Įprastas vaizdas, kurį dažnai matome žinių laidose – kaip išplėšę pergalę sportininkai grįžta į Tėvynę. Oro uoste jiems kabinami vainikai, autografų ir nuotraukų prašo gerbėjai ir politikai. Sportininkai nelinkę skųstis, kad tas medalis kartais kainuoja visą asmeninį gyvenimą, tačiau Jevgenijus sako šiandien esantis laimingas, kad jo, kaip profesionalaus sportininko, karjera baigėsi, ir prasidėjo visai kitoks gyvenimo etapas.

Visagino miesto centre – vietinių pamėgta Jevgenijaus ir jo partnerio picerija, kuri tiekia maistą išsinešimui net per karantiną. O visai netoli – buvusiose ligoninės patalpose Jevgenijaus įkurtas alaus bravoras, kur gaminamas įvairių skonių alus.

Tačiau, ko gero, su didžiausiu pasidižiavimu daugkartinis pasaulio ir Europos čempionas Jevgenijus parodo jau beveik pastatytą irklavimo sporto bazę prie ežero.

35-erių metų Jevgenijus taip džiaugiasi ne dėl savęs, o dėl jaunų sportininkų, nes jo karjera jau seniai baigta. Tačiau Jevgenijus vis dar negali atsigauti nuo prieš beveik dvejus metus prasidėjusio dopingo skandalo. Londono olimpinių žaidynių vicečempionas apkaltintas per šias žaidynes vartojęs dopingą.

Po septynerių metų, iš naujo patikrinus Jevgenijaus olimpinį mėginį, jame neva rasta draudžiamo preparato, kurį sunkiaatlečiai paprastai naudoja raumenims auginti. Jevgenijus neigė jį vartojęs ir kreipėsi į teisininkus. Deja, apsiginti neužteko pinigų.

„Procesai iki šiol dar vyksta, nežinau, kokioje dar stadijoje. Aš sakiau – prašau, medalis, imkite, nes čia tik geležies gabalas, nors ir sidabro. Jį atidaviau iš karto, nes mane iš pradžių įžeidė tai, kad manimi nepatikėjo niekas – nei iš federacijos vadovų, nei iš ministerijos.

Tie, kurie visada palaikydavo, nes tų medalių ir apdovanojimų daug. Turiu Komandoro ženklą, kurį 2014 metais man įteikė Dalia Grybauskaitė. Turiu Gedimino ordiną. Ir visada visi bėgo pasveikinti, bet tie ordinai nieko nereiškia. Kai bėda, tai niekas tavęs neskuba apginti ir tie ordinai tikrai nieko neverti“, – šį sekmadienį Delfi TV gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ pasakos žinomas sportininkas.

Nemažai draugų nusisuko nuo Jevgenijaus: „Yra tų žmonių, kurie bandė būti tavo draugu, kai viskas buvo gerai. Kurie bandė kartu su tavimi nusifotografuoti, įdėti nuotrauką į feisbuką, pažymėti tave, kad esi jų draugas. Tie, aišku, nusisuko. Tik kažkas blogo nutinka ir – aš jo nepažįstu, nežinau, kas čia toks, ir pradeda tave komentaruose kritikuoti.“

Kita laidos istorija – apie Delfi.lt pardavimų grupės vadovo Arno Skardžiaus ir marketingo specialistės, nuomonės formuotojos Beatričės Paškevičiūtės meilės pažintį, kuri tapo realybe tik dėl populiariosios „Tinder“ programėlės.

Dar daugiau įtraukiančių istorijų – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“. Tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kiekvieną sekmadienį 20 val. nemokamame televizijos kanale Delfi TV – interviu su gerai žinomais ar išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)