Su žiūrovais jau anksčiau atsisveikino: Richardas Jonaitis ir Eglė Bertulytė, Monika Linkytė ir Rolandas Beržinis, Arnoldas Eisimantas ir Ieva Konopliovaitė, Vaidas Baumila ir Ieva Brigita Riepšaitė, Jovita Balčiūnaitė ir Rafal Narkevič, Monika Marija ir Justinas Mejeris-Ustin bei Eskedar Maštavičienė ir Vykintas Širmas.

Porų pasirodymus kaskart vertina komisija, kurioje šįkart – Lietuvos sportinių šokių federacijos viceprezidentas, nusipelnęs Lietuvos sporto treneris Virginijus Visockas, pasaulio ir Europos Lotynų Amerikos šokių taurių laimėtoja Eglė Visockaitė ir triskart Europos profesionalų Lotynų Amerikos šokių vicečempionas Justas Kučinskas.

Be to, dalyvius palaiko ir žiūrovai, kurie savo simpatijas kaskart gali išreikšti skambindami arba rašydami trumpąsias žinutes. Kiekvienoje laidoje komisijos ir žiūrovų skirti balsai sudaro po pusę galutinio poros įvertinimo. Šou veda Gabrielė Martirosian ir Vytautas Rumšas.

Projekte liko tik penkios dalyvių poros, šiandien žiūrovams padovanosiančios net po du šokius. Pirmuosius pasirodymus šokėjai paruošė patobulinę jau anksčiau pristatytus šokius. Na, o antriesiems savo išstojimams paruošė po naują.

Pirmieji, grojant jausmingai Bjelle dainai „Brolužis“, šįvakar ant parketo pasirodė Dovilė Šeduikytė ir Edvinas Belousovas.

„Stebėdamas šitą šokį labai džiaugiausi. Labai jautri tematika, kurią jums puikiai pavyko perteikti. Dovile, jūs išmokote valdyti šokį ir juo paveikti žiūrovą“, – pasidžiaugė Virginijus.

„Matau, kad esate daug laisvesnė šokyje. Žiūrėdama jaukiai savo namuose projektą padariau išvadą. Šokis yra geras tada, kai žmogui šokio metu nekyla mintis atsistoti ir pasidaryti sumuštinį. Tai šis jūsų šokis mane būtų prikaustęs prie sofos“, – sakė Eglė.

„Palikote man profesionalų poskonį. Matau, kaip jūs susikaupiat, kaip jums svarbu tai, ką jūs darote. Kaip bus, kai projektas pasibaigs? Tu jau esi šokėja. Aš matau žmogų, kuris yra visiškai profesionaliame užsiėmime. Jūs užauginote šį šokį“, – komentavo Justas.

Komisija porai skyrė 26 balus.

Antrajam pasirodymui pora pasirinko rumbą, kurią sušoko pagal ypač jausmingą Jazzu dainą „Po mano oda“.

„Pamačiau tave kitaip. O gal tu ir pati save kitaip pamatei?“ – klausė Justas.

„Šokis nuo pat pradžių pagavo, nešė ir nesinorėjo, kad jis baigtųsi“, – kalbėjo Virgilijus.

„Aš mačiau, kaip Dovilė stengėsi atlikti rumbos žingsnelius, kokios gražios buvo jos rankos. Tačiau jums pati daina diktavo, kaip reikia šokti – „Po mano oda“. Beje, Dovile, aš jums labai pavydžiu partnerio, norėčiau sušokti su juo rumbą“, – kalbėjo Eglė.

Komisija porai skyrė 24 balus.

Efektingą šokį padovanojo Joringis Šatas ir Viktorija Šeinker-Vika, kurių šiuolaikiška, kaip laidos vedėja G. Martirosian sakė, šeštadienio vakarui tinkanti muzika užbūrė visą komisiją. Deja, dėl šokio technikos būta ir kritikos.

„Kodėl jūs save apkrovėte ir pasirinkote pakartoti šį šokį?“ – teiravosi Eglė.

„Tai turbūt vienas įsimintiniausių lotynų šokių“, – trumpai paaiškino Joringis.

„Šokis tikrai išaugintas, o muzikalumas – stiprioji jūsų poros pusė. Tikrai norisi judėti jums šokant. Norėčiau šį šokį pamatyti vakarėlyje. Žinoma, ne šiais laikais“, – pasitaisė Justas.

„Manau, kad reikia keisti šokių stilių. Reikia mokėti įeiti į įvairias roles ir būti viskuo“, – patarė Virgilijus.

Teisėjai porai skyrė 20 balų.

Antrajam pasirodymui Joringis ir Vika pasirinko lėtąjį valsą.

„Atrodė, kad pasiruošimui trūko vienos nakties. Man atrodė, kad jūs šokate ant trapaus žiemos ledo, kuris gali ir įlūžti“, – pastebėjo Virgilijus.

„Šitą be galo gražų, švelnų ir šviesų šokį sušokote normaliai. O mes jau nebenorime tik „normaliai“. Norime fejerverkų“, – sakė Eglė

„Standartiniai šokiai – yra ta sritis, į kurią tave nukreiptų mokytojai. Man labai patinka kaip šokio metu žaidžia jūsų akys. Tai yra jūsų abiejų talentas“, – kalbėjo Justas.

Teisėjai porai skyrė 22 balus.

