Praėjusį savaitgalį iš projekto „Šok su žvaigžde“ pasitraukė Dovilė Šeduikytė ir Edvinas Belousovas.

Su žiūrovais jau anksčiau atsisveikino: Joringis Šatas ir Viktorija Šeinker-Vika, Richardas Jonaitis ir Eglė Bertulytė, Monika Linkytė ir Rolandas Beržinis, Arnoldas Eisimantas ir Ieva Konopliovaitė, Vaidas Baumila ir Ieva Brigita Riepšaitė, Jovita Balčiūnaitė ir Rafal Narkevič, Monika Marija ir Justinas Mejeris-Ustin bei Eskedar Maštavičienė ir Vykintas Širmas.

Tuo tarpu dėl nugalėtojų titulo kovojo Dovydas ir Melisa, KaYra ir Justas, Edgaras ir Katerina.

Projekto laimėtojus šį kartą lėmė tik žiūrovų balsai, o projekto teisėjų vertinimas buvo tik patariamojo pobūdžio. Projekto finale dalyvavo visi keturi projekto metu teisėjavę teisėjai: 20 medalių iš pasaulio ir Europos pirmenybių Lietuvai parvežusi profesionali sportinių šokių šokėja Lina Chatkevičiūtė, Lietuvos sportinių šokių federacijos viceprezidentas, nusipelnęs Lietuvos sporto treneris Virginijus Visockas, triskart Europos profesionalų Lotynų Amerikos šokių vicečempionas Justas Kučinskas bei pasaulio ir Europos Lotynų Amerikos šokių laimėtoja Eglė Visockaitė.

„Finalo šiais metais laukiu su nuoširdžiu nekantrumu, todėl kad visos trys finalinės poros yra be galo skirtingos savo charakteriais ir šokio stiliumi. Kiekviena iš jų turi savo skirtingas stipriąsias puses. Dovydo energija, Kristinos jausmingumas ir Edgaro nuoširdumas ant parketo žavi ne tik žiūrovus bet ir mus, komisijos narius. Labai nekantru pamatyti, kuri iš šių porų labiausiai atsiskleis per finalinį savo pasirodymą, kuriai geriausiai pavyks sušokti paskutinius projekto šokius. Visos poros projekto metu išmoko tikrai daug ir tikiuosi, per šią paskutinę savaitę visomis jėgomis dar pasistengs pagerinti kiekvieną pasirodymą, atkreipdami dėmesį į teisėjų pastebėjimus, ir šokius sušoks nepraleisdami nei vienos svarbios detalės. Esu tikra, jog po visų pasirodymų, nepaisant galutinių rezultatų, jausiuosi pasikrovusi pozityviomis emocijomis ir jausiu šiek tiek liūdesio, jog ši laida, deja, jau paskutinė“, – dalinosi įspūdžiais prieš finalinę laidą projekto teisėja Lina Chatkevičiūtė.

Žiūrovų taip pat laukė staigmena – praėjusių metų projekto „Šok su žvaigžde“ nugalėtojų atlikėjos Paulos Valentaitės ir Gedvino Meškausko išskirtinis pasirodymas.

Laidos eiga

Pirmieji finalinėje laidoje „Šok su žvaigžde“ pasadoblį žiūrovams padovanojo Dovydas ir Melisa.

„Aš žiūrėjau šįkart naujomis akimis – ne taip, kaip pirmą kartą. Šis šokis vertas finalo atidarymo. Jums šokiai labai gerai sekasi. Jūs tvirtai žygiavote link finalo“, – sakė Virginijus.

„Sušokote be galo stiprų šokį su degančiomis akimis“, – teigė Eglė.

„Negaliu patikėti, kad tris mėnesius turėjome progą susitikti čia. Šis pasadoblis – puiki šio paskutinio vakaro pradžia“, – tikino Lina.

Pirmajai porai komisijos nariai skyrė net 39 balus.

Antrasis – laisvasi šokis – buvo išties įspūdingas. Jį itin palankiai įvertino ir komisija

„Tikėju jūsų pora nuopirmos laidos, bet šis šokis pranoko visu lūkesčius“, – sakė Eglė ir atsistojusi paplojo Dovydui ir Melisai.

„Kaip puikiai Dovydas valdo savo kūną. Jūs šokius kepate kaip blynus, o tie blynai – geri. O čia – dar vienas perliukas“, – stebėjosi Lina.

„Nuo vakaro pradžios laukiau, kol mano širdis atsivers. Man patiko žemi įtūpstai, kad jūs perėjote per rankas sinchrone. Manau, Dovydas turi puikų fizinį pasirengimą. Rezultatas puikus“, – šypsojosi Justas.

Komisija antrąjį poros šokį įvertino maksimaliu balų skaičiumi.

Trečiajam ir paskutiniajam projekto šokiui Dovydas ir Melisa pasirinko Vienos valsą. Iš komisijos jie girdėjo ne tik pagyras. Pasak komisijos nario Justo, šis šokis buvo kaip repeticijos šokis. Virginijus sakė, kad pora galėjo pasirinkti geresnį, linksmesnį šokį, tačiau tikino, jog pasirinkime buvo ir pliusų. Po paskutiniojo šokio teisėjai porai skyrė 37 balus.

