Šiemet žiūrovus savo pasirodymais džiugina muzikos atlikėjai, dainininkai Monika Linkytė, Vaidotas Baumila, Monika Marija, LRT sporto žurnalistė Dovilė Šeduikytė, floristas-dekoratorius Edgaras Vegys, dainininkė ir aktorė Kristina Radžiukynaitė-KaYra, aktorius, prodiuseris Dovydas Laukys, LRT radijo laidų ir renginių vedėjas Richardas Jonaitis, aktorė, fotografė Jovita Balčiūnaitė, stilistas Joringis Šatas, verslininkė Eskedar Maštavičienė, aktorius Arnoldas Eisimantas.

Šokių žingsnelius jiems perprasti padeda profesionalūs šokėjai Katerina Voropaj, Edvinas Belousovas, Eglė Bertulytė, Rolandas Beržinis, Melisa Valinovič, Rafal Narkevič, Viktorija Šeinker-Vika, Justas Girdvainis, Ieva Konopliovaitė, Vykintas Širmas, Ieva Brigita Riepšaitė ir Justinas Mejeris-Ustin.

Porų pasirodymus vertina komisija, kurioje – Lietuvos sportinių šokių federacijos viceprezidentas, nusipelnęs Lietuvos sporto treneris Virginijus Visockas, 20 medalių iš pasaulio ir Europos pirmenybių Lietuvai parvežusi profesionali sportinių šokių šokėja Lina Chatkevičiūtė, triskart Europos profesionalų Lotynų Amerikos šokių vicečempionas Justas Kučinskas ir pasaulio bei Europos Lotynų Amerikos šokių taurės laimėtoja Eglė Visockaitė.

Dalyvių pasirodymus vertina ne tik profesionali komisija, bet ir žiūrovai, kurie savo palaikymą gali išreikšti skambindami arba rašydami trumpąsias žinutes. Kiekvienoje laidoje komisijos ir žiūrovų skirti balsai sudaro po pusę galutinio poros įvertinimo.

Šokių projektą veda Gabrielė Martirosian ir Vytautas Rumšas jaunesnysis.

Laidos eiga ir komentarai

Pirmieji šokių aikštelę šeštadienį išbandė Katerina ir Edgaras. Pora atliko kvikstepą ir įsikūnijo į jaunųjų vaidmenį. Roko stiliaus vestuvės bei ritmingas šokis sulaukė ir pagyrų, ir kritikos. „Puiki nuotaika, vaidyba buvo super, deja, laikysena nebuvo labai super“, – teigė E. Visockaitė. Kolegei antrino ir komisijos narė Lina. „Sveikinu, išgyvenote, pakilo adrenalino lygis, tad atsirado klaidelių. Taip jau būna, visi šokėjai su tuo susiduria“, – sakė ji. Projektą atidariusi pora iš viso gavo 17 komisijos balų.

Antruoju numeriu ant parketo sukosi Richardas ir Eglė. „Aš žiūrėjau šį šou ir šypsojausi. Laikysena gera, galiu pagirti už patį šokį, lengvą judesį aplink parketą <...>. Matėsi, kad su muzika dar sunkiai sekasi susidoroti, vedimas buvo iš partnerės pusės, tad reikėtų įtempti klausą“, – pastebėjo L. Chatkevičiūtė. Poros valsą gana teigiamai įvertino ir J. Kučinskas. „Esu sužavėtas, lyginant su praėjusia laida. Dabar mačiau gražų valsą. Norisi sakyti tokį, kaip kadaise europiečiai vyrai šokdavo. Man buvo gražu, džiaugiuosi jūsų progresu, kurį padarėte kaip pora“, – sakė jis. Komisija iš viso Richardui ir Eglei skyrė 19 balų.