Tuo tarpu Edgaras Vegys ir Katerina Voropaj, virtę slaptaisiais agentais, komisijai ir žiūrovams sušoko sambą.

„Buvo visokių šokių, tačiau šitas yra geriausias, kokį esi atlikęs. Buvo gražu ir charizmatiška. Tiesa, norėjosi daugiau sambos žingsnių“, – sakė Justas.

„Norėjosi geresnio rezultato. Pastebėjau, kad buvo daug neritminių vietų. O kai kurie žingsneliai nepriminė sambos“, – sakė Virgilijus.

„Kai liko vienas žingsnis iki finalo, jums reikia parodyti tai, ką galite. O jūs vis dar mokotės“, – pastebėjo Eglė.

Teisėjai porai skyrė 22 balus.

Antrajam pasirodymui pora pasirinko fokstrotą ir sulaukė komisijos liaupsių.

„Jums labai tiko šis šokis. Manau tai jaučiate pats. Gražiai minkštai plaukiate ir asistuojate savo partnerei. Edgarai, bravo“, – sakė Eglė.

„Kai aš klausiu savęs, ar Edgaras gerai šoka, pažiūriu į Jekateriną ir jos nuotaiką. Šįkart Edgaras nepadarė jokių klaidų“

„Ledai labai stipriai pajudėjo. Neturiu jokių priekaištų, labai geras šokis“, – pasidžiaugė Virgilijus.

Porą komisija įvertino 25 balais.

Kristina Radžiukynaitė-KaYra ir Justas Girdvainis pirmajam šokiui pasirinko Vienos valsą, su kuriuo pirmąjį kartą buvo sulaukę rekordinio komisijos įvertinimo – trijų dešimtukų.

„Gražu, nuostabu, muzikalu, technika, didžiulė pagarba žiūrovams, teisėjams ir visiems, kas jus stebi“, – gyrė Virgilijus.

„Aš neturiu ką pasakyti. Jūsų šokis kalba pats už save“, – trumpai komentavo Eglė.

„Laukdamas šio šokio galvojau, ar jums pavyks iš naujo parodyti tokį patį rezultatą. Ir jums pavyko“, – pasidžiaugė Justas.

Ir šįkart porai komisija skyrė 30 balų.

Kayra ir Justas antrajam šokiui pasirinko pasadoblį.

„Mes įprastai sukuriame kažką choreografiškai, o ne įvedame tam tikrus žingsnelius tam, kad užpildytume šokį. Šįkart atrodė, kad į šokį sudėjote viską, ką galėjote. Tai neatrodė tikra“, – kalbėjo Justas.

„Šokį atlikote techniškai. Tačiau aš visą laiką klausiau savęs, kodėl jūs, tokie talentingi šokėjai, nešokate klasikinio charakteringo pasadoblio? Tai jums labai tiktų“, – patarė Virgilijus.

„Ar aš galėčiau paklausti, kodėl jūs taip nepagarbiai šokio gale tempėte partnerę? Nes, pagal jūsų šokio mintį, jūs ją nužudėte? Muzika jums tikrai nepadėjo, nes pasadobliui upė netinka“, – paminėdama poros pasirinktą dainą „Like a river“, kalbėjo Eglė.

Porai komisija šįkart skyrė 27 balus.

Dovydas Laukys ir Melisa Valinovič pristatė šokį čia čia čia, kurį sušoko pačioje pirmoje šou transliacijoje.

„Dovydai, jūs esate talentas. Plastiškas kūnas. Labai gražūs muzikiniai akcentai, labai jaučiate partnerę. Tik nežiūrėkite žemyn. Pastebėjau, kad, kai šokate su partnere, jūs ją tiesiog valgote. Tačiau mes, komisija, žiūrovai, irgi norime jūsų dėmesio“, – pastebėjo Eglė.

„Kai šoka Kayra ir Justas, aš noriu sėdėti ir žiūrėti. O kai matau jus – noriu bėgti į aikštelę ir šokti kartu. Žinote, pamaniau, per daug mes Dovydui aiškinome, ką reikia pakeisti, ką kitaip daryti. Manau, kad Dovydui jau reikia duoti laisvę. Žiūrėk kur nori, šypsokis“, – patarė Justas.

„Aš būtent taip įsivaizduoju, kad merginai ir vaikinui reikia šokti čia čia čia. Technika – kaip labai neblogos klasės profesionalaus šokėjo“, – pasidžiaugė Virgilijus.

Šįkart pora sulaukė didesnio įvertinimo nei pirmąjį kartą – komisija skyrė 30 balų.

Antrajam šokiui pora pasirinko Vienos valsą.

„Norėčiau pasisakyti apie laikyseną. Nereikėtų taip stipriai pasukti galvos į šoną, nes tai tarsi paskiria porą“, – patarė Virgilijus.

„Nežinau, ar reikėjo apsikrauti fokstroto judesiais. Matėsi, kad jūs nuo pačių pradžių galvojote, pavyks ar nepavyks, todėl atsirado nesaugumo jausmas“, – kalbėjo Eglė.

„Man patiko jūsų šokio scenografinis sprendimas. Taip pat noriu pastebėti, kaip tu lengvai keli Melisą – kaip plunksnelę“, – į Dovydą kreipėsi Justas.

Porai komisija skyrė 27 balus.

Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus šou palikti teko Joringiui ir Vikai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)