Išskirtiniai Donato Montvydo pristatymai

Donatas Montvydas 2020-aisiais laidoje „Delfi premjera“ surengė bene daugiausia pristatymų. Ir visi jie – išskirtinėse lokacijose. „Delfi“ skaitytojai ir žiūrovai kino teatre turėjo galimybę pirmieji susipažinti su bene įsimintiniausiu, Ukrainoje filmuotu atlikėjo vaizdo klipu, sukurtu dainai „No Strings“.

Na, o prieš pat šventes dainininkas pakvietė į „Vaidilos“ teatrą, kuriame uždainavo vienintelį savo kalėdinį kūrinį „Štai ir vėl“, kur prisijungė ir dainininko tėtis, taip pat muzikantas, Algirdas Montvydas, papasakojęs, kaip vertina sūnaus kuriamą muziką ir pasidalinęs prisiminimais iš pirmojo būtent šioje salėje vykusio koncerto, į kurį atsivedė savo atžalą.

Itin įsiminė ir D. Montvydo bei Džordanos Butkutės dainos „17“ pristatymas. Viešėdama laidoje, filmuotoje po Vilniaus planetariumo žvaigždėmis, Džordana kolegai negailėjo komplimentų. „Kai Donatas paskambino mano muzikiniais reikalais besirūpinančiam vyrui Elegijui, suklusau, ką jie ten tariasi. Visuomet žavėjausi tuo, ką daro šis atlikėjas, girdėjau, jog jų kalba telefonu sukasi apie kažkokią dainą, bet mūsų muzikiniai žanrai skiriasi, tad apie kažkokius duetus nebuvo nė minties. Bet kai išgirdau kūrinį ir sužinojau, kad Donatas rašydamas jį net mintyse nuo pat pradžių girdėjo mano balsą, akimirksniu dainą įsimylėjau. Daina bei jos istorija mane palietė iki pat širdies gelmių“, – kalbėjo dainininkė.


Egidijus Dragūnas-SEL pristatė dainą su Soliariu

Grupė SEL drauge su atlikėju Soliariu pristatė naują bendrą dainą „Tik Tok“ ir specialiai jam sukurtą vaizdo klipą. Laidoje „Delfi Premjera“, nufilmuotoje jo 2020-aisiais atidarytame naujame restorane, Egidijus Dragūnas ne tik papasakojo apie klipo filmavimo užkulisius, bet ir prisipažino persirgęs klastinguoju koronavirusu bei užsiminė apie vestuves. „Man jau ne penkiolika metų. Ta šventė... Mano tėvai pragyveno daug laiko kartu. Aš labai noriu, kad šventėje būtų draugai. O per savo gyvenimą esu sutikęs labai daug žmonių. <...> Padarysiu aš tą šventę ir dar kokią. Bet norisi, kad tai iš tikro būtų šventė, – sakė Egidijus. – Anksčiau daug keliaudavau. O dabar pabuvau Lietuvoje ilgesnį laiką ir supratau, kiek mes turime daug ką pakeisti, vienas kitą gerbti, mylėti, užjausti. Labai mėgstu šalį, kurioje gyvenu, nors pastaruoju metu ji man nepriimtina. Tačiau čia darau savo darbą, jį darau pakankamai gerai, darau įnašą iš savo pusės.“

Jausmingas Monikos Pundziūtės-Monique pasirodymas

Dainininkė Monika Pundziūtė-Monique, lapkritį išleidusi dainą pavadinimu „Nemiga“, „Delfi premjera“ laidoje surengė išskirtinį pasirodymą. Čia žiūrovų laukė specialiai pristatymui kurta šviesų instaliacija, nuoširdus pokalbis su atlikėja ir jausmingas jos pasirodymas. „Istorija, kurią pasakoja daina yra tokia trapi, kad buvo baisu perspausti ir „pervaidinti” emocijas. Norėjau atkartoti ir vaizde užfiksuoti viską taip, kaip jaučiausi ir atrodžiau tą naktį, kai parašiau žodžius. Jokio makiažo ir jokios kino magijos – tik tikri išgyvenimai,” – pasakojo atlikėja.

Kūrinys iš būsimo Justino Jaručio albumo

Vienas populiariausių šių dienų Lietuvos atlikėjų Justinas Jarutis po didžiulės sėkmės susilaukusio singlo „Tavęs“, atskleidė dar vieną dainą iš savo būsimo albumo. Kūrinys pavadinimu „Savęs“ turi ir vaizdo klipą, atliepiantį šių dienų situaciją – Justinas jame pasirodo be didelės filmavimo komandos, visiškai vienas. „Savęs“ vaizdo klipe Justinas Jarutis pasirodo vienas ir netgi be gitaros rankose.

