„Jeigu būti nuomonės formuotoju būtų lengva, kiekvienas galėtų juo tapti ir susirinktų didžiules armijas sekėjų. To pasiekti tikrai nėra lengva – reikia kurti įdomų turinį, pritraukti publiką, būti įdomiam... O ar įmanoma iš to pragyventi? Taip. Sumą su trimis nuliais gale tikrai uždirbu, bet dėl nuolat kintančių partnerysčių su prekės ženklais alga nėra pastovi“, - apie savo darbo ypatumus kalbėjo N. Bierancas.

Virš 280 tūkstančių sekėjų socialiniame tinkle „Instagram“ turintis ir Naglimanto vardu savo sekėjams geriau pažįstamas nuomonės formuotojas neslėpė, kad jo darbas jam labai patinka, nes yra „pats sau bosas“, tačiau papasakojo, kad ne viskas visada yra rožėmis klota, rašoma pranešime spaudai.

„Sunkiausia, kai nėra nuotaikos, o turi atlikti kažkokį darbą. Kai nesinori, dažnai to turinio kurti ir neprivalau, tačiau kitus kartus yra įsipareigojimai, kuriuos turiu įvykdyti. Tau visiškai „nestovi“, o tu turi padaryti“, - darbo sunkumus įvardijo N. Bierancas.

Nuomonės formuotojai viešojoje erdvėje dažnai yra kaltinami netikrumu, todėl apie tai paklaustas Naglimantas iškart prisiminė neseniai Lietuvos socialinių tinklų padangę sudrebinusį skandalą.

N. Bierancas teigia, kad kelių žmonių daromų klaidų „malkų gauna“ visi nuomonės formuotojai.

Žymųjį skandalą užkūrė Julijos Žižės sugalvotas konkursas, kuriame sekėjams, kaip padėka, buvo dovanojamas jos pačios naudotas nenaujas automobilis BMW ir plastinė krūtinės operacija. Visgi, apie tai labai negatyviai viešai pasisakęs N. Bierancas kaltino J. Žižę ir kitas į konkursą įsitraukusias žinomas Lietuvos žvaigždes atviru sekėjų pirkimu bei tikrųjų konkurso motyvų maskavimu.

„Viešai pasisakiau šia tema, nes buvau asmeniškai kviečiamas ir žinojau, dėl ko tai yra daroma. Tačiau kai pradėjo viską reklamuoti, pradėjo kalbėti visiškai kitus dalykus – kaip mes norime atsidėkoti savo sekėjams ir panašiai. O tikrasis jų siekis buvo tiesiog pasididinti sekėjų skaičių, kad po to galėtum iš prekinių ženklų prašyti daugiau pinigų už daromą reklamą“, - mintis dėstė N. Bierancas.

„Mane tai labai sunervino, bet galvojau išvis nesikišt. Tačiau visą vakarą apie tai galvojau, negalėjau užmigti iki trijų nakties. Ryte atsikėliau ir man tas reikalas taip „stovi“, dėl to nusprendžiau pasisakyti. Būtent tokie „influenceriai“ gadina visų nuomonės formuotojų įvaizdį ir aš nenoriu būti bendrame katile su tais žmonėmis, kurie elgiasi kažkaip „lievai“, - piktinosi Naglimantas.

Ką N. Bierancas pataria nuomonės formuotojais tapti norinčiam jaunimui, kodėl gavus Mylimiausio Metų žmogaus apdovanojimą turėjo vėl viešai pasisakyti apie savo seksualinę orientaciją ir kaip atsirado Naglimanto pseudonimas – sužinosite jau šį sekmadienį 20:45 val. laidoje „Mano pramogos VEIDAI“ tik per DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)