„Mano gimtadienio vakarėlis sutapo su karantino pabaiga, ta proga smagiai su chebra pasėdėjome. O sau ir visai žmonijai palinkėjau, kad kuo greičiau atsirastų vakcina, vaistai nuo koronaviruso ir kad nebebūtų taip, jog eidamas gatve atsigręži į žmogų, kuris sukosėjo ar nusičiaužėjo. Kad vėl galėtum apkabinti gerus draugus, pabučiuoti į žandą. Kad būtų kaip anksčiau, kai nereikėjo saugotis vieniems kitų, neduokdie, kas nors sugalvos ranką paspaust – lyg ir atsisakyti nepatogu, bet ir baisu“, – nuoširdžiai kalbėjo Fara.

Visą karantiną jis sako buvęs doras ir pavyzdingas, televizijos pranešimų įtaigiai prigąsdintas Lietuvos pilietis, laiką griežtai leidęs namuose.

„Aišku, priaugau kilogramų, nes namuose maršrutas buvo gerai žinomas – lova-šaldytuvas, o tai prie gero nepriveda. Sportuoti irgi negalėjau. Pavakary išeidavau pasivaikščioti su kauke, bet sporto klubas buvo uždarytas. Todėl labai džiaugiuosi, kad vėl prasideda aktyvus gyvenimas, bėgimo takeliai, kardio-treniruotės. Tik tie kilogramai nenori trauktis, kad ir ką jiems darytum. Maža to, draugas pasiūlė įsigyti modernią, gerą kepsninę. Daiktas – naujas, idealiai veikia, taip ir norisi pakepti, patroškinti, vis stoviu ir stoviu prie grilio. Nepagalvojau apie pasekmes – nereikėjo man jo, – juokiasi „Rondo“ lyderis. – Bet tikiuosi per porą mėnesių grįžti į vėžes, kadangi gimtadienio proga gavau labai gražius marškinėlius tokio dydžio, kokį visada rinkdavausi. Kol kas jie man netinka, tai vien tik dėl to, kad juos apsivilkčiau, reikia kūdintis.“

Energijos pridės ir sugrįžtantys „Rondo“ koncertai. Vienas pirmųjų – Kauno „Pakrantėje“. „Visada per Jonines koncertuodavome. Nors paparčio žiedą aš jau seniai suradęs, gera švęsti šitą šventę, – šypsosi Fara. – Neretai ir lyja Lietuvoje tokią dieną, bet negi tai gali sugadinti šventinę nuotaiką? Pamenu, kartą grojome su „Rondo“ ir kilo tokia Joninių audra, kad turėjome trumpam palikti sceną, nes atrodė, kad tiesiogine prasme mums nukels stogą, o ten – elektra, aparatūra... Bet vėliau vis tiek tęsėme ir žmonės linksminosi. O sinoptikų prognozėmis aš išvis mažai tikiu – vakar mano gimtadienio proga irgi žadėjo žaibus, viesulus, o nieko panašaus nebuvo – terasoje nė lašas neiškrito.“

Dabar patys „Rondo“ grįš kaip stichija – labai norisi pagroti, padainuoti kartu su publika. „Specialiai dėl to susirinkome visa grupe – prisiminti, šiek tiek parepetuoti. Dar niekada „Rondo“ tokių ilgų atostogų neturėjo. Būdavo, atostogauji vieną savaitgalį be koncertų – kokių dešimt dienų, gali kažkur nuskristi, išvažiuoti. O čia – beveik trys mėnesiai! Manėme, kad reikės viską iš naujo prisiminti. Bet, pasirodo, viskas gerai, per tiek metų į galvą dainos susidėliojo amžiams. Ir dabar labai laukiame, kada galėsime pagroti tokioje vietoje, kuri yra ir istorinė, ir bene pati moderniausia Kaune. Garbė ir malonumas!“ – kalbėjo Fara.

Kadangi koncertų klausytojų skaičius tebėra ribojamas, į „Rondo“ pasirodymą bus galima patekti tik su bilietais. Tačiau renginių ciklo „Pakrantė Live“ organizatoriai Janinoms ir Jonams taikys nuolaidas, rašoma spaudos pranešime.

Birželio 23-iosios popietę prie „Žalgirio“ arenos vyks ir Joninių jomarkas – mugė veiks nuo 15 valandos iki vėlumos. Bus galima įsigyti skanėstų ir kitų gėrybių. Mugės lankymas yra nemokamas. Pirmos trys valandos „Žalgirio“ arenos automobilių parkavimo aikštelėje – taip pat nemokamos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)