Daugeliui gali atrodyti, kad dėl baimės užsikrėsti, net pasibaigus karantinui, renginiai, o ypač vestuvės, buvo atšauktos arba nukeltos kitiems metams, tačiau renginių organizatorės Lauros Vagonės patirtis rodo, kad dar net nepasibaigus karantinui, tik esant žmonių skaičiaus ribojimams, surengti pirmieji maži renginiai. Na, o vestuvių ciklas prasidėjo iš karto po karantino. Nors sklando įvairūs gandai, kad laukia antroji susirgimų banga, organizatorė numato, kad sezonas turėtų tęstis net iki spalio mėnesio.

Laidos vedėjai L. Vagonės klausė, ar pasikeitė vestuvės po karantino, ir ji turi labai aiškų atsakymą: „Pasakysiu atvirai, kad niekas nepasikeitė, vestuvės liko tokios pačios. Tik tiek, kad atsirado tokie atributai kaip dezinfekcinis skystis, gal ne visi jį naudoja, bet jis stovi, kad galėtume visi ramiau jaustis. Per pirmąsias vestuves birželį, bandėme svečius perspėti, kad atsižvelgiant į situaciją, nereikėtų glėbesčiuotis, bet niekas neklausė ir viskas vyko taip, kaip visada“.

Nors renginių rinka atsigavo Lietuvoje, vis dėlto, vestuvės, turėjusios vykti užsienyje – buvo atšauktos arba perkeltos į kitus metus, kadangi suderinti visose šalyse vyraujančias skirtingas taisykles yra sunku. Renginių organizatorei dėl šios priežasties teko netgi būsimas vestuves perkelti: „Visai neseniai turėjau dar vienas perkeltas vestuves. Rugpjūčio 8 dieną turėjom daryti vestuves, bet jaunikis tiesiog negali grįžti iš Kazachstano“.

Nors pačios vestuvės iš esmės nepakito, tačiau atsirado naujų tendencijų. Pasak renginių organizatorės, vestuvėse sumažėjo žmonių skaičius. Būtent šiais metais pasijuto „skubių“ vestuvių fenomenas, kai pora nori tiesiog spėti susituokti, todėl ir vestuvės labai greitai suplanuojamos. Vis labiau išryškėja tokios vestuvės, kuriose po ceremonijos pietaujama arba vakarieniaujama artimame žmonių rate, o jau vėliau jaunieji švenčia su draugais.

Karantino metu, gana dažnai buvo spekuliuojama, kad tam tikrų paslaugų kainos turėtų sumažėti. Ir visi to laukė. Tačiau dabartinės kainos rodo, kad spekuliacijos nepasitvirtino, jos išliko tokios pačios, o kitais metais, gali net ir augti. „Dėl kitų metų, tai bus tikrai deficitas perkamiausių vedėjų, grupių, fotografų, tai aš galvoju, reikia tikėtis, kad tik nepabrangtų viskas“, - laidoje įžvalgomis dalinsis Laura Vagonė.

Daugiau apie tai, kaip vestuves švęsime dabar ir ar įmanomos vestuvės per „Zoom“ platformą, žiūrėkite šiandien Delfi TV laidoje „Dienos topas“ 19.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)