Antrieji pasirodė KaYros ir Justo pora. Jiedu sušoko čia čia čia.

„Šįvakar tarsi kūnas ne toks tvirtas. Sekančius du šokius atsipalaiduokite, tvirtai atsistokite ant kojų. Bet šis šokis irgi buvo žavus“, – sakė Justas.

„Mane žavi visi jūsų pasirodymai. Jūs esate siužeto meistrai. Matėme gražų siužetą“, – tikino Virginijus.

„Neabejoju, kad šiuo šokiu privertėte šypsotis visus žiūrovus. Jūs girdite mūsų pastabas, norite tobulėti. Mačiau labai didelę pažangą, rankų sinchroną“, – KaYrą ir Justą gyrė Eglė.

Teisėjai žaviajai porai skyrė 35 balus.

KaYros ir Justo antrasis šokis buvo itin romantiškas – tai buvo būdinga šiai porai viso projekto metu.

„Labai šaunu. Jūs mokate paveikti savo šokiu. Nenoriu pasakoti pasakų – tai labai gražu, jautru. Pasiekti per trumpą laiką tokį poros pojūtį yra duota ne kiekvienam“, – sakė Virginijus.

„Jūs mums papasakojote daug visokių istorijų. Šiandien papasakojote dar vieną – šiltą ir nuostabią“, – teigė Eglė.

„Aukštas meninis lygis. Jūsų pora – labai emocinga, meniška. Pati gražiausia vieta jūsų šokyje buvo jūsų nusiraminimas“, – šypsojosi Lina.

Porą teisėjai įvertino 40 balų.

KaYra ir Justas paskutiniajam šokiui pasirinko tango – ją pora šoko ir pirmojo pasirodymo metu. Komisijos nairiai tikino, kad juviejų šokiai po šio projekto nesibaigs. Eglė šypsojosi sakydama, jog jų meilė tiesiog šviečia, spindi. Lina taip pat spėliojo, ar KaYra ir Justas gyvenime yra pora – komisijos narė pajautė tikroviškas emocijas. Teisėjai meniškajai porai skyrė 36 balus.

Trečiuoju numeriu finale pasirodė Edgaras ir Katerina. Pora žiūrovus ir komisiją nudžiugino emocinguoju fokstrotu.

„Atėjai į šį projektą ir buvai įkalintas savo kūne. O dabar esi laisvas, pozityvus žmogus. Šis šokis parodė, kad esi labai linksmas, gali būti kitoks. Pamatėme tavo linksmąją pusę“, – šypsojosi Lina.

„Šokote šį šokį savo malonumui. Aš labai džiaugiuosi, jūs mums pademonstravote labai gražų šokį“, – tikino Virginijus.

Porą teisėjai įvertino 32 balais.

Edgaras ir Katerina prieš antrąjį šokį nuoširdžiai dėkojo žiūrovams – pasak poros, tik jų dėka jiedu turi galimybę šokti finale.

„Tai buvo ne tik jūsų, bet galimai viso projekto geriausias šokis. Negaliu patikėti, ką sakau. Keliu kepurę prieš choreografą, kuris sugebėjo parinkti tokius judesius, gestus, kostiumą“, – amo netekęs kalbėjo Justas.

„Gavosi nuostabus vakarėlis. Edgarai, tu buvai primarijus, šokai balanse. Nuostabus dalykas. Negaliu pridurti, ką galėjai padaryti geriau“, – sakė Virginijus.

„Viskas atrodė be galo lengvai, natūraliai, svarbiausia – tai buvo tikra. Ačiū jums už visą nueitą kelią. Tai buvo stipriausias jūsų šokis“, – žavėjosi Eglė.

„Tai buvo dviejų žmonių šokis. Tai buvo be galo intelektualus, simbolinis šokis. Nebuvo nei vieno judesio, kuris neturėtų reikšmės“, – kalbėjo Lina.

Žavingai porai „Šok su žvaigžde“ teisėjai skyrė 39 balus.

Paskutinieji projekte 2020-iais pasirodė Edgaras ir Katerina. Pasirinkę jausmingąją rumbą jiedu neprašovė – sulaukė teisėjų palaikymo. Virginijus neslėpė žavesio ir tikino, kad Edgaras – tikras, atsiskleidęs šokėjas. Eglė sakė, jog tai, ką daro pora, yra tiesiog gražu. Linos nuomonė sutapo su kitų teisėjų – jos teigimu, visos Edgaro ir Katerinos klaidelės yra žavios. Teisėjai paskutinį projekto šokį įvertino 37 balais.

Susumavus komisijos balus, daugiausiai jų surinko Dovydas ir Melisa, mažiausiai – Edgaras ir Katerina. Tiesa, šiandien komisijos balsai buvo simboliniai – nugalėtojus išrinko žiūrovai. Jais tapo KaYra ir Justas.

Skaitytojų apklausa

Skaitytojai nusprendė, kas, jų nuomone, turėtų laimėti projektą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (283)