Tačiau atlikėjui pasibaisėjimą kelia vienas Lietuvoje vis dar gajus negailestingas ir abejingas požiūris į keturkojus augintinius.

Interviu V. Baumila neslėpė emocijų ir teigė pasibaisėjęs neseniai Lietuvą sudrebinusiu šunų veislynų skandalu ir teigė pritariantis, kad požiūris į šunis ir jų laikymą mūsų šalies provincijoje yra tiesiog tragiškas.

„Požiūris į šunį Lietuvoje, ypatingai provincijoje, kaime, yra tragedija. Šunys laikomi ant grandinės man niekaip nesisieja su šuns laisve. Šuo turi būti laisvas ar bent galėti pabėgioti. Kai pamatai, kaip Lietuvoje elgiasi šunų veisėjai, tai ne tik verkti norisi, bet ir pasiimti šakes ir eiti su jais elgtis taip, kaip jie elgiasi su mūsų draugais keturkojais“, - piktinosi atlikėjas.

Pats V. Baumila turėti šunį svajojo nuo vaikystės. Prieš trejus metus svajonė išsipildė, kai gimtadienio proga dovanų sulaukė spanielio vardu Bitė. Atlikėjas prisipažįsta kartais jai leidžiantis per daug: „Kas namie šeimininkas aš jau nebežinau. Aš manau, kad šeimininkas - aš, tačiau draugai atėję sako, kad namai priklauso Bitei. Svečiai ateina pas ją, o ne pas mane. Visgi, nesu tas išprotėjęs šeimininkas, kuris išleidžia šuniui daug pinigų, perka pakabukus ir veda į grožio salonus".

33-ejų metų atlikėjas teigia su Bite beveik nesiskiriantis, tačiau rugpjūtį į žygį nuo Kauno iki Nidos pasiimti pasirinko ne šunį ir ne širdies draugę Brigitą Margenytę, o savo vadybininką. Žygiuose nuolat dalyvaujantis V. Baumila kartu su vadybininku Romu Michailovskiu pėsčiomis įveikė net 300 kilometrų, o keliaudami kalbėjo apie viską, išskyrus darbą.

„Keliaudami apie darbą šnekėjomės mažiausiai. Manau, kad nereikia velti darbo reikalų į tokius dalykus, nes po to greitai viskas pasibaigia – ir darbai, ir draugystė. Ėjome kartu, nes mums patinka žygiuoti, mums patinka mūsų šalis, jos gamta ir jos žmonės. Pasivaikščiojom, pamatėm, susipažinom ir įsimylėjom savo šalį iš naujo“, - įspūdžiais dalinosi muzikos atlikėjas.

Vaidas Baumila atskleidė, kad jo draugė Brigita žygiuose kompanijos nepalaiko, tačiau tikisi, kad jau greitai situacija pasikeis. Kartu su savo širdies drauge dainininkas sako neturintis kada nuobodžiauti: „Mėgstame skaniai valgyti, padesertauti ir aktyviai leisti laisvalaikį. Ji mėgsta boksą ir kikboksą, taip pat labai mėgsta bėgioti – bėga daug ir labai greit, man dar reikėtų ją pavyti. Mes turime labai daug skirtumų, tačiau taip pat turime ir daug panašumų, kurie mus turbūt ir suvedė“.

Iš Vilniaus kilęs atlikėjas šalies žiniasklaidoje yra dažnai tituluojamas svajonių jaunikiu, bet modeliu dirbanti Brigita Margenytė dėmesio taip pat nestokoja. Paklaustas ar santykiuose dažnai kyla pavydo scenų, Vaidas Baumila juokavo: „Visko būna. Svarbiausia, kad tas pavydas būtų sveikas“.

Šį mėnesį albumo „Milijonai“ pristatymo koncertų turą didžiuosiuose Lietuvos miestuose pradedantis V. Baumila prasitarė, kad netrukus pradės dirbti su vienu žymiu Lietuvos atlikėju, o taip pat pasidalino mintimis, ar mūsų šalyje sunku pragyventi iš muzikos. Atsakymus į šiuos ir kitus klausimus išgirsite laidoje „Mano pramogos VEIDAI“ šį sekmadienį, 20:45 val, tik per Delfi TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)