„Bandžiau perteikti būseną, kuri įkvėpė dainos atsiradimą. Nepavadinčiau to šokiu, greičiau vidinio jausmo išraiška“, – laidoje „Delfi premjera“ sakė atlikėjas ir dainų kūrėjas, paklaustas, kaip gimė vaizdo klipo choreografija.

Paatvirauti sutikęs Edmundas Kučinskas

Pastaruoju metu retai eteryje matomas Edmundas Kučinskas laidoje „Delfi premjera“ ne tik pristatė vieną naujausių savo dainų „Laukianti širdis“, bet ir sutiko pasidalyti savo požiūriu į šiuolaikinį pramogų pasaulį. „Gyvenimas dabar yra smarkiai pasikeitęs. Jeigu žmogus, kuris yra vadinamas nuomonės formuotoju, ši veikla sugeneruoja pajamas – aš visomis keturiomis už. Jeigu žmogus sugeba save taip pateikti, tai yra jo profesija. Nemanau, kad Lietuvoje iš to galima labai daug uždirbti. Taip, pasauliniai influenceriai iš to tikrai uždirba, bet jie turi milijonus sekėjų. Reklamos užsakovus tie skaičiai ir vilioja. O pas mus Lietuvoje apskritai apskritai viskas vyksta tarsi vaikų žaidimas smėlio dėžėje. Imituojamas šou verslas, imitavimas televizijos laidose. Mūsų labai mažai. Du milijonai – labai mažas skaičius šou verslams įsibėgėti“, – kalbėjo scenos grandas.


Ligitas Kernagis – apie pažintį su tamsiąja visuomenės dalimi

Daugiau nei 30 metų scenine patirtimi galintis pasigirti Ligitas Kernagis laidoje „Delfi premjera“ pristatė naują savo dainos „Mafija“ versiją, vaizdo klipą ir papasakojo apie savo susidūrimus su tamsiąja visuomenės dalimi. Atlikėjas sakė, kad 1994-aisiais pasirodžiusią pirmąją šios dainos versiją jam teko atlikti ir legendiniame „Vilijos“ restorane. „Galvojau, kad arba gausiu gerai į kuprą, arba jiems patiks. Ir jiems patiko. Manau, kad jie užsikabino už žodžio „Mafija“, suprato, kad tai – apie juos“, – spėliojo pašnekovas.

Pasakodamas apie patirtį garsiajame Kauno restorane, atlikėjas atskleidė, kad šou pasaulio atstovai ten nejausdavo baimės, atvirkščiai, juos ten gerbdavo. Tuo tarpu dainininkai, kurie koncertuoti čia kvietimo nesulaukdavo, galėdavo suprasti, kad jų žvaigždė temsta.


Eteryje – ryškusis Alen Chicco

Laidoje „Delfi premjera“ rugpjūtį viešėjo ir ekstravagantiškasis atlikėjas Alen Chicco, į studiją atvykęs kartu su bičiule Vanda. Įspūdingos išvaizdos svečiai pristatė analogų neturintį kūrinį „Lithuanian Queen“ ir papasakojo, su kokiomis kliūtimis susiduria propoguodami lgbtq+, drag kultūrą.

„Lithuanian Queen“ – himnas tavo viduje esančiai karalienei, kuri nori išsilaisvinti ir keisti pasaulį, keisti supratimą, naikinti stereotipus. O kas tai daro geriausiai? Be abejo drag karalienės!“ - įsitikinęs Alen Chicco.


Monika Marija pristatė gyvenimo ir išvaizdos pokyčius

Vasarą pramogų pasaulyje pasirodė daug kam netikėta žinia – skiriasi Monikos Marijos ir jos vadyba bei koncertais besirūpinusių prodiuserių keliai. Nors ne vienerius metus bendradarbiavę kolegos išsiskyrė draugiškai, garsi atlikėja sako braukianti brūkšnį ir su daina „Pamelavau“ pradedanti visiškai naują karjeros etapą. Naują etapą palydėjo ir išvaizdos pokyčiai – dainininkė nusirėžė savo vizitine kortele tapusius ilgus plaukus.

„Galbūt teisingai sakoma, kad su plaukais kartu nukerpama ir dalis senos informacijos, kažkokių praeities dalykų. Matyt, man labai to reikėjo. Tiek profesine, tiek asmeninio gyvenimo prasme daug kas pasikeitė, tad norėjosi kitą etapą pradėti visapusiškai atsinaujinus“, pokyčiais laidoje „Delfi premjera“ džiaugėsi Monika Marija.


