Skaičiuojant nuo pandemijos pradžios Lietuvos gyventojų indėliai išaugo penktadaliu arba 3 milijardais eurų ir šių metų vasarį siekė rekordinius 18,4 milijardų eurų. Tačiau dabar tie patys ekonomistai prognozuoja kainų kilimą. Brangs paslaugos, žaliavos, kelionės, maistas, švenčių atributai ir nekilnojamas turtas, tvirtina jie.

Laidoje „Bučiuoju. Rūta“ garsi vestuvių organizatorė Laura Vagonė pasakojo, kiek lietuviai skiria pinigų vestuvių puotai ir kiek kartų daugiau šią vasarą teks pakloti už svajonių šventę, rašoma pranešime spaudai.

„Kainos tikrai kyla ir tą labai jaučiu. Brangsta dekoracijos, medžiagos, palapinės šventėms ir makiažo paslaugos nuotakoms. Jeigu anksčiau garsų vizažistą galima buvo apsamdyti už 80 eurų, tai dabar kainos siekia net 150 eurų“, – pasakojo vestuvių organizatorė.

Paklausta, kiek lietuviai skiria pinigų vestuvėms, Laura Vagonė atskleidė, kad yra tokių, kurie negaili net 300 tūkstančių eurų.

„Net ir šita suma nėra riba. Tikrai yra ir daugėja galinčių sau leisti skirti tokias sumas vestuvėms“, - patikino L. Vagonė.

Švenčių organizatorė papasakojo, kiek kainuoja pasikviesti Lietuvos garsenybes į savo vestuves. Jeigu norite, kad svečius linksmintų Kastytis Kerbedis, jums teks pakloti 7 000 eurų. Laura Vagonė atskleis ir kitų Lietuvos garsenybių įkainius.

Laidos svečias NT ekspertas Mindaugas Vanagas atskleidė, kad lietuviai gyvena taip turtingai, jos pastaruoju metu perka po 3-4 butus vienu metu, o daugeliui net neprireikia banko paskolos. Žiūrovai taip pat išvys keletą prabangiausių šalies apartamentų, kurių kaina siekia kelis milijonus eurų. Galinčių ir norinčių nusipirkti įspūdingus namus netrūksta.

„NT rinkoje didelis sujudimas. Norinčių pirkti yra tiek, kad nebeužtenka būtų. O tokių aukštų kainų dar nėra buvę“, – kalbėjo Mindaugas Vanagas.

„Ateinančią vasarą brangs atostogos Lietuvoje“, – laidos žiūrovus įspėja kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas-Makalius. Jis papasakojo, kiek šiemet teks pakloti už atostogas Lietuvos kurortuose.

Kitas garsus keliautojas ir kelionių žurnalistas Orijus Gasanovas papasakojo, su kokiais keblumais susiduria keliaujantys atostogauti į užsienį.

„Teko filmuoti keletą lietuvių, kurie per atostogas šiltuose kraštuose suserga koronavirusu ir būna priversti izoliuotis svetimoje šalyje. Kai kurie jų uždaromi su mažais vaikais, negali išeiti į lauką. Vienas tėtis naktį slapta pabėgdavo iš izoliacijos viešbučio ir nešdavo savo mažyliui paplūdimio smėlį į balkoną, kad šis turėtų ką veikti“, – apie kelionių iššūkius ir kainą laidoje šį ketvirtadienio vakarą, 20 val., LNK laidoje „Bučiuoju. Rūta“ pasakos keliautojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)