Penktadienį 19.30 val. LNK televizijos eteryje bus surengtas jau dešimtasis „Gelbėkit vaikus“ paramos koncertas. Žinomiausi šalies žmonės ir scenos žvaigždės kvies susivienyti dėl skurdžiau gyvenančių vaikų ateities. Koncertą ves Rūta Mikelkevičiūtė, Vidas Bareikis ir Daiva Tamošiūnaitė, rašoma LNK pranešime spaudai.

Šeimos, susiduriančios su sunkumais – skaudi Lietuvos realybė. Net 20% vaikų gyvena tik su vienu iš tėvų, o skurdo riba tokiose šeimose – be galo didelė, net 48%. „Dar skaudesnė ši realybė tapo prasidėjus karantinui. Dar didesnis skurdas, nei įprastai, pirmiausiai užklupo tuos, kuriems jau ir taip buvo sunkiausia“, – sako organizacijos „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė.

„Sunkiau gyvenančių vaikų tėvai, šeimos, kuriomis rūpinamės maitintojai, dažnai dirbo nekvalifikuotus darbus be darbo sutarčių ar socialinių garantijų. Būtent jie buvo pirmieji, kurių paslaugų ištikus krizei buvo atsisakyta. Jau pirmąją karantino savaitę sulaukėme skambučių iš įvairių Lietuvos vietų su prašymais padėti įsigyti maisto, kad tėvams staiga netekus darbų, neturint socialinių garantijų, vaikus auginanti šeima paprasčiausiai galėtų išgyventi“, – sunkią realybę atskleidė moteris.

Ne mažesniu iššūkiu sunkiai besiverčiančioms šeimoms tapo ir nuotolinis mokymas. Net apie 35 tūkst. vaikų namie neturėjo kompiuterio ar planšetės su interneto ryšiu ir jiems nebuvo užtikrinta galimybė mokytis.

„Kokių žinių galima siekti, kai, pavyzdžiui, devyni vienos šeimos vaikai turi vienu metu mokytis dviejuose mažuose kambarėliuose. Jie net stalo, prie kurių tilptų visi, neturi. Ką jau kalbėti apie kompiuterius ir interneto ryšį atokiausiame Lietuvos kaime“, – apie sudėtingą situaciją kai kuriose Lietuvos šeimos kalbėjo R. Dičpetrienė.

„Labai skatinu Lietuvos žmones nelikti abejingais ir prisidėti savo auka, kad galėtume drauge pakelti tuos, kuriems šiuo metu sunkiausia“, – kvietė moteris.

Penktadienį LNK eteryje nuskambėsiančiame koncerte šviesiai vakarą praleisti kvies žinomiausios Lietuvos scenos ir visuomenės žvaigždės. Savo muziką dovanos Justinas Jarutis, Ieva Zasimauskaitė, Merūnas Vitulskis, Monika Linkytė, Gabrielius Vagelis, Dainotas Varnas, Vaidas Vyšniauskas, Vaida Genytė, Katažina Zvonkuvienė ir kitos ryškiausios Lietuvos scenos žvaigždės.

Per dešimt metų LNK televizijos žiūrovai vargstantiems Lietuvos vaikams ir sunkumų patiriančioms šeimoms jau paaukojo daugiau nei 1 mln. eurų (1 147 859 Eur). Už šias aukas organizacija „Gelbėkit vaikus“ atliko be galo daug gerų darbų sunkumų patiriančioms vaikus auginančioms šeimoms: padėjo įsigyti saugius ir šiltus namus miestelyje, užsidengti stogus, išsikasti gręžinius ar kitaip pagerinti gyvenimo sąlygas tam, kad vaikai galėtų likti su savo šeimomis ir nepatektų į globos įstaigas.

„Gelbėkit vaikus“ paramos koncertas – jau penktadienį, 19.30 val., per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)