Eskedar ir Vykintas šįkart pristatė sambą. Ritmingas ir spalvų kupinas pasirodymas nepaliko abejingų, tačiau komisija davė ir pastabų. „Norisi padėkoti Eskedar už ryškias spalvas, už šypseną. <...> Norisi palinkėti, kad to jausmo ir to judesio atsirastų ir pačiuose šokiuose. Labai gerai“, – sakė J. Kučinskas. „Kai pradėjote šokti sambą, pamaniau, va, čia tai bus šokis. Deja, nusivyliau, nes tikėjausi labai daug. Turite daug emocijų, o kūnas nesakė nieko. Negaliu šios sambos vertinti gerai“, – teigė E. Visockaitė. L. Chatkevičiūtė įnešė šiek tiek šviesesnių spalvų: „Noriu pagirti Eskedar už tą atmosferą ant parketo. Gal kūnas ir nekalbėjo, bet manau, kad ateityje dar daug galite padaryti“. Teisėjai šį vakarą porai skyrė 19 balų.

Į romantišką istoriją šįkart visus žiūrovus nukėlė K. Radžiukynaitė-KaYra ir Justas. „Kai Dievas jus sukūrė, jis parašė: „Šokti privaloma“. Jūs labai gražiai gyvena šokyje“, – tikino E. Visockaitė, kuriai antrino ir kolegė Lina. „Pritarčiau Eglei, kad tai buvo labai gražus, lyriškas šokis, gražūs pakėlimai, visa emocija. Kol kas yra vienas kabliukas, reikėtų geriau jausti balansą“, – pastebėjo ji. „Negaliu atsispirti, šis šokis tikrai gražus“, – teigė L. Kučinskas. Jautrų šokį anapilin iškeliavusiems artimiesiems skyrusi pora iš viso pelnė 25 balus.

Arnoldas ir Ieva praėjusią laidą sušoko aštriai, šįkart jiedu pristatė kiek ramesnį šokį – valsą. „Arnoldai, vienareikšmiškai jūs esate savo srities profesionalas, viskas buvo labai tikra. Tai nebuvo banalu, man tai patiko, tai buvo originalu, nebuvo nuvalkiota. Kas liečia šokį, aš labai laiminga, nes jūs padarėte išvadas ir namų darbus“, – sakė L. Chatkevičiūtė. Gerą atsiliepimą paliko ir J. Kučinskas. „Labai graži choreografija ir ji labai gražiai išpildyta. Šaunuoliai“, – tikino jis. Pora iš viso surinko 25 komisijos balus.

Sambos ritmus demonstravo ir Dovilė su Edvinu. Pora atkreipė dėmesį į dabartines aktualijas ir pasipuošė apsauginėmis veido kaukėmis. „Linksmai pristatėte užsisėdėjimo namuose temą, – šyptelėjo Justas. – Kaukė tapo kostiumu. Tik man, regis, neišnaudojote visų jos galimybių.“ Teisėja Eglė sporto žurnalistei linkėjo atsipalaiduoti. „Dovile, turite puikų partnerį, kuris jus veda, jūs galite jaustis saugi jo glėbyje, galite atsipalaiduoti. Nuotaiką jūs pagavote, buvo smagu stebėti, bet sambos technikos jums trūksta“, – sakė šokių profesionalė. Ritmingą šokį atlikusi pora pabrėžė, kad savo šou norėjo iliustruoti italus, kurie izoliacijos metu išėjo groti, dainuoti ar šokti į balkonus. Teisėjai Dovilei ir Edvinui iš viso skyrė 20 balų.

Vaidas ir Ieva Brigita šoko kvikstepą. „Šokis – wow. Užtikrinote gerą nuotaiką. Neskriejote, mačiau kojose klaidų, bet jas užmaskavote artistiškumu, skleidžiama nuotaika. Man patiko šis šokis, ačiū“, – tikino E. Visockaitė. Jai pritarė ir L. Chatkevičiūtė. „Tai buvo amerikietiškas kvikstepo variantas. Vaido kūne daugiau natūralumo, kūnas minkštėja, kojos ritmiškesnės. Reikėtų patobulinti šokį poroje, kontakte. Toks mano palinkėjimas. Bet matau pažangą“, – sakė ji. Teisėjai šeštadienio vakarą porai skyrė 24 balus.

