Apie pokario Lietuvos laikus pasakojantis filmas didžiuosiuose ekranuose debiutavo 2004 – ųjų vasarį, jį pažiūrėjo 32 tūkstančiai žmonių. „Tai buvo pirmas filmas po nepriklausomybės atgavimo, kuris kino teatruose sulaukė tokio rekordinio kiekio žiūrovų“, - pažymėjo „Forum Cinemas“ projektų vadovas Gintaras Plytnikas. „Vienui vieni“ buvo padarytos trys kino juostų kopijos, filmas vienu metu startavo trijuose didžiausiuose Lietuvos miestuose. Dar vėliau buvo pagaminta ketvirtoji kino juostos kopija, nes viena spėjo susidėvėti.

Filmas dalyvavo festivaliuose JAV, Kanadoje, Didžiojoje Britanijoje, Čekijoje, Rusijoje, Prancūzijoje.

Remiantis tikrais faktais sukurta įtempto siužeto drama “Vienui vieni” – sukrečianti kovos, meilės ir mirties istorija. 1944-aisiais keturi broliai Lukšos, motinos palaiminti ir prisaikdinti nepasiduoti gyviems, išėjo į mišką, turėdami tikslą nugalėti arba žūti. Vienas iš pagrindinių filmo herojų, sūnus Juozas Lukša-Daumantas, vėliau tapęs partizanų legenda, kovoja ginkluoto pasipriešinimo partizanų gretose. Tai istorija apie laikmetį, kai kiekvienas turėjo apsispręsti kieno jis pusėje. Istorija apie išdidžius ir narsius žmones, kurie pernelyg brangino savo tėvynę, kad galėtų nulenkti galvą prieš okupantus. Apie žmones, kurie kovojo vienui vieni…

„Vienui vieni“ vaidina kone visas Lietuvos aktorių žvaigždynas - Saulius Balandis, Brigita Bublytė, Vladas Bagdonas, Ramūnas Rudokas, Povilas Stankus, Danutė Vidugirytė, Rolandas Kazlas, Arūnas Sakalauskas, Liubomiras Laucevičius, Vytautas Rumšas, Olegas Ditkovskis, Arūnas Samys, Vidmantas Fijalkauskas, Kęstutis Lukša ir kt.

„Vienui vieni“ - sausio 13-ąją, 21.25 val. per LNK

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją