– Tai kaip tos Joninės? Su draugais, kepsniukais – ar buvo vakarėlis?

– Ne, ne, nieko neveikėm, pasėdėjome iki 11 valandos ir išsiskirstėme. Iš tikrųjų, tai pirmą kartą jos buvo kitokios – įdomios – juk visi išsiilgę bendravimo. Su tais pačiais draugais Jonines švenčiame, tikriausiai, nuo 2008-ųjų metų – tai jau tradicija. Šiais metais buvo ypač daug tokių, kurie vieni kitų buvo labai ilgai nematę, tad buvo daug bendravimo, kalbų – mažai šokių ir maudynių, nes visi tikrai buvo vieni kitų pasiilgę.

– Tai Joninių šventimas jūsų šeimoje – jau nusistovėjusi tradicija? Kad ir kur būtumėte, visada grįžtat ir švenčiat?

– Anksčiau, kai gyvenau bute, tai švęsti važiuodavau pas tėvus, bet nuo 2012 metų visus kviečiu pas save į namus. Buvo vieni metai – 2015-ieji, kai nespėjau grįžti Joninėms, tačiau tais metais „suplakėme“ kitas artimas šventes į vieną ir atšventėme. Liepos 2-ąją – mūsų vestuvių metinės, be to, buvo ir mano 30-asis gimtadienis.

– Bet ar, visgi, neatsiranda noras kartais pabėgti nuo šventinio šurmulio?

– Nėra man tokio noro. Joninės mums – pirmasis susitikimas su draugais ir šeima po sezono pabaigos. Grįžtam namo ir tokia proga visiems pasimatyti, pabendrauti – tai va tokia tradicija. O kaip bus vėliau – nežinau, žiūrėsime – priklauso nuo krepšinio sezonų ir kitų dalykų.

– Jonai, ar turite firminį Joninių patiekalą?

– Ne, man nepatinka gaminti. Bet kai atvažiuoja draugai, yra gerų, jau paruoštų dalykų, kuriuos galima pasišildyti ar iškepti. Per Jonines renkasi ta pati kompanija ir visi gamina. Tiesiog pakepti šiek tiek šašlykų neužtektų.

– Jonai, tai kurią šventę labiau švenčiate – Jonines ar Kalėdas?

– Kalėdos – tik šeimos šventė su tėvais, sese – visi susirenkame ir bendraujame. Tuo tarpu, Joninės – jau didelė šventė ir pas mus būna labai daug švenčių, nes ne tik aš, bet ir mano tėtis – Jonas, o dar ir mamos gimtadienis.

Kiekvieną pirmadienio-ketvirtadienio vakarą, nuo 19.30 per Delfi TV dienos aktualijas apžvelgia Saulius Žvirgždas ir Evelina Butkutė naujoje vasaros laidoje „Dienos topas“. Šiandien įsijunkite ir išgirskite visą pokalbį su Jonu Mačiuliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)