Atlikėja Monika Kvietkutė laidoje „Aš Ikona“ papasakojo, kokios painios ir purvinos buvo jos bei Andriaus Šedžiaus skyrybos ir kaip buvęs vyras padeda auginti jųdviejų vaiką.

Kiek laiko užtruko, kol supratai, kad vis dėlto reikėtų skirtis su vyru?

Tikriausiai tada, kai pradėjo lįsti įvairi informacija, kur dominavo kitos moterys ir prasidėjo nepagarba šeimoje. Tiesiog jaučiausi labiau kontroliuojama, nei suprasta.

Ar reikėjo daug stiprybės priimti sprendimą skirtis? Tikriausiai supratai, kad gyvenimas labai pasikeis?

Pati ar būčiau drįsusi žengti šį žingsnį – aš nežinau. Bet kad anksčiau ar vėliau tai būtų įvykę, manau, taip. Tikriausiai būčiau pribrendusi priimti tokį sprendimą. Bet atsitiko taip, kad man sukrovė daiktus, mane paskatino išsikraustyti iš tų namų.

Tai aš labai ir nesipriešinau. Viskas išėjo labai sklandžiai ir nuosekliai. Priėmiau tai kaip faktą.

Žinoma, buvo sunku dėl vaiko, nes nė vienas tėtis ar mama nenori, kad vaikas augtų išsiskyrusioje šeimoje. Tačiau jei santykiai yra ydingi ir vaikas mato nelaimingą šeimą, gal geriau išsiskirti. Vaikui geriau matyti abu besišypsančius tėvus.

Tiesiog sukrovė daiktus ir su vaiku liepė išeiti iš namų?

Ne tai, kad liepė. Pasakė, kad aš čia negyvenu ir mano daiktai yra kažkokiam autobusiuke. Buvo toks faktas. Aš, grįžusi iš Vilniaus, dabar nepamenu, po kokio filmavimo ar reikalų, tiesiog buvau neįleista į namus, kur buvo mano vaikas.

Man buvo pasakyta, kad negąsdinčiau vaiko ir naktį nesibraučiau į namus. Taigi grįžau pas tėvus, viską aptarėm ir kitą dieną atvažiavom pasiimti mano daiktų, dėl kurių irgi buvo kova, realiai juos atsiėmė mano tėtis, man atiduoti jie nebuvo.

Jau praėjo tikrai nemažai laiko ir pakankamai gerai sutariate su buvusiu vyru dėl to, kas susiję su vaiku. Ar šiuo metu vaiko finansiniai rūpesčiai yra palikti tau, ar vyras mielai rūpinasi savo vaiku?

Aš labai džiaugiuosi, kad yra įvairūs teisiniai dalykai, kurie privertė mokėti alimentus, nes tik išsikrausčius nemokėjo nė cento, vėliau tam tikros prievolės privertė, o dabar moka sėkmingai tai, kas yra priteista. Dėl to labai džiaugiuosi, bet pinigai yra tik vienas aspektas. Jis tikrai labai rūpinasi vaiku ir daug laiko praleidžia su juo. Džiugu, kad myli vaiką ir nebekyla tokių didelių nesutarimų, kokių kilo pačioje pradžioje.

Ar jūs turėjote ikivedybinę sutartį? Ir kokia tavo nuomonė apie vedybines sutartis? Gal jos moterims padeda išlikti labiau užtikrintoms?

Mes neturėjome ir net svarstymų nebuvo, nors visi galvojo, jog čia daug lėmė pinigai, bet ne, tai buvo jausmai, kad ir kaip keista gal kitiems būtų. Todėl nesvarstėm tokių dalykų, nes pasitikėjom vienas kitu. Šiandien galvoju, kad priešvedybinė ar povedybinė sutartis reikalinga, jog apsisaugotume nuo principų ir proto aptemimų.

Visą „Aš Ikona“ laidą, kurioje – ir kitų garsių moterų skyrybų istorijos, galite pamatyti straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (208)