Karantino nuostoliai tikras galvos skausmas plaukų stilistui Vyteniui Partikui, kuris vien už savo automobilio lizingą per mėnesį moka 550 eurų, už žmonos – 350, o namo nuoma atsieina dar 600. O kur dar visos kitos išlaidos...

Vytenio žmona Justina Partikė – taip pat grožio specialistė, kurios verslas – Anglijoje. Ir nors šiuo metu Justina, kaip ir vyras, yra bedarbė, Anglijos valdžia ją remia ir kas mėnesį skiria po 6 tūkst. eurų paramos!

Vytenis prisipažįsta: nors jam labai nesmagu, be žmonos paramos jis neišgyventų...

Itin sunkia COVID–19 forma ką tik prasirgusi dainininkė ir muzikos mokytoja Donata Virbilaitė atvira: ji jautėsi taip prastai, kad, rodos, kalbėjosi su angelais. Ne kartą aplankė mintys ir apie mirtį...

Kaip rašoma LNK pranešime spaudai, Donatą kamavo aukšta temperatūra, nuolatinis pykinimas, ne kartą teko skambinti į greitąją pagalbą. Nors mergina pasidarė net 2 testus, abu buvo neigiami...

Tik atsigavusiai po ligos Donatai tenka kovoti su kitais iššūkiais. Mergina neteko visų savo pajamų ir prisipažino nebežinanti, kaip išgyventi.

Kad 257 eurai žmogui – itin menka suma, tvirtina ir Seimo narys Remigijus Žemaitaitis, ir Širvintų rajono savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė.

Abu sako suprantantys, kad už tiek pragyventi žmogui tikrai neįmanoma. Ką jau kalbėti apie būsto paskolas ar įvairius lizingus.

Visi „KK2 penktadienio“ svečiai šį penktadienio vakarą tvirtins: karantinas Lietuvoje tikrai per griežtas, kai kurie sprendimai – nelogiški.

„Kodėl soliariumai gali dirbti, o nusikirpti vyrui, kai kontaktas tikrai ne daugiau 10–ties minučių, neįmanoma?“ – piktinosi Živilė Pinskuvienė.

Merė prisipažino, kad jai gaila ir sunkiai gyvenančių verslininkų, kurie galbūt bus priversti bankrutuoti. Taip pat labai gaila ir Širvintų ligoninės, kurioje laisvai būtų galima gydyti COVID–19 pacientus, deja, čia filmuojami siaubo filmai, tarp jų ir garsusis „Černobylis“.

Kol vieni išgyvena ir laukia geresnių laikų, kiti drąsiai imasi naujų iniciatyvų. Štai Ineta ir Ąžuolas Žvaguliai be atlikėjų prodiusavimo, privataus vaikų darželio, šakočių kepyklos ir kitų jau egzistuojančių verslų planuoja šiek tiek užsidirbti iš primiršto Ąžuolo talento: Žilvino Žvagulio sūnus ėmė tapyti paveikslus.

O ateities planuose – ir planas ūkininkauti. Jau dabar savo ūkyje netoli Vilniaus Ineta bei Ąžuolas mokosi auginti būrius vištų, ančių, neseniai įsigijo 2 buliukus.

Kam griežtasis karantinas – nauda, naujos galimybės, o kam – baisūs nuostoliai? Apie tai – šį vakarą „KK2 penktadienyje“ 19.30 val. per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)