Studijoje – Vido Bareikio pasirodymas

Laidos „Delfi premjera“ eteryje gyvai nuskambėjo Vido Bareikio daina „Aš nepamesiu savo dainos“. „Tai labai stiprus kūrinys“, – intrigavo atlikėjas, čiupęs mikrofoną ir čia pat gyvai jį sudainavęs. V. Bareikis laidoje taip pat pasakojo apie savo idėją visus už koncertą surinktus pinigus paaukoti nukentėjusiems Baltarusijoje žmonėms, itin darbingą vasarą ir kartu su laidos vedėja aptarė „Delfi“ Įtakingiausių popkultūros asmenų rinkimus, kuriuose šiemet pakilo į pirmąjį dešimtuką.

Natalija Bunkė ir Kristina Navickaitė-Tina parodė kitas savo gyvenimo puses

Laidoje „Delfi premjera“ lankėsi po ilgos pertraukos naują vaizdo klipą pristačiusi Natalija Bunkė. Pasikalbėti apie naująjį kūrinį „Lašas po lašo“ ir didžiulius filmavimo iššūkius užsuko ne tik viena garsiausių Lietuvos atlikėjų, bet ir vaizdo klipo režisierės vaidmenyje debiutavusi buvusi šokėja, choreografė Kristina Navickaitė-Tina.

N. Bunkė šiame kūrinyje parodė kitą, mažai kam pažįstamą savo pusę. „Man labai smagu, kad galėsiu parodyti save kitame vaidmenyje. Tie, kurie mane pažįsta, pažįsta mane visokią, o, tarkime, instagrame aš tikrai ne viską parodau. Nenoriu, kad mane žmonės matytų piktą, negatyvią. Manau, kad tai yra visiškai nereikalinga. Aišku, būna visko. Mane gali sunervinti kiemą siaubianti audra arba žmonės kai kuriais savo pasisakymais ir elgesiu. Tai yra visiškai normalu. Šios dainos pavadinimas puikiai tai apibūdina – lašas po lašo ir kažkada prikapsi galutinai. Ir tada pratrūkstame“, – sakė atlikėja.


Monique į studiją atriedėjo riedučiais

Monika Pundziūtė-Monique vasarą savo fanams paruošė ypatingą dovaną. Išleido net tris singlus, pasakojančius vientisą istoriją. Dėl pirmosios trilogijos dalies, dainos „L. A.“ vaizdo klipo išmokusi važinėti retro stiliaus keturračiais riedučiais, dainininkė stilingai atriedėjo į „Delfi premjera“ studiją.

„Manau, jog vasara negali apsiriboti viena istorija. Tai dinamiškas, nuotykių pilnas laikotarpis. Tikiu, kad kiekvienoje iš trilogijos dalių klausytojai suras ir savo vasaros epizodą“, – teigė dainą Monique.

Į studiją Monique atvyko pristatyti ir paskutinės trilogijos dalies – kūrinio „Jauni“. Šiai dainai vaizdo klipą dainininkės komanda filmavo ypač romantiškoje aplinkoje – prie jūros. Laidoje buvo rodomos nuotraukos iš filmavimo užkulisių.

„Eurovizijos“ atrankos favoritų akistata

Monika Pundziūtė-Monique laidos studijoje lankėsi ir po puikaus pasirodymo „Eurovizijos“ atrankoje. Tąkart ji susitiko su konkurso favoritais „The Roop“. Čia atlikėjai pasakojo apie pasiruošimą konkurso finalui ir didžiausius iššūkius bei būdus nepadaryti Lietuvai gėdos išvažiavus atstovauti šaliai į Nyderlandus. Taip pat laidoje buvo pristatyta akustinė Monique eurovizinės dainos versija ir vaizdo įrašas, kuriame – „The Roop“ paskleistu šokio virusu užsikrėtę lietuviai.


Į eterį – po pergalingos kovos

Savo atstovus „Eurovizijai“ Lietuva išsirinko vasarį. Grupė „The Roop“ pristatė kūrinį, kurio ne tik žodžius, bet ir žaismingą šokį akimirksniu išmoko tūkstančiai lietuvių ir kitataučių, pamilusių dainą „On fire“. Po pergalingos nakties grupės nariai užsuko į „Delfi premjera“ laidą, kur pasidalijo įspūdžiais ir pasakojo apie planus užkariauti didžiąją sceną Roterdame. Deja, dėl koronaviruso pandemijos šias viltis grupei teko atidėti.

Kviečiame balsuoti už labiausiai patikusią laidą:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)