirinkusiuosius.

„Jau seniai ten jie visi susikiršinti. Nežinau, kas turi atsitikti, gal popiežius turėtų atvažiuoti sutaikyti. Manau, kad nėra blogai kalbėti apie lytinį švietimą. Kaip tik labai gailiuosi, kad manęs mokykloje to nemokė“, – teigė keliautojas.

„Delfi“ primena, kad šį savaitgalį vyksiantį maršą ketina akylai prižiūrėti ir gausybė policijos pareigūnų. Pareigūnai ne tik prižiūrės tvarką Vingio parke, bet ir stebės eismą, taip pat prižiūrės, kad būtų laikomasi karantino reikalavimų ir būnant viešoje erdvėje, ir keliaujant automobiliais.

Laidoje „Jūs rimtai?“ kas savaitę aptariamos įdomiausios ir svarbiausios naujienos, tad šį kartą laidoje su M. Bertuliu buvo apžvelgtas ne tik „Šeimos gynimo maršas“, bet ir naujienos apie astronautus, skiepijimas, Galimybių pasas ir daugybė kitų.

Visą laidą galite rasti čia, o „Delfi“ TV eteryje laidą žiūrėkite penktadieniais 21 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (544)