Jau daugiau kaip metai Žano nebėra, todėl dabar, kiek nurimus emocijoms, šiandien Benas gali papasakoti neeilinę savo šeimos gyvenimo istoriją. Benui vos 25-eri, bet jis jau keletą metų vadovauja šeimos įmonei.

„Visi galvoja, kad kai yra šeimos verslas, tai tėvas sumoka už prestižinį universitetą, atsisėdi į kėdę ir sakai – viskas, aš valdau didelius pinigus. Nieko neveiki, tik keliauji, leidi tėvo pinigus uždirbtus. Lietuvoje šeimos verslo supratimas yra iškreiptas, bet čia viskas tvarkoje, anksčiau ar vėliau jis pasikeis. Tai aš džiaugiuosi, kad esu antros kartos verslininkas, nes tai kuria istoriją“, – Delfi TV gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ šį sekmadienį pasakos B. Maslauskas.

Benas, jo mama ir žmona Gintarė tikrai neliūdi gyvenantys ne kuriame nors iš Lietuvos didmiesčių – jie privalo dirbti tiek, kad nelabai ir turi laiko pramogoms. Gintarė dar prieš santuoką įsiliejo į Maslauskų šeimos verslą ir tapo batų dizainere. O batų gamybos Benas ir Gintarė mokėsi ne prestižiniuose universitetuose užsienyje, o tiesiai iš geriausio Lietuvos batų dizainerio.

Žanas mirė sulaukęs vos 44-erių, tačiau nujausdamas savo mirtį, jis intensyviai pradėjo ruošti sūnų perimti šeimos verslą, kai jam sukako vos dvidešimt. Gaila tik, kad šeimos pagrandukas, trejų Haris neprisimins savo tėvo – jam buvo vos metukai, kai mirė Žanas.

„Sunkus darbas buvo, daug gaudavau velnių už nemokėjimą. Bet per metus laiko išmokau tą gamybinį procesą – visą nuo nulio iki pabaigos. Galėjau pats padaryti batą, bet kad pradėčiau vadovauti, tai dar užtruko laiko.

Tėvas sakė – kol aš esu, tol klysk, degink pinigus, kažkaip išsisuksime. Tai čia buvo pagrindinis jo patarimas, kad kol aš esu, tai daryk klaidas.

Jis matė, kad reikia naujų idėjų, pokyčių, tai tiesiog viską atidavė man, pats mažai kišosi, tik labai daug dirbo kartu“, – apie prieš daugiau nei metus mirusį tėvą pasakoja Benas.

Kiek Benas prisimena tėvą, jis visada turėjo problemų su sveikata. Žanas dvylikos susirgo diabetu, ir nors nuolatos vartojo vaistus, ši liga labai apkartino jo gyvenimą.
Būdamas vos 27-erių Žanas patyrė pirmą širdies infarktą.

„Jo vidutinė darbo diena buvo 12-16 valandų. Tai kai žmonės sako, ai, jis čia gerai gyvena, tai sakau, jūs taip dirbkite, ir jūs gerai gyvensite“, – apie savo tėvą pasakoja Benas.

Dar daugiau įkvepiančių istorijų – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“. Tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kiekvieną sekmadienį 20 val. nemokamame televizijos kanale Delfi TV – interviu su gerai žinomais ar išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)