Iš karto po laimėjimo kalbinta Milita sakė, kad jaučia dėkingumą. Laimėjimą ji supras tada, kai pradės galvoti, ką dabar daryti. Mergina tikrai nežada atsisveikinti su scena ir galvoja tęsti muzikinį kelią. „Tada atsiras tikrasis suvokimas, kas įvyko ir reikės galvoti, ką iš tikrųjų daryti“, – neslėpė emocijų nugalėtoja.

„Man tai yra didelis pareiškimas iš žiūrovo pusės, o kaip viskas vyks – aš bijau planuoti. Jau prisiplanavau užtektinai, sakiau, kad tikrai negrįšiu į muziką, bet šią akimirką aš turiu žiūrovus, kurie myli ir palaiko. Tikriausiai reikės susigyventi su ta mintimi ir suprasti, kur aš galiu keliauti toliau.

Man visada yra sudėtingiausia ekstremalios situacijos, nenumatytos ir nesuplanuotos. Visgi esu žmogus, ne robotas ir emocijų buvo labai daug. Labai svarbu stipri daina, kuri yra arti širdies ir kurią galėsi puikiai sudainuoti. Manau paskutinė daina buvo arti mano širdies ir padėjo man laimėti“, – kalbėjo Milita.

Pagrindinis šou prizas – savaitės atostogos dviem asmenims poilsio komplekse. Trakų rajone įsikūrusiame prabangiame viešbutyje lauks tikros svajonių atostogos. Nugalėtojas galės mėgautis didžiule pramogų įvairove. Šou laimėtojo lauks gurmaniška virtuvė, privatus paplūdimys, baseinas, teniso kortai ir SPA centras. Jame procedūros ir ritualai atliekami novatoriškais, specialių technologijų ir pritaikytais prie natūralių žmogaus organizmo savybių įrenginiais.

Šventinio vakaro metu dainavo ir projekto teisėjai. Saulius Prūsaitis pristatė premjerą – atliko naują dainą „Pamela“. Justė Arlauskaitė-Jazzu žiūrovams padovanojo dainą „Tokia būna meilė“. Ši daina – apie giliausią išgyventą jausmą, kurį ji yra patyrus. Tada nebelieka net laiko, tai – aukščiausias jausmų skrydis.

„Kai myli, jautiesi visiškai saugus, laimingas ir amžinas. Tai norėjau pasakyti šia daina. Tai mano vienas mėgstamiausių pačios rašytų tekstų, todėl labai noriu, kad kuo daugiau žmonių ją išgirstu. Ypač šiuo jautriu metu“, – sakė šou teisėja.

Šou superfinale atsidūręs italas virtuvės šefas Gian Luca Demarco neslepia – sunkiausia jam šiame projekte buvo išmokti lietuviškus dainos žodžius. Kulinarijos studijos vadovas pasakojo, kad kartais projekte jausdavosi nepritapęs, tačiau tikėti savimi jį privertė žiūrovų palaikymas. Gian Luca atvirai pripažino, kad jis nėra pats stipriausias projekte ir tikrai nenusivils, jei laimėjimas atiteks kažkam kitam.

„Yra žmonių, kurie nusipelnė daugiau. Lūkesčių neturėjau, bet noras eiti į superfinalą ir buvo ta svajonė. Čia man bus laimėjimas. Tai aš laimėjau!“ – tikino kitų dalyvių itin mylimas Gian Luca.

Superfinale ryškusis italas pasirodė pirmasis. Čia jis vėl uždainavo lietuviškai – šįkart atliko Vido Bareikio kūrinį „Pažiūrėk į mane mama“. Scenoje kulinaras turėjo stiprų užnugarį – savo dukrą Magdą.

„Tapai mūsų šeimos dalimi. Išgirdau mielą ir gražų pasirodymą“, – gyrė Jazzu.

„Galiu pristatyti dar vieną „X faktoriaus“ sudedamąją dalį – žmogiškumas“, – sakė S. Prūsaitis.

