Tai 45 minučių trukmės TV žurnalas, kuriame bus visko, išskyrus politiką. „Šeštadienio vakarą kalbėsime apie gyvenimą, kuriame, pasirodo, gali būti ir geriau, negu „kaip visada“, - šypsosi H. Vaitiekūnas. „Tiesiog su humoru, lengva ironija žvelgsime į aplinką ir nė akimirkos žiūrovų protų nedrumsime politiniais vėjais“.

Kūrėjai tikisi, kad laida turėtų patraukti ne tik šeimyniniu gyvenimu patenkintų žiūrovų dėmesį, bet bus įdomi ir vyresniems vienišiams, kuriems jau nebesinori pažinčių ieškoti kavinėse ar diskotekose. Pasak H. Vaitiekūno, prisistatę laidoje jie galės susirasti gyvenimo draugą.

Henrikas Vaitiekūnas – prisiekęs gyvūnų mylėtojas, vienas iš Lietuvos gyvūnų globos draugijos vadovų, todėl, kaip pats sako, laidoje abejingai pro juos nepraeis. Matysime ne tik epizodų iš „gyvūnų gyvenimo“, bet kartais ir pažvelgsime į pasaulį, pavyzdžiui, šuns akimis. Pasak laidos vedėjo, tai – ne atsitiktinumas, juk laida startuoja Šuns metų, kurie prasideda sausio 29-ąją, išvakarėse.

Laidos rengėjai žada daug staigmenų ir netradicinių požiūrių. Pirmojoje laidoje, pasak H. Vaitiekūno, bus pranešta apie gresiančią katastrofą. Kas tai, tebūnie staigmena žiūrovams.

Laidą kurti H. Vaitiekūnui padės žurnalistės Aušra Vercinkevičiūtė ir Živilė Vaškytė.

Laidos „Henrikas Vaitiekūnas. Būna ir geriau...“ premjera – sausio 28-ąją, šeštadienį, 19.40 val. per Lietuvos televiziją.