Rolandas Mackevičius prisipažįsta: miego problemų turėjo dar vaikystėje. „Visi vaikai miegodavo, o aš gulėdavau atsimerkęs. Ir spoksodavau. Tai auklytės man ant akių dėdavo rankšluostį, kad netrukdyčiau joms kavos gerti”, – juokiasi Rolandas.

Dabar žinomo vyro neramina dar viena naktinė problema – knarkimas, rašoma pranešime spaudai. „Esu ir kine prabudęs nuo savo knarkimo, ir kirpykloje. Bet galiu išduoti, kad knarkiu ne tik aš, bet ir mano žmona Ieva. Ir aš esu tai nufilmavęs. Žinai, kai būna – miegi, miegi, prabundi, ir atsiranda veide piktoji šypsenėlė, čiumpi mobilųjį ir filmuoji. Ryte nubundi: „Labas, mažyle, nu tu ir knarki“. „Neknarkiu, baik tu”. Ir tada ištrauki teismo dokumentą su įrodymais“, – kalbėjo Rolandas.

LNK televizijos „XXI amžiaus laidoje” Rolandas Mackevičius su žmona Ieva ir laidos vedėja Simona Albavičiūte-Bandita bandys spręsti miego problemas. Laidos metu apie miego problemas kalbės ir neurologė Evelina Pajėdienė.

R. Mackevičius išbandys interneto siūlomą būdą, padėsiantį kovoti su lovoje knarkiančiu partneriu.

Ieva Mackevičienė pasidalins savo istorija – ji, priešingai nei vyras, jaučia per didelį mieguistumą. O kartą yra užsnūdusi ir prie automobilio vairo.

„Esu turėjusi tokią patirtį, prieš dešimt metų važiavau mašina, mažai miegojusi ir atsijungiau prie vairo. Nežinau, kas mane prikėlė. Manau, kad mano angelas sargas. Kai atsibudau, buvo milisekundė iki kelio krašto, o iš priekio atvažiavo vilkikas. Atsimenu, kad po šio įvykio man atsigauti reikėjo savaitės, nes supratau, kad didelė nelaimė gali įvykti per sekundę”, – laidoje pasakos Ieva.

Laidos metu Ieva išbandys XXI amžiau siūlomą būdą, kuris padeda išjudinti visą kūną tiesiog plojant rankomis. O miego ekspertė pasiūlys ir savo sprendimą.

Bene didžiausia žmonijos problema yra nemiga, apie kurią laidos metu papasakos smegenis sinchronizuojančius dažnius kuriančio Amerikoje esančio Monroe instituto vienintelė Baltijos šalyse sertifikuota specialistė Maya Grey. Ekspertė pasidalins net keliais pratimais, padedančiais užmigti.

Jei norite spręsti savo miego problemas, šį šeštadienį 17 val. 25 min. žiūrėkite „XXI amžiaus laidą” per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)