Gian Luca Demarco/ Foto: TV3

Antroji scenoje pasirodžiusi vaizdo tinklaraštininkė Deimantė Vaičiūtė-Dejmukas – tikras kuklumo įsikūnijimas. Mergina neslepia, kad susipažinti su naujais žmonėmis ir su jais bendrauti jai yra sunku, ji yra labai nedrąsi. Kalbėti prieš kamerą Deimantei kur kad lengviau nei kad prieš nepažįstamus. Dejmukas labai nuliūdo, kai „Kėdžių iššūkyje“ teko atsisveikinti su projektu. Ji labai skatino savo sekėjus balsuoti tam, kad galėtų grįžti į projektą. Dėl to yra labai laiminga, o dar didesnis džiaugsmas – pasiektas superfinalas.

„Labai sunku, kai visą laiką sako, kad matosi tas mano jaudulys. Sunkios buvo savaitės, kai nesi pripratęs prie tokio ritmo. Reikia kiekvieną dieną repetuoti, visokiausios repeticijos, galvoji, kaip pasirodysi, kaip atrodysi. Reikia susikaupti maksimaliai ir pašalinti pačią didžiausią baimę, mažiau jaudintis. Viso projekto metu tas labai man kiša koją. Šis projektas man padėjo įsitikinti, kad tikrai noriu dainuoti. Buvau pametusi šį kelią, bet vėl suradau ir labai tuo džiaugiuosi“, – sakė jauniausia šou dalyvė.

Dejmukas žiūrovams superfinale pristatė Zaros Larsson dainą „Lush Life“.

„Akivaizdus progresas, matosi, kad įdėjai daug darbo. Šaunus pasirodymas“, – sakė M. Mikutavičius.

„Labai tau tiko šis vasaros hitas. Pradžia buvo „ledinė“ – tu net šypsojaisi, švytėjai. Šviesus, geras pasirodymas“, – gyrė Samas.

Dejmukas/ Foto: TV3

Oreivis Giedrius Leškevičius sako – jau nesvarbu, kaip viskas baigsis, svarbiausia yra šis momentas. Projekto dalyvis buvo įpratęs viską daryti greitai, scenoje būdavo energijos užtaisas, degtukas. Tačiau kamera viską mato kitaip, užfiksuoja net menkiausią pasisukimą.

„Pagaliau, po 20 kelių metų televizijoje man pavyko tai suprasti. Dabar, atgal atsisukęs visus pasirodymus, aš galiu matyti, kuris labiau pavyko, kuris mažiau pavyko. Bet kiekvienoje laidoje, kiekvienoje dainoje aš jaučiausi savo vietoje, užtikrintas“, – sakė G. Leškevičius.

Giedrius superfinalui paruošė emocingąją „Eurovizijos“ nugalėtojo Duncuno Laurence‘o dainą „Arcade“.

„Labai gera ir tau tinkanti daina“, – sakė Samas. „Esi kaip šveicariškas laikrodis. Raginu žmones, kuriems tu imponuoji, balsuoti už tave“, – gyrė S. Prūsaitis.

„Tu bet ką paimi ir padarai maksimuką. Sutikau žmogų, kuris kiekvieną dieną nori būti pati geriausia savęs versija“, – pagyrų negailėjo Jazzu.

Giedrius Leškevičius/ Foto: TV3

Aktorius Ainis Storpirštis dalyvavimą „X faktorius. Žvaigždės“ derino su filmavimais Emilio Vėlyvio filme. Save jis vadina menininku – aktorystė, režisūra, muzika ir rašymas yra 4 pagrindinės veiklos, kuriomis šiuo metu užsiima.

„Tai, kad aš esu superfinale, yra dėka žmonių, išreiškusių savo susidomėjimą manimi. Jie supranta mane ir sutinka su tuo, ką aš darau. Aš jiems lenkiu galvą“, – sakė A. Storpirštis.

Aktorius sekmadienio vakarui parengė grupės „The Doors“ dainą „When the music‘s over“.

