Vieno garsiausių Lietuvos operos solistų Vladimiro Prudnikovo dukra Ieva Prudnikovaitė dabar yra ne ką mažiau garsi operos solistė. Moteris prisipažįsta ne kartą girdėjusi, kad tėtis jai nuklojo kelią į didžiąją operos sceną. Tačiau Ieva prisipažįsta, kad niekuomet nelankė muzikos mokyklos ir iki pat pilnametystės nedrįso tėčiui padainuoti.

„Į muzikos akademiją įstojau per visišką atsitiktinumą. Tiesiog pražiopsojau stojimų datas ir, kai reikėjo priduoti dokumentus, stoti buvo galima tik į muzikos akademiją. O aš net natų nepažinojau!” – pasakos operos solistė.

Ieva Prudnikovaitė

Dabar Ieva Prudnikovaitė dainuoja ne tik Lietuvos, bet ir užsienio operų scenose, o su tėčiu ją sieja itin artimas ryšys, rašoma spaudos pranešime.

„Mano tėtis buvo šalia, kai gimdžiau. Aš visuomet sakydavau, kad gimdysiu tik su savo vyru arba tėčiu. Kadangi mano vyras tuo metu buvo užsienyje ir negalėjo dalyvauti, su manimi buvo tėtis. Pamenu, aš gimdau, aplink zuja medicinos personalas, o tėtis jiems pasakoja apie savo konservuojamus agurkus ir kitas daržo gėrybes“, – ketvirtadienio vakarą, 20 val. laidoje „Bučiuoju. Rūta“ kalbės dainininkė.

Kita laidos dalyvė operos solisto ir Seimo nario Vytauto Juozapaičio dukra Ieva Barbora Juozapaitytė pasakos, kad tėtis ją ilgai bandė atkalbėti nuo muzikos.

„Pamenu, kai sugalvojau, kad noriu stoti į dainavimo specialybę, tėvai man iki 4 val. ryto aiškino, kad nestočiau ten, nes šis kelias yra labai sunkus. Bet aš vis dėlto pasirinkau dainuoti. Ir tikrai ne kartą girdėjau kalbas, kad tėtis mane prakišo“, – kalbės Ieva. Tačiau dainininkė prisipažins, kad iš pirmo karto į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją įstoti jai nepavyko, tad garsi pavardė nepadėjo.

Su krūva batų į studiją atvykęs garsaus avalynės dizainerio Žano Maslausko sūnus Benas Maslauskas papasakos istoriją, kaip tėtis prie mirtį jam išrinko žmoną. Prieš metus Anapilin iškeliavęs Žanas Maslauskas paskatino sūnų pasipiršti ir iškart numatė, kad sūnaus santuoka bus ilga ir laiminga. Tiesa, garsaus dizainerio sūnus kalbėdamas apie tėtį ir garsią pavardę prisipažins, kad perimti tėčio verslą nebuvo lengva.

„Pamenu, ateinu aš į įmonę, bandau kažką sakyti darbuotojams, o jie į mane žiūri ir akivaizdžiai galvoja, ką tas dvidešimtmetis mums čia aiškina. Ir aš juos suprantu. Todėl ėmiau mokytis avalynės siuvimo paslapčių, išmokau siūti batus, išmokau dirbti viską nuo žemiausios grandies, kad į mane darbuotojai žiūrėtų rimtai“, – LNK laidoje „Bučiuoju. Rūta“ šį ketvirtadienio vakarą, 20 val., pasakos mirusio tėčio verslą perėmęs Benas Maslauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)