„Delfi“ laidoje „Aš Ikona“ žinomi Lietuvos atlikėjai Deivis ir Renata Norvilai atskleidė, kaip kūrena savo meilės ugnį. Papasakojo, kaip pavyksta išsaugoti jau 13 metų besitęsiančią santuoką, ir kokiomis staigmenomis jie lepina vienas kitą.

Na, o santykių ekspertas Darius Ražauskas savo ruožtu papasakojo, kuo skiriasi meilė nuo įsimylėjimo, kaip spręsti problemas, kylančias tarp mylimųjų ir suintrigavo patikindamas, kad pykčiai šeimoje yra būtini. Be to patarė, kaip išsaugoti sėkmingus santykius ilgus metus.

Tuo tarpu ekskursijų suaugusiems sumanytoja Deimantė Norvilaitė papasakojo, kas yra tos ekskursijos suaugusiems? Ir ką jose galima veikti ar pamatyti?

Ar švenčiate Valentino dieną?

Renata: Ne, Valentinos dienos mes nešvenčiame. Mes stengiamės, kad ta Valentino diena būtų nors kažkiek kiekvieną dieną. Negali mylėti arba prisipažinti meilėje tik vieną dieną. Gal ji labiau skirta jaunimui, tiems pirmiems pasimatymams, įsimylėjėliams, kurie nori susitikti. Mes susitinkam kiekvieną dieną ir tą dėmesį rodome kasdien.

Deivis: Po truputį viskas su laiku keičiasi. Tu nebesi toks aktyvus kaip anksčiau, gal nesiverti per galvą ir neieškai tų siurprizų. Galbūt tu nebemeti tiek daug malkų, kaip kažkada, bet tu stengiesi, kad tas laužas neužgestų. Nežinau ar įmanoma kiekvieną dieną stebinti žmoną kažkuo, dovanoti tą ir tą. Taip yra malonu padaryti ne taip dažnai staigmenų, bet kurios liktų ilgam atmintyje. Esu padaręs keletą tokių dalykų, kuriuos manau Renata puikiai atsimena ir dabar.

Kokia paskutinė dovana, kurią esi gavusi iš Deivio?

Renata: Paskutinė? Na nežinau, aš neskirstau, kuri pirma, kuri paskutinė. Buvo visokių staigmenų, pvz.: važiuoju aš į Latvijos vandens parką su savo vyru gimtadienio švęsti, o atsirandu Paryžiuje. Mano vyras moka ir vakarienę skanią pagaminti žvakių šviesoje, su putojančiu nealkoholiniu gėrimu. O toks mums būtinas ritualas – mes visada ryte kavą geriame kartu. Kartais jis net atneša kavos į lovą.

Ar tikrai tie sparnai ir meilė trunka tik tris metus?

Darius: Labai gera tema, bet nuliūdinsiu. Vilniaus universiteto profesorius Laurinaitis sako, kad sveikam žmogui tas tikrasis, stiprus įsimylėjimas turėtų trukti 6 mėnesius. Kai sukilęs oksitocinas, dopaminas ir seratoninas. Sakoma, kad jei per 12 mėnesių nepraeina tas pikas, kai kurie ekspertai mano, kad tokį žmogų jau reikėtų gydyti.

Profesorius Maris teigia, kad turėtų trukti dvejus ar iki dviejų metų. 3 metai mokslinėje literatūroje nėra minimi, tai tikriausiai geltonosios spaudos sukurtas dalykas. Tikrasis, tas stiprusis įsimylėjimas, trunka metai ne daugiau 2 metų. Jis visada turi praeiti ir visada praeina jei žmogus psichiškai sveikas. Kokį žmogų beįsimylėtum, anksčiau ar vėliau vistiek reikės pasikalbėti, išmokt dirbti, derintis.

Santykiai visada yra darbas. To nerodo Holivudas, mažai šneka žiniasklaida. Santykiai po kažkurio laiko visada bus darbas, su bet kuriuo žmogumi šitoje planetoje. Suderinamumai skiriasi, todėl su vienu pyksimės galbūt anksčiau, su kitu vėliau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (223)