„Ši muzika yra tavo vieta, skambi čia labiausiai. Gali improvizuoti ir daryti teatrališkus dalykus. Šis pasirodymas buvo superinis“, – pagyras žėrė M. Mikutavičius.

Ainis Storpirštis/ Foto: TV3

Vizažistė, grožio salonų įkūrėja Milita Daikerytė pasakoja, kad pas ją gyvenime yra viskas tiksliai suplanuota. Ji žino, kur norėtų būti po metų, dviejų ar dešimties. Tačiau tai, kad vėl lips į sceną ir dainuos, Milita tikrai negalėjo sugalvoti. Paauglystėje dainavusi šou projekte sulaukė teisėjų liaupsių, jie negalėjo suprasti, kodėl ji metė dainavimą ir pasirinko kitą kelią.

„Svarsčiau tikrai labai ilgai... Bet tada padainavau ir mane taip stipriai užkabino tas jausmas, adrenalinas. Taip, tai yra savotiškas sugrįžimas. Netgi drįsčiau teigti, kad tai yra nauja pradžia. Aš visgi supratau, kad čia yra mano vieta. „X faktorius. Žvaigždės“ yra visiškas lūžis mano gyvenime ir vis dar vykstanti svajonė“, – sakė M. Daikerytė.

Milita superfinale galingai sudainavo Demi Lovato kūrinį „Skyscraper“. Nors teisėjai visų finalų metu gyrė Militą, šį kartą ne viskas blizgėjo...

„Militos pečius slegia atsakomybė, ji – projekto lyderė. Milita rodo aukštą profesionalumo lygį. Tu esi diva, pasirodymas buvo VAU“, – sakė Samas.

„Su visa pagarba savo kolektyvui, turėtumei nugalėti šį sezoną“, – atvirai kalbėjo S. Prūsaitis. „Neleisk niekam savęs užgožti, esi tikra artistė. Prašau žiūrovų prisiminti Militos kelią ir balsuoti“, – sakė Jazzu.

Milita Daikerytė/ Foto: TV3

Superfinalą pasiekė ir šmaikščioji grupė „Twosome“. Grupė neslepia, kad šis nueitas kelias pareikalavo jėgų ir viskas nebuvo taip lengva. Grupė džiaugiasi galėjusi parodyti daug stulbinančių pasirodymų, o iš pradžių jų svajonė buvo sudainuoti bent vienam tiesioginiame eteryje.

„Gavosi truputėlį daugiau, mes esame finale ir tikrai patys to nesitikėjome. Linija visada trapi – gali nuslysti į neskanų humorą. Tačiau, kaip matome ir supratome, tos linijos neperžengėme, vis tik esame finale. O ir pasirodymas buvo vis geresnis ir geresnis. Tad finalui paruošėme išvis super bombą“, – žadėjo grupės nariai.

Grupė „Twosome“, kaip įprastai, sukūrė šmaikštų pasirodymą, pasirinkdami naujai suskambėjusią Billie Eilish dainą „Bad guy“.

Nieko nesupratau, bet čia yra juokinga. Negaliu pakomentuoti, tai yra linksma“, – simpatijų neslėpė M. Mikutavičius.

Grupė "Twosome"/ Foto: TV3

Po pirmųjų pasirodymų paaiškėjo, kuriuos dalyvius žiūrovai palaiko labiausiai. Keturi daugiausiai balsų surinkę dalyviai – Dejmukas, Giedrius, Milita ir „Twosome“ – toliau liko rungtis superfinale. Tuo tarpu Gian Luca ir Ainis superfinalą paliko.

Pristatę po antrąją dainą, šou dalyviai vietas pasiskirstė taip: ketvirtąją iškovojo „Twosome“, trečioji atiteko Giedriui Leškevičiui, antroji – Dejmukui, na, o „X Faktorius. Žvaigždės“ laimėtoja tapo Milita Daikerytė.

„Delfi“ skaitytojai taip pat buvo kviečiami rinkti savo favoritą. Na, o pirmadienį, 14 val. kviečiame stebėti laidą „Delfi premjera“, kurioje kalbėsimės su šou nugalėtoja Milita.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)