„Visi nukentėjome, buvome įsijautę į tuos džiaugsmus. Nesigailiu, bet gal mažiau reikėjo, gal dešimt metų ilgiau gyventume“, – juokėsi Dainius Urbanavičius, „Rebelheart“ gitaristas ir dainų autorius.

Darius Mickus prisimins ir pirmą įspūdį prisijungus prie grupės, rašoma spaudos pranešime. „Atvariau į kolektyvą, susipažinome, žiūriu, visa siena nukrauta degtinės dėžėmis. Galvoju, kaip gerai vaikinai apsiprekina! Tik paskui sužinojau, kad degtinę jie parduoda Lenkijoje ir už tai perka instrumentus. Pasirodo, viskas dėl muzikos“.

Rebelheart

Jam antrins ir Dainius Urbanavičius: „Ir anabolikus esame vežę, ir degtinę. Išsinuomodavome aparatūrą, išrinkdavome garsiakalbius ir ten prikraudavome prekių, taip pervažiuodavome visas sienas“.

Tais laikais šalia „Rebealheart“ sukiojosi pasaulinė sėkmė – muzikantai daug koncertuodavo Europoje, jiems buvo žadama tarptautinė karjera. Vienu metu dėl jų kovojo „PolyGram“ ir „Sony“ garso įrašų kompanijos.

„Atvažiavo „PolyGram“ ir siūlė kontraktą parduoti dainą „Juodas lietus“, siūlė 30 tūkst. markių, bet atsisakėme. Tuomet atrodė, kad pasaulinė karjera ranka pasiekiama, mus jau pristatinėjo kaip būsimas žvaigždes ir žadėjo, kad kitais metais visi su „Porsche“ važinėsime“, – prisiminė Dainius Urbanavičius.

„Rebelheart“ nariai sako, kad žvaigždėmis Lietuvoje tapo netikėtai – kol koncertavo užsienyje. Grįžus iš koncertų turo po Europą, paaiškėjo, kad naujas albumas „Ko pravirkai“ tapo kultiniu ir juos pasitiko su duona ir druska.

Grupė neatsigindavo merginų dėmesio – tikrąja to žodžio prasme. „Dvidešimt merginų po koncerto Jūrmaloje sulipo į grupės mašiną ir pareiškė važiuojančios su mumis į koncertą Klaipėdoje. Jas iškrapštė tik ant sienos“, – prisiminė grupės nariai.

Apie gerbėjus prisiminimais dalysis ir kita legendinė 1992-ųjų dainininkė – Viktorija Mauručaitė, grupių „Vitražas“, „Dinamika“ solistė. „Vieni fanai specialiai dėl manęs keitė gyvenamąją vietą ir persikraustė arčiau mano namų. Kiti, pavyzdžiui, išpirkdavo visus bilietus pirmosiose eilėse visai vasarai, visiems koncertams“, – pasakos Viktorija.

Ji prisimins, kad kartais populiariausių dainų topuose ji aplenkdavo „Foje“, todėl „Foje“ fanai buvo jos antifanai. „Mes mylim „Foje“, o tokių kaip tu nereikia“, – kitados gautus laiškus laidoje skaitys Viktorija. Kai kurie – ir su grasinimais. „Šiais laikais gal net galėčiau užvesti bylutę dėl grasinimų“, – juoksis praeityje garsi atlikėja.

Moteris prisimins, kad jai teko vaikščioti su apsauga, nes po koncerto apsistojus viešbutyje, gerbėjai būriuodavosi laukdami jos ir susimušdavo, kuris pirmesnis perduos gėlių ar saldainių.

Šios ir kitos legendinių grupių „Rebelheart“, „Mink taką“ „Vitražas“, „Dinamika“ istorijos – jau šį trečiadienio vakarą, 20 val., LNK laidoje „VIDO VIDeO“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)