Dauguma varžybų baigties prognozuotojų neabejojo, kad Andrius įveiks scenos vilkus „Balių“, nors pats Andrius lenkė galvą prieš varžovus ( „jau seni žmonės scenoje...tai yra, seniai žmonės jau scenoje...“).

„Balius“, kovai parengęs keletą pasaulinių superhitų, laikėsi oriai.

Pirmasis kovą pradėjo Andrius. „Nesek sau rožės prie kasų“, prasisegęs marškinius, kad širdis labiau matytųsi, dainavo jis.

„Balius“ atsakė „gražia daina apie meilę“ „Miela mano“. Jau po pirmos kovos minutės Andrius buvo surinkęs apie 800, o „Balius” - tik 50.

Pirmoji Andriaus pergalė - įspūdinga. „Balius“ gal ir nesitikėjo laimėti, bet pralaimėti 1508: 204 šie muzikantai nėra pratę.

Antroji kova. „Balius“ dainuoja „Stumblin‘ in“, Andrius - „Už tave“. Dar kartą padėkojęs žiūrovams už palaikymą „Kelio į žvaigždes“ metu, Andrius prisipažįsta, kad paskelbus laimėtoją, jis pagalvojo, kad tai - tik dar vienas Valinsko anekdotas. Tačiau Jūžintai ir kita Lietuva nejuokauja. Andrius vėl laimi 876:306.

Trečioji kova. Jei „Baliui“ nepavyktų laimėti šį kartą, jie praloštų visas varžybas. Tačiau atsilaikyti prieš „Mes - vyrai“ (kažkada Adriano Celentano sudainuotas superšlageris „Azzuro“ („Žydra“), labai sunku, net jei tai daina „Lietuva“.1045:294.

Ketvirtoji kova. Dar viena žiūrovų pamėgta „Kam sava“. Andriui bedainuojant, kaip gera ir pigu yra svetimos moterys, „Balius“ dar kartą pralaimi, tik šį kart ne taip smarkiai 852:467.

Penktoji kova. „Balius“ užtraukia dainą apie „Dalią dalužę“. Andrius - „Gėlių kvartale“. Rezultatas 750:457. Varžybos baigiasi 5:0 Andriaus naudai ir jis atrodo jau įpratęs prie pergalių.

Tačiau naujosios žvaigždės prodiuseriui Gintarui Bendžiui penktoji Andriaus kova įsimins visam gyvenimui ne tik dėl triuškinančios pergalės, bet ir dėl to, kad kaip tik jos metu Gintarą pasiekė žinia, jog jis tapo tėvu.

Andrius į NML profesionalų kovas stojęs vietoj mažiausiai balsų surinkusių „Žas”(2 taškai), jau po pirmųjų savo varžybų pateko į pirmąją mėlynojo diviziono vietą (7 taškai), kartu su Irena Starošaite ir Deiviu.

Tiesa, kiti šio diviziono dalyviai yra sužaidę vienomis varžybomis mažiau, tad ar pavyks Andriui išlaikyti lyderio pozicijas, matysime kitose NML profesionalų kovose.

Ateinantį sekmadienį NML susitiks Gintarė ir Jonis.