Rumbą sušokę Justinas ir Monika Marija gavo nemažai kritikos. Dainininkė ant šokių parketo pasirodė po patirtos kojos traumos, dėl kurios ji avėjo ne aukštakulnius, o sportbačius. Tiesa, teisėjams užkliuvo ne įvaizdis, o pats šokis, kuriame esą buvo per daug netikslių ir net pavojingų pakėlimų. „Nepykite ant manęs, bet aš sukritikuosiu šį jūsų pasirodymą. Ne dėl to, kad man nepatinka, kaip Monika Marija šoka, o dėl to, jog manau, kad jūsų pora yra pasirinkusi ne tą kelią. Jūs labai daug dėmesio skyrėte pakėlimams, moderniam šokiui. Monika Marija, nemanau, kad tai yra geriausia tavo sritis ir tavo stiprybė. Esi tokia charizmatiška. Geriausios vietos buvo tos, kuriose jūs šokote paprasčiausią choreografiją. Matėsi net pasitenkinimas veide tuo šokiu. Bet staiga ir vėl pakilimas, ir vėl ta baimė akyse. Aš iš tiesų išsigandau, paskutinis pakėlimas buvo nelengvas. Nereikia jums jo, lavinkite savo šokį. Būkite paprasti, bet charizmatiški“, – sakė Lina. Tai, kad mažiau yra daugiau tikino ir J. Kučinskas. „Galiu tik pakartoti tai, ką sakė Lina. Jūs praleidote 80 proc. laiko salėje darydami dalykus, kurie jums duoda mažiausiai efekto. <...> Net ir tie pakėlimai nebuvo geri, jie nebuvo kokybiški. Pasirinkite tuos, kurie leidžia kokybiškai pakilti ir nusileisti, nekišti rankų ten, kur jų nereikia. Čia aš apie vyro rolę kalbu. Daugelis pakėlimų nebuvo nei estetiški, nei etiški“, – rėžė teisėjas. Aštriai sukritikuotą porą puolė ginti E. Visockaitė. „Nenoriu jos kritikuoti, skriausti, žinau, kad ji šoka su trauma ir žinau, ką tai reiškia, kai jauti skausmą, o turi šypsotis ir galvoti apie tai, kad turi gražiai atrodyti ant parketo“, – sakė ji. Klausydama teisėjų komentarų Monika Marija nesulaikė ašarų. „Aš tikriausiai nesu turėjusi tokio ilgo laiko tarpo, per kurį negalėčiau nusiraminti, o ši savaitė tokia ir buvo. Matyt, atėjo tas palengvėjimo momentas, kad tiesiog tai padarėme kartu ir jog tai įveikėme <...> Man nutiko tai, kas nutinka dažnai ir kitiems šokėjams. Sakykime, atsiradau ne tuo laiku ir ne toje vietoje. Bet viskas gerai. Mes susitvarkėme. Kitą savaitę bus lengviau“, – optimizmo neprarado Monika Marija. Projekto komisija porai skyrė 16 balų.

Sambą pristatęs Rafal su kolege Jovita žiūrovus ir komisiją nukėlė į laukinį šou. „Va čia tai samba. Sambų samba buvo! Mačiau laisvę“, – džiaugėsi E. Visockaitė. „Mano komentaras bus trumpas. Kaip antrai laidai – jūs paruošėte aukštos kokybės šokį. Tą jūs padarėte be didelių rekvizitų, jūs viską atlikote savo kūnais, judesiais. Tai sudėtinga“, – pastebėjo teisėja Lina. Komisija porai iš viso skyrė 24 balus.

