Koronavirusas sveiku kaip ridikas save laikiusį vyrą užklupo visiškai netikėtai ir ligoninėje įkalino net keletui savaičių. Besigydant vyrui prireikė deguonies kaukės. Kiek vėliau paaiškėjo, kad „Covid–19“ infekcija apsikrėtė ne tik jis, bet ir dar 13 kitų teatro darbuotojų. Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatras vasaros pabaigoje paskelbtas židiniu ir kuriam laikui uždarytas.

Informacijai apie vyro būklę tapus vieša, vyras sulaukė nemažai laiškų iš koronaviruso skeptikų. Jonas tikina suprantantis tuos, kurie nori tikėti, kad viruso nėra. Taip jie ginasi nuo nežinomybės ir įtampos. Tačiau visiems, kurie yra neabejingi sąmokslo teorijomis, vyras gali pasakyti tik viena – jos, deja, nėra paremtos realybe.

„Veryga man nesumokėjo, niekas nepaprašė manęs susirgti, užsikrėsti arba suklastoti rezultatų. Savo noru užsimokėjau pinigus, pasidariau tyrimus privačioj klinikoj, kuri nebuvo suinteresuota turėti teigiamą arba neigiamą atsakymą. Jie padarė savo darbą, o aš sužinojau, kad sergu”, – LNK laidai „Nuo... Iki” pasakojo vyras.

Modelių agentūros „Modilina” savininkė Jolanta Sadauskienė virusu susirgti paniškai bijojo nuo pat ankstyvo pavasario. Deja, moters neapsaugojo net uoliai dėvimos apsaugos priemonės.

„Covid-19“ jai diagnozuotas vasaros pabaigoje. Jolanta nežino, kur galėjo užsikrėsti, todėl nori įspėti, kad tai gali nutikti bet kur, rašoma LNK pranešime spaudai.

„Ta baimė yra baisiau nei Covidas. Žinojimas, kad tu susirgai mirtinu virusu, ką čia man daryti, kada man atims tuos plaučius, kada aš pradėsiu dusti, ir kada čia smegenų veikla komplikuosis, na kaip insultas, ir sau medituoji sėdėdama. O saugojausi tikrai paranojiškai, absoliučiai“.

Ko galima tikėtis susirgus koronavirusu? Kaip geriausia gydytis? Ir ko šiukštu nedaryti, išgirdus daugeliui mūsų šiuo metu šiurpą varančią diagnozę? Visa tai – iš keturių žinomų koronavirusu jau persirgusių žmonių lūpų. Savo išgyvenimais dalinsis ne tik Operos ir baleto teatro vadovas Jonas Sakalauskas ir modelių agentūros „Modilina” savininkė J. Sadauskienė, bet ir atlikėja Nijolė Pareigytė – Rukaitienė bei žurnalistė ir trijų vaikų mama Laura Mazalienė.

Populiariausia gyvenimo būdo laida „Nuo...Iki...“ – jau šį pirmadienio vakarą, 20 val., per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)