Apie naujus gyvenimo vėjus, netikėtus iššūkius ir atsivėrusias galimybes Saulius Žvirgždas ir Silva Rindzevičiūtė pasakos jau šį pirmadienį, 21:00 val. Delfi TV laidoje „Kasdienybės herojai“.

Pozityvumo nestokojantis Saulius Žvirgždas anksčiau gera nuotaika rytinėje laidoje žadindavo radijo klausytojus, dabar teigiamomis emocijomis dalinasi su Delfi kolektyvu. Neplanuoti gyvenimiški pokyčiai jį atvedė į Delfi kūrybos vadovo vietą. Kaip pats juokauja, dabar pradedantis suprasti, kad ilgiau pamiegoti rytais – visai neblogas dalykas.

„Iki šiol atsibundu tuo laiku, kai žadintuvas turėjo skambėti, po penktos. Tą jausmą palyginčiau su skyrybomis: draugavai su moterimi ir ji tave paliko. Skaudu. Nemalonu. Bet žiūriu į priekį“ – apie naują gyvenimo etapą pasakoja Saulius ir į naujus iššūkius žvelgia pozityviai – vienam etapui pasibaigus, prasideda kitas. O ir rimti pokyčiai, kaip pats sako, gyvenime nutinka ne taip jau dažnai, tad netikėti vingiai savaip įdomūs, padedantys atrasti naujus dalykus.

„Dirbdamas televizijoje ar radijuje labai aiškiai supranti, kad tai yra laikina, nes vedėjų darbas nėra pastovus. Mes juk dirbame pagal autorinę sutartį, jokių garantijų nėra, niekada negali būti tikras, kad sezonui pasibaigus būsi reikalingas kadre arba už kadro“, – Delfi TV laidoje „Kasdienybės herojai“ pirmadienio vakarą pasakos žinomas vyras.

Paklaustas, kokiomis svajonėmis ir tikslais dabar gyvena, Saulius tikina svarbiausią šio etapo tikslą jau pasiekęs – pagaliau pavyko išvykti atostogų ir atsipalaiduoti, pasisemti naujų idėjų ir įkvėpimo, kurio neabejotinai reikia dirbant kūrybos vadovu: „Anksčiau tikrai nemažai keliaudavau, kone kas mėnesį išvykdavau į neilgas keliones įspūdžiams pasisemti, tačiau dėl pandemijos keliones teko atidėti. Tad dabar galiu sakyti, kad savo svajonę esu įgyvendinęs – labai norėjau atostogų ir kaip tik šiuo metu atostogauju. Esu atsipalaidavimo ir minčių susigulėjimo etape, tad grįžęs su naujomis jėgomis kibsiu į darbus“.

Sauliaus mylimoji, 26-erių Gabrielė taip pat neseniai paliko radijo eterį. Vos prieš ketverius metus baigusi universitetą, Gabrielė jau gali pasigirti laimėjusi ne vieną televizijos ir radijo vedėjų atranką. Kadaise su tautiečiais ji sveikinosi ne tik radijo stotyje, bet ir televizijos laidose „Rytas su LNK“ bei „Labas vakaras, Lietuva“.

Mergina prisimena nelengvą darbo televizijoje pradžią: „Tikėjausi dirbti draugiškame kolektyve, o susidūriau su konkurencija ir net bandymu man pakenkti“.

Pergyveno Gabrielė ir dėl išvaizdos. Atvirai sako nesijautusi pakankamai graži eteriui, tačiau sulaukusi kvietimo dirbti televizijoje suprato, kad esmė – visai ne grožyje.

„Neslėpsiu: turiu žavingai gigantišką nosį ir anksčiau nebūčiau pagalvojusi, kad su tokia nosimi priimtų dirbti televizijoje. Taip, tave gali nugrimuoti, tu gali pavirsti gražesniu žmogumi ir dažniausiai pavirsti, o tai labai smagu ir labai gerai. Bet koncentruojamasi ne į grožį ir ne į išvaizdą, o į gebėjimus, į tavo charizmą, tavo žinias ir tavo intelektą“, - apie darbo eteryje užkulisius Delfi TV laidoje „Kasdienybės herojai“ dalinsis Gabrielė.

Gyvenimiškų pokyčių nepabūgo ir buvusi radijo laidų vedėja Silva Rindzevičiūtė. Kaip pati sako, rinktis tarp mėgstamo buvusio darbo ir naujų karjeros vėjų nenorėjo, tačiau kito pasirinkimo nebuvo. Pasirinkusi naujas perspektyvas, Silva prisijungė prie Delfi komandos ir tapo Delfi Youtube kanalo redaktore.

Į pokyčius Silva žvelgia tik pozityviai. Kaip pati juokauja, jei ne toks požiūris, daugybė gyvenimo situacijų atrodytų kur kas liūdnesnės. Tačiau visko vien likimo valiai Silva nepalieka – dirbdama radijo laidų vedėja rankų sudėjusi nesėdėjo, visuomet turėjo ir kitų darbinių veiklų, tobulėjo, mokėsi.

„Jei nebūčiau jautusi, kad tai išeis į gerą, gal ir nebūčiau žengusi to žingsnio. Puikiai suprantu, kad radijo rinka labai siaura, tad atsidurti situacijoje, kuomet kažkas man pasakys ačiū, viso gero, nenorėjau. Galų gale, auginu du mažus vaikus, tad turiu galvoti apie ateitį, planuoti ją. Nenoriu būti savo situacijos įkaite, tad stengiausi išeiti iš savo komforto zonos ir pasukti nauja kryptimi, tačiau niekada nesakau niekada – galbūt dar sugrįšiu ir į radijo eterį“.

Sauliaus Žvirgždo ir Silvos Rindzevičiūtės gyvenimo istorijas žiūrėkite pirmadienį 21:00 val. nemokamame televizijos kanale Delfi TV, gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“.

Kasdienybės herojai – tai jaudinančios stiprių asmenybių gyvenimo istorijos, interviu su gerai žinomais ar išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Delfi TV - nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)