Iškart po patekimo į finalą finalistų laukė ypatinga žinia – šį sezoną projektui bendradarbiaujant su tarptautinės muzikos kompanija „Universal Music“, visiems keturiems projekto finalistams buvo suteikta išskirtinė galimybė sukurti ir finale pasirodyti su savo pirmaisiais singlais. Visus juos dalyviai su savo mokytojais šią savaitę pristatys „Delfi rytas“ laidose. Pirmasis pokalbis prieš finalinę kovą - su Monika Liu bei jos mokine Vaida.


Vaida savo pirmąjį singlą „Skrendu su vėju“ rašė kartu su savo mokytoja Monika Liu ir kūrinio prodiuseriu Snorre Bergerud. Vaida sako, jog naujasis kūrinys atspindi jos pačios gyvenimą, o pirminė dainos idėja ir buvo kartu su komanda sukurti kūrinį, turintį paslaptingumo, mistinių elementų, kuris labiausiai atspindėtų pačios Vaidos stilių: „Šis singlas yra apie nemalonius pojūčius, kuriuos kuria pats protas, ir kurie įsikūnija į žmogų, ir jam meluoja apie pasaulio destrukciją, kuria niūrų, slogų vaizdą, ir kaip jaučiančiam, jautriam žmogui viskas darosi svetima. Ir pats dainos pagrindas atspindi išsilaisvinimą, kilimą, blogų minčių atsikratymą, meilę sau.“

Dirbdami su projekto mokytojais ir žinomais Lietuvos bei užsienio muzikos profesionalais, finalinis ketvertas pristato pirmuosius savo kūrinius lietuvių kalba, kuriuos gyvai atliks ir didžiajame projekto superfinale, įvyksiančiame šį sekmadienį, tiesiogiai per LNK.

Lietuvos balsas nuosekliai siekia būti muzikos industrijos epicentre. Kad tai pavyksta, patvirtina ir didžiulis talentingų žmonių susidomėjimas šiuo unikaliu ir išskirtinai populiariu TV formatu. Siekiame, kad iš projekto nugalėtojai išeitų nešini ne tik solidžiu LNK įsteigtu piniginiu prizu, bet ir sukaupę daug vertingos patirties, atradę muzikos industrijos pasaulį ir jame pasijutę savi ir turintys reikšmingų ryšių. Tačiau bene didžiausias kapitalas, kurį „Balse“ gali įgyti dalyvis − sava auditorija. Džiaugiuosi, kad bendraudami su „Universal Music“ šiemet plačiai „Balso“ žiūrovų auditorijai galime pristatyti unikalius finalininkų singlus, kurie, norisi tikėti, turės didelę reikšmę, mezgant savąjį ryšį su klausytoju“, − pranešime spaudai sako kūrybos namų ELITAZ vyriausiasis prodiuseris Gediminas Jaunius.

Projekto finalui Justino Jaručio komandos finalistas Artūras paruošė singlą „Nieks nepasikeis“. Ir nors šio kūrinio autoriais tapo Justinas Jarutis ir Džesika Šyvokaitė, finalistas patikina, kad galimybė matyti, kaip gimsta jo pirmasis kūrinys ir dirbti su didžiausiais profesionalais – jam ypatinga garbė.

„Visas šis reikalas yra absoliuti viršūnė, gerąja prasme. Ta daina, man reiškia labai daug. Ir nors tai ne mano paties kūryba man garbė šią dainą atlikti. Dainos įrašymo procesas buvo nuostabus. Prisipažinsiu, jaudinausi ir net labai, bet viskas gavosi tobulai“, – apie naująjį singlą sako Artūras.

Tuo metu savo pirmąjį singlą pristatanti Liepa, dirbdama su Donatu Montvydu ir Tomu Narkevičiumi ir pati prisidėjo prie jo kūrimo, o ir dainos žodžiuose skamba jos pačios išgyventa istorija.

„Kūrybiniame etape Donatas ir Tomas klausėsi mano nuomonės ir idėjų, stengėsi savo patirtimi man padėti dainoje ne tik atsiskleisti vokaliai, bet ir išjausti šį savo išgyvenimą, taip, kad jį galėtų pajausti ir klausytojas. Kūrybinio proceso metu jaučiausi itin komfortabiliai ir stengiausi išlikti profesionali, nors kai kuriais momentais pradėdavo kauptis ašaros, turbūt būtent todėl, kad šios gyvenimiškos istorijos pabaiga buvo palikta su klaustuku, ir būdama tokia užimta ir veikli, dar nebuvau leidusi sau sustoti ir pagalvoti − o kas lėmė būtent tokią šio išgyvenimo pabaigą ir ką būčiau dariusi kitaip?“, − apie kūrinį pasakoja Liepa.

Savo pačios išgyvenimus naujame single perteikė ir kūrinį kartu su Justinu Jaručiu bei Pauliumi Vaicekausku rašiusi Monique finalistė Meidė: „Ši daina apie nepritapimą, nesugebėjimą susitaikyti su realybe – niekaip nesugebėdavau kalbėtis su žmonėmis, visada apsikvailindavau, o normaliai išsikalbėti galėdavau tik tamsoje naktį su monstru, kuris įsitaisęs po mano lova. Todėl ir dainai nusprendžiau suteikti tokį pavadinimą“.

Didysis „Lietuvos balso“ finalas įvyks jau šį sekmadienį, 19.30 val., tiesiogiai per LNK. Kas taps aštuntojo sezono nugalėtoju, savo balsais nuspręs tik televizijos žiūrovai.

Tačiau šiemet dalyviams svarbi kiekviena jų naujųjų singlų peržiūra „Lietuvos balso“ Youtube kanale − šie skaičiai sudarys net 25% galutinių rezultatų finale įvyksiančiame žiūrovų balsų skaičiavime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)