Jūs abu menininkai. Ar gerai skaičiuoju, kad valstybė Jums suteikia apie 500 eurų? Kaip galima iš tiek pragyventi?

Violeta: taip, 514 eurų. Kiekvienam po 257 eur. Dar gauname ir vaiko pinigus iš valstybės. Kai tau nereikia makiažo, manikiūrų, po kavines vaikščioti, nereikia gražiai rengtis, daug kažkur važinėti, taip viskas ir susitaupo. Visas man reikiamas grožio procedūras atlieku namuose pati, o jei reikia apkerpu ir Vilių.

Ar tiesa, kad į parduotuvę sąžiningai einate su sąrašu, kaip ir pataria specialistai?

Violeta: taip, pastaruoju metu einam su sąrašu. Bet ne todėl, kad dabar yra pandemija, ne dėl to, kad pataria specialistai. Bet tai yra labai patogu. Neprisiperki nereikalingų daiktų, dienos bėgyje atsimeni, ką reikia nusipirkti ir nieko nepamiršti.

Vilius: Violeta yra mėgėja pasivaikščioti po parduotuves, man jau būdavo dūmai iš ausų veržiasi. Tai dabar pusryčiaudami susirašom, ko reikia. Parduotuvėje greitai viską apeiname ir dingstame iš ten kuo greičiau.

Kaip vertinate žmonių elgesį antrojo karantino metu?

Violeta: man baisus žmonių abejingumas ir atsipalaidavimas. Kol mums virusas buvo naujiena, mes jo bijojome, visi saugojomės, stabdė ta nežinomybė. O dabar, kai visi jau maždaug žino, kas tai yra – žmonės atsipalaidavo. Tiek susirgimų, tiek mirčių.

Vilius: daug atsirado drąsuolių, kurie netiki, kuriems žemė plokščia, vaikšto į pirtis, be kaukių ir dar pažiūri į tave keistai, jei į jį žiūri. Tiesia ranką lyg niekur nieko ir klausia, ko tu čia bijai? Mes tokius vadinam kietuoliais. Kurie vaikšto mandrai ir drasko akis. Bet gal ir kalba taip, kol liga nepalietė jų. O dabar, kai daugėja sergančių, ir tokių žmonių atrodo mažėja.

Daug porų per karantiną dėl trinties susigadino santykius. Kaip gebate išsaugoti ir sustiprinti ryšį?

Violeta: pas mus niekas nepasikeitė, mes taip gyvenam 24 valandas per parą.

Vilius: mums paprasčiau ir lengviau šitoje situacijoje. Mes įpratę, važinėjam po 6–7 valandas į darbą, koncertus, scenoje kartu, po scena kartu (juokėsi atlikėjai). Pas mus jokių barnių nėra. Suprantam, kad yra tokių porų, kurios nepratusios dirbti kartu ir daug laiko praleisdavo atskirai. Įsivaizduoju, jei žmogus yra įpratęs turėti savo laisvą erdvę, o dabar namuose tokia trintis. Bet mums yra labai gera, mes ne tik namuose sportuojame kartu, bet ir vaikštome kasdien po 10 km, niekas neatėmė iš mūsų jūros ir pušyno.

Visą pokalbį galite pamatyti Delfi TV laidoje AŠ IKONA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (398)