Laidos vedėjas Laurynas Vairys atskleidė, jog, nors kartais kuriozų ir nepavyksta išvengti, „Mano pramogos VEIDAI“ laidą vesti - itin įdomu, rašoma pranešime spaudai.

Pradėkime nuo pat pradžių. Kaip kilo „Mano Pramogos VEIDAI“ laidos idėja?

Laida gimė natūraliai, mums augant. Prieš kelerius metus savo „Facebook“ puslapyje „Mano pramogos“ pradėjome rengti gyvas transliacijas su žinomais Lietuvos pramogų pasaulio atstovais. Pirmieji live‘ai, kaip tuo metu buvo įprasta, būdavo filmuojami tiesiog mobiliuoju telefonu.

Per tuos metus turėjome daug pokalbių su įdomiais žmonėmis, o mūsų žiūrovai itin teigiamai atsiliepė apie tokio pobūdžio turinį. Nusprendę jį ir toliau vystyti, pradėjome kurti savo podkastą, o vėliau gimė ir partnerystė su Delfi, kuria labai džiaugiamės.

Dėl šios partnerystės mūsų kuriamas turinys gali pasiekti daug platesnę žiūrovų auditoriją. Taip mūsų laida nuo su mobiliuoju telefonu „Tiketa“ biure filmuojamos „Facebook“ live transliacijos išaugo į profesionalią tikroje studijoje filmuojamą laidą, kurią kaskart pamato po keliasdešimt tūkstančių žiūrovų.

Kas įdomiausia vedant laidą?

Įdomiausia tai, kad laidos pašnekovai – labai įvairūs. Vieną dieną kalbini profesionalų sportininką, kitą – visiems gerai žinomą režisierių. Aišku, neišvengiamas ir šioks toks jaudulys. Juk labai dažnai pašnekovo asmeniškai nepažįstu, matau jį pirmą kartą ir natūraliai imu jaudintis, koks bus pokalbis, kokia emocija. Smagu, kad su visais pašnekovais greitai randame bendrą kalbą ir jie atsiveria, nebūna jokios priešpriešos.

Laurynas Vairys

O kas sudėtingiausia šiame darbe? Ar susidūrėte su kokiais nors iššūkiais?

Prisipažinsiu, aš nesu nei profesionalus laidų vedėjas, nei žurnalistas. Dienas leidžiu dirbdamas su pardavimais, komercijos skyriuje, tad ši nauja rolė, ypač pradžioje, buvo tikras iššūkis. Nuo pat pradžių norėjosi, jog laida būtų įdomi ir žiūrovams, ir pačiam laidos svečiui, o tą užtikrinti nėra labai lengva. Tačiau su kiekviena laida išmokstu vis kažko naujo ir vis geriau jaučiuosi laidos vedėjo kėdėje.

Ar teko susidurti su kokiomis nors kurioziškomis situacijomis, susijusiomis su laidos filmavimu?

Per tiek laidų visko buvo. Labiausiai įsiminė filmavimas su Nagliu Bierancu. Sutartu laiku jo laukiame, kameros, studija, viskas paruošta, bet Naglis vėluoja. Rašome, skambiname, niekaip nepavyksta susisiekti ir tik po kokio pusvalandžio pavyko jam prisiskambinti, o jis, pasirodo, nevėluoja, o tiesiog filmavimą visai pamiršo ir jau buvo pakeliui į kitą miestą. Filmavimą teko perkelti. Tiesa, Naglis tikrai labai gailėjosi, atsiprašė, nes labai nesmagiai jautėsi ir į kitą filmavimą atvyko laiku.

Dar net kelis kartus yra nutikusi tokia situacija, kai pašnekovas atvyko filmuotis į Delfi redakciją, nors mūsų laidų filmavimai vyksta „Avia Solutions Group“ arenos „Delfi TV lounge“. Gerai, kad mūsų šalyje atstumai nėra dideli, tad tokie nesusipratimai labai greit išsprendžiami.

Gal galite atskleisti, kuri laida ar pašnekovas (-ai) jums įsiminė labiausiai?

Sunku kažką išskirti, kai visos laidos, visi pašnekovai tokie skirtingi ir įdomūs. Bet, kaip ir daugeliui, į atmintį tvirčiau įsirėžia pirmieji kartai, tad nenuostabu, jog pirmoji laida su dizaineriu Juozu Statkevičiumi tikrai įstrigo.

Maloniai nustebino šiltas ir atviras pokalbis su Indre Stonkuviene. Taip pat itin smagu buvo filmuoti laidą su Oskaru Koršunovu, kurios metu režisierius pagyrė mūsų laidą, atskleidė jog mūsų laidą jau yra žiūrėjęs ir kad jam patiko. Tokios akimirkos labai pamalonina, nes tai, kad tavo laidą žino ir žiūri tie žmonės, kuriuos ruošiesi kalbinti, yra visos komandos sunkaus darbo įvertinimas.

O gal yra pašnekovų, kuriuos norėtumėte pakalbinti darkart?

Man labai patiko pokalbis su Algiu Kriščiūnu. Atrodo, kad dar ne viską apkalbėjome per tą pusvalandį. Kiekvienam nemačiusiam rekomenduoju tą laidą ir peržiūrėti. Nenusivilsite.


Visai neseniai laidos žiūrovai išrinko geriausią laidos citatą. Nugalėjo Gedimino Melniko (Mad Money) citata: „Į repo pasaulį mane atvedė sunkus gyvenimas. Seniau nebūdavo taip, kad žmonės repuoja iš gero gyvenimo. Seniau žmonės repuodavo iš blogo gyvenimo. Tai ir aš taip atėjau.“

Kokios dar citatos įstrigo jums į atmintį?

Vaido Baumilos citata apie šunų skriaudėjus įstrigo daugeliui, keik pamenu, tai buvo taip pat viena populiariausių citatų šiuose rinkimuose. Kiekvienas pašnekovas savitas ir iš kiekvienos laidos su kiekvienu pašnekovu galima būtų surinkti bent po kelias citatas į tokius geriausios citatos rinkimus.

Ko ateityje galėtų tikėtis laidos žiūrovai? Ar galite išduoti, kokie pašnekovai apsilankys laidos studijoje?

Mūsų laidos tikslas – pakviesti pokalbiui gerai žinomus, aktualius veidus, atskleisti dar nematytas jų puses. Tad ir toliau kursime įtraukiantį bei įdomų mūsų žiūrovams turinį. Šiuo metu filmuojame laidas su keliais tikrai puikiai pažįstamais Lietuvos pramogų pasaulio atstovais. Na, o ateityje svečius ir toliau rinksimės atsižvelgdami į tų dienų aktualijas.

Laidą „Mano pramogos VEIDAI“ su Laurynu Vairiu žiūrėti galite kiekvieną sekmadienį 21.00 val. per „Delfi TV“. Naujausios laidos įrašą galite pamatyti straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)