Pasak Astos, ji dirbo daugybėje skirtingų sporto čempionatų, bet Dakaras – išskirtinis. „Dirbti su Dakaru – didžiulis malonumas. Linkiu visiems žiūrovams mėgautis šiuo raliu, kuris vyksta tik kartą metuose ir tampa didele metų pradžios švente. Sekmadienį startuojantis Dakaras neabejotinai pats populiariausias 2021 metų pradžios renginys“, – pabrėžia Asta.

Į Saudo Arabiją, kurioje antrus metus iš eilės vyks Dakaro ralio maratonas, šiemet išvažiavo lenktyniauti net septyni lietuviški ekipažai ir kartu su jais pirmą kartą – LNK filmavimo komanda, rašoma spaudos pranešime.

„Su šio ralio organizatoriais, Prancūzijos kompanija A.S.O., pasirašyta sutartis gauti išskirtinės vaizdo medžiagos iš visų lietuvių ekipažų lenktynių greičio ruožų. Organizatoriai specialiai mums filmuos visus lietuvius, nesvarbu kurioje vietoje jie lenktyniaus rikiuotės priekyje ar gale, seksis jiems, ar nesiseks. Jeigu anksčiau tekdavo gaudyti vos ne kiekvieną kadrą su lietuviais, tai šiemet, manau, patenkinsime žiūrovų ir sirgalių smalsumą“, – sako J. Jefremovas.

Iš tiesų Dakaro ralio maratonas yra unikaliai populiarus Lietuvoje. LNK kanalų grupė, kuriai priklauso išskirtinės teisės transliuoti Dakaro ralio maratono lenktynes Lietuvoje, nutarė šiais metais gerokai praplėsti Dakaro apžvalgas.

„Dakaro ralis yra neįtikėtinai populiarus Lietuvoje, dėl to priėmėme sprendimą nuo šių metų išsamiau pateikti turinio. Jau nuo gruodžio žiūrovai LNK žiniose mato kasdienius reportažus apie lenktynes, o nuo sausio 2-osios kasdienines Dakaro ralio maratono apžvalgas rodysime per BTV. Ir jos bus net dvigubai ilgesnės negu įprasta – valandos trukmės“, – sako LNK programų direktorius Jurgis Jefremovas.

Šių metų Dakaro veidu tapusi LNK sporto žinių vedėja Asta Žukaitė svajoja į ralį išvažiuoti kaip dalyvė. „Norėčiau, kad Lietuva turėtų moterų ekipažą ir moterų komandą – Saudo Arabija artėjančiame Dakare turės pirmąją savo istorijoje moterišką duetą automobilių įskaitoje. Norėčiau tapti tokios lietuviškos komandos dalimi“, – prisipažino Asta.

Dakaro ralio maratonas eteryje startuoja jau šiandien, sausio 2 dieną, specialios laidos „Dakaras 2021“ bus rodomos kasdien per BTV ir per LNK su Asta Žukaite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)