Vyras laidoje ryžosi jautriam pokalbiui apie sukrėtusį skandalą, kai Kultūros komiteto posėdžio metu už jo nugaros pasirodė apsinuoginęs vyriškis. Nors buvo suabejota dėl tikrosios Seimo nario, atvirai pasisakančio prieš tos pačios lyties žmonių santykius, orientacijos, jis toliau tvirtina, kad seksualiai jį traukia tik moterys.

„Pasaulio pabaiga. Net pagalvoti negaliu, kad aš ką nors čia galėčiau su kažkokiais vyrais. Baikit. Baisu. Tai yra baisu ir pasaulio pabaiga, – emocionaliai reagavo Petras. – Mane ne Seimo mandatas šildo. Žinote, kai atėjo į Seimą neliečiamieji ir profesionalai homoseksualai, aš mažiausiai dvi savaites buvau ištiktas depresijos. Kaip Karbauskis norėjau padėti mandatą. Žmonės galvoja, kad man tas mandatas svarbu. Man daug svarbiau žmonių pasitikėjimas.“

Seimo narys sakė, kad šįkart patyčias išgyveno taip sunkiai, jog vieną naktį jį net aplankęs pranašiškas sapnas.

„Sapnavau, kad sėdžiu geležinkelio stotyje. Ten žmonių nėra. Sėdžiu ant medinio juodo suolo, o ant mano rankų ir kojų – metalinės grandinės. Matau, kad link manęs ateina vyriškis su moteriške. Jie pasilenkia ir sako: „Petrai, nenusimink, laikykis, būsi laisvas tu ir bus laisva Lietuva.“ Ir man nuo rankų ir kojų krenta grandinės“, – pasakojo Petras.

P. Gražulis prisipažino iš pradžių melavęs žiniasklaidai, kad jam už nugaros buvo Andrius Tapinas. Politikas sakė, kad taip pasielgė, nes sutriko ir jautėsi patekęs į pinkles. Laidoje „KK2“ Petras prisipažino, kad tąkart jo namuose viešėjo sūnaus draugas.

„Ten dalelytė sekundės. Labai strigo ryšys, aš norėjau pasisakyti ir kažkodėl nebuvo ryšio. Sako: „Gal paspausk tą mygtuką?“ Tuo pačiu metu ir atstrigo, o žmogus buvo, kaip sako, be baltinių, – kalbėjo Seimo narys. – Buvo mano sūnaus draugas ir dar trečias žmogus, kurį išlydėjome į Ameriką. Svečiavosi vienas žmogus darbo klausimais. Mano sūnus irgi darbo reikalais atvažiavo. Jiedu su mano kitu kolega atvažiavo gana anksti. Sako: „Aš gal nusiprausiu, skubėjau ryte.“ Žinot, 9 valandos ryto, nei man rūpėjo, nei aš pastebėjau, kad jis čia kažkur. Net nesureikšminau, kad žmogus be marškinėlių. O va, štai, išpučia tokį dalyką.“

Primename, kad P. Gražulis, iš pradžių „Delfi“ nekomentavęs šio įrašo, vėliau pasikalbėti sutiko, tačiau neapsiėjo be šmaikščių citatų. „Aš jau išsiaiškinau, kas buvo tas vyras man už nugaros, tai – Tapinas. Taip ir supraskite. Tiesiogine to žodžio prasme. Nes jis mane visada persekioja. Jeigu jis namuose – aš namuose, jeigu jis Gargžduose – aš Gargžduose. Kur aš būčiau, jis visur“, – šmaikštavo Petras.

Politikas Remigijus Žemaitaitis „Delfi“ atvirai pareiškė iš karto atpažinęs, kas buvo tas vyriškis už Petro nugaros, ir sakė, kad su kolegomis jau kurį laiką žino apie Petro santykius su buvusiu Rolando Pakso padėjėju Dobilu Sinkevičiumi.

„Mes labai gerai žinome, kad jie kartu jau daug metų. Ar kaip pora, ar kaip kas... Aš nežinau, ką pagal šiuolaikinius rėmus reiškia „pora“. Anksčiau poros, būdavo, padraugauja ir gali tuoktis. O pas mus tos pačios lyties asmenys tuoktis ir partnerystės įteisinti negali. Tai Dievas žino, kas jie dabar vienas kitam yra.

Sunku dabar ką pasakyti, tačiau pastaruosius kelerius metus įvairūs faktai lenda ir jie yra nepaneigiami. O šiandieninis įvykis, matyt, per klaidą parodė tikrą tiesą. Jeigu kas nors yra, aš manau, anksčiau ar vėliau vis tiek išlenda. Juk čia ne vasarą pliaže du draugai guli ir deginasi, o ankstyvas rytas bute ar kažkur kitur. Galėtume sakyti, kad sporto klube, bet sporto klube dabar sportuoti negalima, susiburti gali tik šeimos nariai. Tad, žiūrint į tai, kaip turi elgtis žmonės pandemijos laikotarpiu, ir matant šitą filmuotą medžiagą kyla įtarimų. Galų gale gal ir į gerą – gal Petras pagaliau atras ramybę, sukurs šeimą, Seimas priims partnerystės įstatymą ir galės jis sau ramiai ir sėkmingai gyventi“, – kalbėjo R. Žemaitaitis.

P. Gražulis, sužinojęs apie šį R. Žemaitaičio pasisakymą, toliau išsisukinėjo.

„Aš, kiek žinau apie Žemaitaičio ir Dobilo santykius, tai Dobilas pas jį yra nakvojęs. Jis – buvęs jo patarėjas. Tai yra visiškas Žemaitaičio žmogus. Aš irgi jį pažįstu, bet šįkart tikrai apsiriko – tai buvo Tapinas.“

Pastebėjus, kad politikas šmaikštauja, šis kartojo, kad sako teisybę. „Jeigu žmogus ginasi, žinokit, tikrai jis.“ Na, o užsiminus, kad žurnalistas Andrius Tapinas toli gražu nepanašus į vyriškį vaizdo įraše, politikas sakė: „Dabartinėmis technologijomis ir barzdą gali prisiklijuoti, ir prisiauginti, ir nosį pasiilgint, ir pasitrumpint, ir lūpas prisileisti. Jūs pažiūrėkite, kokios dabar technologijos. Išvaizdą gali pakeisti. Gal jis šiek tiek bando mėtyt pėdas? Keisti įvaizdį?“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1294)