„Pradėjau nuo ketverių metų, tėčiui ant kelių, o nuo septynių jau sėdėdavau vienas, tėtis – šalia. Nuo dvylikos jau kartais išvažiuodavau į miestą. Buvau viską suplanavęs, kad pirmą aštuonioliktojo gimtadienio dieną jau būsiu įgijęs dokumentą, leidžiantį vairuoti. Taip ir buvo – praėjus dviem dienoms nuo gimtadienio, "teises" laikiau rankose“, – savo vairavimo istorijos pradžią laidoje „Lietuvos greičiausieji“ papasakojo Vidas.

Kaip ir kiekvienam jaunuoliui, V. Bareikiui vairavimas buvo pasididžiavimas ir būdas, iš draugų užsitarnauti pagarbą: „Pirmoji mašina – iš tėvų skolintas baltas Golfas. Man buvo 16 metų, mašina – su prapuvusiu dugnu, bet su juo įvažiuoti į mokyklos kūrylką buvo respecto ženklas. Visas rūdis nunešdavo, kai tu būdavai su mašina.“

O koks yra įsimintiniausias įvykis? „Vienas iš tokių – su Jurga. Ji turėjo Honda Civic, tokį mažą kabluką. Ir mes kažkada prie Kauno dramos teatro pasistatėm tą mašiną, bet ten šalia buvo mechanikų garažas ir mes ryškiai pasistatėm į jų vietą. Kitą rytą atėję matom, kad nėra mašinos. Jurga jau išsigandus, kad jos mašiną pavogė, o aš galvoju – kas gi čia ją vogs. Tada, apžiūrėję kiemą, matom ją tarp dviejų medžių – tarp jų mašina įnešta – nuo kiekvieno medžio po sprindį atstumas, tikrai ne daugiau. Jie tiesiog dėl to, kad ne vietoj mašina buvo, ją įnešė tarp medžių. Paskui taip pat ir mes turėjom išnešti, nes nebuvo įmanoma kitaip išvažiuoti“, – nuotykiais pranešime spaudai dalijasi Vidas.

Rinkdamasis automobilį V. Bareikis galvoja, kad jis turi būti kaip namas, todėl svarbus universalumas ir dydis: turi tilpti daiktai, instrumentai, daugiau žmonių, galimybė visur privažiuoti, stabilumas. O apie kokį automobilį Vidas svajoja dabar? „Šiuo momentu – Gelik (G63), Mercedes tas kvadratinis, kur sumoki kaip už naują, o gauni – iš kariuomenės“, – laidoje „Lietuvos greičiausieji“ pirmadienį 21 val. per Delfi TV pasakos Vidas.

V. Bareikiui paruoštas vairavimo iššūkis jį tikrai nustebino ir patirtis buvo neįtikėtina. Laidoje „Lietuvos greičiausieji“ profesionalūs lenktynininkai ieško greitesnių už save: kuri garsenybė geriausiai įveiks trasą, kokios jų vairavimo patirtys ir kiti nuotykiai prie vairo? Delfi TV eteryje kiekvieną pirmadienį galima stebėti patyrusių lenktynininkų Jono Karklio bei brolių Igno ir Jono Gelžinių, atstovaujančių „Judesy Racing“ komandai, pokalbius, vairavimo „egzaminus“ su puikiai žinomais Lietuvos žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)