Joringis ir Vika šoko valsą. Sudėtingą laikotarpį patyręs stilistas videosiužete pasakojo apie sunkumus ir darbo, ir asmeninio gyvenimo srityse. Visus šiuos išgyvenimus vaikinas su partnere iliustravo ir šokyje. „Šokio jaudulio nesimatė, matėsi šokio išgyvenimas. Tai labai gražu. Tai rodo, kad iš vidaus esate įdomi asmenybė. Manau, kad ir žiūrovams įdomu stebėti tokį šokį. Tikrai reikia tobulinti laikyseną, valso žingsnelis turi būti ilgesnis, pratęstas“, – pastebėjo komisijos narė Lina. „Kiekvienas žmogus turi savo biologinį parašą. Potencialiai arba galime išpildyti save, arba galime apsimetinėti. Man panašu, kad tu išpildai tai, kuo tu esi, nepaisant to, kad tai yra ne pagal knygutę“, – į Joringį kreipėsi J. Kučinskas. Pora iš viso surinko 20 komisijos balų.

Šį šeštadienį ašaromis apsipylė ir M. Linkytė. „Kodėl Monika verkia?“ – pasiteiravo Lina. „Tiesiog labai sunki savaitė“, – atsakė ji. „Monikos šokyje atsispindėjo vidinis sunkumas šią savaitę. Praėjusią savaitę viskas tarsi derėjo ir tiko. Šią savaitę iš vidaus Monikoje buvo tuštuma. Galiu pagirti, kad rumbos žingsnelius tikrai stengėtės sušokti. Bet norėtųsi, kad jaustume tą šokį. Galbūt drabužiai nepadėjo atskleisti judesių. Nežinau, kas nutiko. Tikiuosi, kad ateityje per visa tai perlipsite, nes scena yra scena. Mes į ją ateiname vaidinti, kad yra puiku“, – tęsė Lina. „Monika, leisk sau kristi. Šokis yra nuolatinis kritimas iš balanso ir vėl grįžimas į jį. Jaučiu, kad tu save laikai. Linkėčiau tau atsipalaiduoti“, – sakė J. Kučinskas. Teisėjai poros pasirodymą įvertino 18 balų.

Šokių vakarą užbaigė Dovydo ir Melisos kvikstepas. Pora praėjusią laidą buvo tapę lyderiais. „Jūs esate šokėjas iš didžiosios Š raidės“, – juokėsi E. Visockaitė. „Daug dalykų užmaskuoja didelė energija ir drąsa. Viskas atrodo įtikinančiai. Tačiau šiandien manęs tuo nepapirksite ir nubausiu jus, nes negali būti tiek daug betvarkės ant šito gražaus parketo“, – sakė teisėja Lina. Nepaisant kritikos, pora iš viso surinko 24 komisijos balus.

Kaip paaiškėjo laidos gale, antrosios laidos lyderiais tapo K. Radžiukynaitė-KaYra ir Justas bei Arnoldas ir Ieva. Abi šokėjų poros surinko po 25 komisijos balus. Kitoje laidoje daugiausiai palaikymo prireiks Monikos Marijos ir Justino porai, kadangi šįkart jie, deja, surinko mažiausią – 16 balų – įvertinimą.

Antrosios laidos akimirkos:

Virtuali apklausa

Nors šeštadienio vakarą laidoje visi dalyviai buvo saugūs – nė viena iš porų neturėjo atsisveikinti su projektu, Delfi kvietė sudalyvauti virtualioje apklausoje, kurioje buvo klausiama: kas, jūsų nuomone, turėtų pirmieji palikti šokių projektą?

Kaip rodo rezultatai, mažiausiai virtualių simpatijų sulaukė Monika Marija ir J. Mejeris-Ustin, tačiau tai jokiu būdu nereiškia, kad šioji pora iš tiesų kitą savaitę iškris. Visi norintys palaikyti šiuos šokėjus tą galės padaryti jau kitą šeštadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (258)